Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Onward

Redaksjonen med Lars Nicolai Skjølingstad tok med familen sin på førpremieren på Onward eller på norsk Fremad på Odeon kino i Moss.

Vi lo mye, ble beveget og blåst ut av setet. Det var nonstop action i over en time og vi ble oppriktig glad i alle figurene. Pixar har gjort det igjen med denne fortellingen om brødre, samhold, familie og MAGI. Føler egentlig at dette er den første i en ny stor serie med klassikere fra Pixar på lik linje med filmseriene Toy Story og Istid. Håper å få se mer av dette og håper at vitsearsenalet ikke er oppbrukt riktig enda. Ikke minst et par filmer i alle fall.

Vi får se en reise som begynner på en fødselsdag og ender i et fysisk symbol på hva lykke er. Alt foregår i verden som pleide å være ganske magisk, men nå er blitt trygg, bedagelig og kjedelig. Den er kanskje ikke blitt så nyskapne sånn egentlig, men regissør Dan Scanlon (Cars og Monsteruniversitetet) klarer virkelig å få oss til å oppriktig bry oss om figurene. Vi ler med dem, er sinte med dem, skøyer litt, surrer, gjør feil, elsker og gjør oss rett og slett tunet inn på deres frekvens i deres eget univers. Ord som fabelaktig dekker liksom ikke denne heldekkende animasjonsfilmen for barn og voksne.

Så kommer eventyrrefereransene på rekke og rad i selve handlingen. Den handler om brødrene Barley og Ian som er i tenårene som er alver. De er forskjellige av natur. De kommer fra en eventyrlig verden hvor de fleste enten har glemt evnene eller gjør andre ting som er mer bedagelig. Når begge er blitt 16 år har faren deres som er død av sykdom en oppgave til de i form av en tryllestav og en formel. Guttene skal da forsøke å mane han frem for en dag som vil si 24 timer. Dette fungerer delvis, og vi ser at guttene drasser rundt på pappaen halvpart i store deler av filmen.

Barley og Ian finner etterhvert frem flere trylleformler og de fleste av de blir enten morsomme eller spektakulære. Dette er en sikker oppskrift til galskap og de komiske situasjonene står nær sagt i kø. Moren hiver seg med på guttenes jakt etter å gjøre enkemannen hel for en dag. Hun har selvsagt nå kjæreste med en klumsete Kentaur (halvt mann halvt hest) som selvsagt er politimann. Dette fører til enda mer forviklinger. Blander vi da inn to gutter som har mer fantasi enn reel kunnskap om trolldom får vi det veldig gøy. Mye hjertevarme, mye komikk, full fres og for alle. Lars Nicolai er opprømt over Onward og anbefaler filmen på det varmeste.

Terningkast 6

Kanskje du også liker

Wolf Alice går i studio i februar for å jobbe med nytt album som er planlagt til å komme ut senere i år

Wolf Alice skal begynne å jobbe med å spille inn sitt tredje album neste måned, ifølge sjefen for plateselskapet Dirty Hit. Tilbake i 2018 vant …

Les Mer

Hollywood legenden Fred Willard er død

Den amerikanske skuespilleren Fred Willard er død, han ble 86 år gammel. Komikeren, som har medvirket i både Modern Family, Everybody Loves Raymond og Best …

Les Mer

Topp 40 Dommedagssanger gjennom alle tider

Vi er nå inne i den åttende uken med Covid-19 (Coronaviruset) og verden våres har bokstavelig talt blitt snudd opp ned. Opp i all elendigheten …

Les Mer