Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Sauen Shaun filmen -Farmageddon

Reklame

Vi tok med gjengen fra redaksjonen med på Odeon Kino i Moss for å se Sauen Shaun filmen Farmageddon, som hadde premiere i november 2019. Vi var en lett blanding av voksne og barn, og vi fikk mye fra det gale Aardman universet enn noen gang før. Vi skjønte hvorfor denne filmen hadde gått så lenge. Denne gjengen med sauer fra den lille gården i England tar fraværet av dialog og øvrig kommunikasjon til nye høyder, og det ble en Sauen Shaun episode ganger 13.

Mye humor og populærkulturelle innslag gjør denne filmen severdig for både voksne og barn. Detaljrik i det lille/store som er i samfunnet som Aardman står for kommer til sin rett her. Teknikken er velprøvd fordi Aardman har laget flere filmer de siste årene. Denne filmen er nesten bedre enn Flukten Fra Hønsegården fra 2000 som nesten var eksperimentell å regne i forhold til denne. Men Farmageddon tok også lang tid å lage. Nesten tre år.

Sauen Shaun og hunden Blitzer blir kastet inn i en utenomjordisk problemstilling i denne filmen. Skal man slåss innbyrdes eller skal man hjelpe skapningen hjem, den lander på en hysterisk mellomting. En ufo lander midt i skauen i Mossington, en by nær gården til Sauen Shaun, Mossy Bottom Farm. Tidlig kommer ufojegere på banen og når skapningen fra ufoen treffer Sauen Shaun begynner historien for fullt.

Blitzer får snusen i det og etter noen tilfeldigheter blir en skurtresker ødelagt. Da begynner en jakt på å både finne skapningen og å tjene penger på å skaffe seg en ny skurtresker for bondens del. I tillegg til dette står skapningen både for telepati, kornsirkler og mer rot og rør som kompliserer Sauen Shaun og flokkens rolige gårdsliv. Tematikken i Farmageddon er science fiction og det er rikelig med referanser til både ET, The X-Files og mye annet. Men kanskje litt for mye.

Man tar seg i å nikke mer gjenkjennelig enn å le til tider. Men uansett var dette veldig gøy. En film med både humor og hjertevarme. Typisk fra universet til Aardman. Regissørene Will Becher og Richard Phelan tar oss med på en spektakulær reise mellom tid og rom i denne Claymotion animation-filmen og ble avsluttet nok en gang ganske spesielt.

Terningkast 5.

Kanskje du også liker

Alexander Sørloth klar for Trabzonspor

Trabzonspor bekrefter søndag at de låner Alexander Sørloth de neste to sesongene. Den norske angriperen kommer fra Crystal Palace, der han ikke har klart å slå …

Les Mer

I dag er det 27 år siden trommeslageren, Jeff Porcaro i Toto døde

En av grunnene til jeg ble fan av Toto i en alder av 12 år var Jeff Porcaro på trommer og i dag er det …

Les Mer

10 filmer du bare må se i høst

Det har vært stille fra denne fronten i en lang tid nå og derfor er det en stor glede å gi leseren 10 filmer du …

Les Mer