Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Sauen Shaun filmen -Farmageddon

Vi tok med gjengen fra redaksjonen med på Odeon Kino i Moss for å se Sauen Shaun filmen Farmageddon, som hadde premiere i november 2019. Vi var en lett blanding av voksne og barn, og vi fikk mye fra det gale Aardman universet enn noen gang før. Vi skjønte hvorfor denne filmen hadde gått så lenge. Denne gjengen med sauer fra den lille gården i England tar fraværet av dialog og øvrig kommunikasjon til nye høyder, og det ble en Sauen Shaun episode ganger 13.

Mye humor og populærkulturelle innslag gjør denne filmen severdig for både voksne og barn. Detaljrik i det lille/store som er i samfunnet som Aardman står for kommer til sin rett her. Teknikken er velprøvd fordi Aardman har laget flere filmer de siste årene. Denne filmen er nesten bedre enn Flukten Fra Hønsegården fra 2000 som nesten var eksperimentell å regne i forhold til denne. Men Farmageddon tok også lang tid å lage. Nesten tre år.

Sauen Shaun og hunden Blitzer blir kastet inn i en utenomjordisk problemstilling i denne filmen. Skal man slåss innbyrdes eller skal man hjelpe skapningen hjem, den lander på en hysterisk mellomting. En ufo lander midt i skauen i Mossington, en by nær gården til Sauen Shaun, Mossy Bottom Farm. Tidlig kommer ufojegere på banen og når skapningen fra ufoen treffer Sauen Shaun begynner historien for fullt.

Blitzer får snusen i det og etter noen tilfeldigheter blir en skurtresker ødelagt. Da begynner en jakt på å både finne skapningen og å tjene penger på å skaffe seg en ny skurtresker for bondens del. I tillegg til dette står skapningen både for telepati, kornsirkler og mer rot og rør som kompliserer Sauen Shaun og flokkens rolige gårdsliv. Tematikken i Farmageddon er science fiction og det er rikelig med referanser til både ET, The X-Files og mye annet. Men kanskje litt for mye.

Man tar seg i å nikke mer gjenkjennelig enn å le til tider. Men uansett var dette veldig gøy. En film med både humor og hjertevarme. Typisk fra universet til Aardman. Regissørene Will Becher og Richard Phelan tar oss med på en spektakulær reise mellom tid og rom i denne Claymotion animation-filmen og ble avsluttet nok en gang ganske spesielt.

Terningkast 5.

Kanskje du også liker

Dame Diana Rigg fra James Bond til Game of Thrones er død

Dame Diana Rigg, en Emmy- og Tony-prisvinnende skuespillerinne som er mest kjent for TV-publikum som Game of Thrones ‘Lady Olenna Tyrell og The Avengers’ Agent …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – David Ellefson fra Megadeth er 56 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien går i dag til bursdagsbarnet David Warren Ellefson og hvem er dagens bursdagsbarn? I 1983 grunnla David Megadeth sammen med …

Les Mer

Filmskaperen Joel Schumacher er død

Joel Schumacher, den legendariske filmskaperen i New York som hjalp utallige filmer som The Lost Boys, Batman Forever til Phone Booth, gikk bort mandag. Han …

Les Mer