Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Spion i Aksjon

Masse action men litt vel overdrevet. Selv til barnefilm og være.

Lance Sterling med stemmen til John Carew er en meget elegant spion som alltid løser oppdragene sine til karakteren meget pluss. Ofte voldsomt og hensynløst. Men er nødt til etter et lite uhell å løse et oppdrag i en dues skikkelse. Walter Beckett med stemmen til Herman Tømmeraas, er en meget intelligent og idealistisk oppfinner som blir nødt til å jobbe med superspionen Lance.

De er riktignok kolleger men står langt fra hverandre både i erfaring i felten og ideologiske tanker om hvordan man løser oppdrag. Man skulle tro at dette var en bra oppskrift på suksess fra Blue Sky Studios, men jeg føler de bommer litt og filmen blir tildels masete og foregår mer i luften enn på bakkenivå. Will Smith og Tom Holland har ledehovedrollene i den amerikanske versjonen, og jeg vil faktisk anbefale folk å se denne også og sammenligne.

Jeg syntes de norske stemmene er helt ok men det blir med det. Riktig nok strør denne filmen om seg av diverse referanser til både Mission Impossible og James Bond. Men Walter sørger for å blande inn litt urealistiske McGyver metoder inn i miksen. Skurkene Killian og Kimura i Stian Blipp og Kåre Conardis stemmedrakt forblir relativt anonyme og mer traumatisert onde enn noe annet.

Blipp gjør en svak prestasjon i dubbe sammenheng og burde kanskje fått prøve seg på en hel hovedrolle i stedet. Blir for lite og for spedt. Spesialagenten Marcy med Line Verndal setter ikke noe preg på filmen. De tre har en grei dag på jobb og kommer seg i gjennom. Det er det. Budskapet om å bruke mindre vold og løse konflikter bedre er en fin og idealistisk tanke som funker på en barnefilm. Men for oss voksne blir det mer som en moralsk hjelpelinje.

Fint budskap i en hard verden og det er greit å være litt rar og annerledes. Utstudert men ok. Kanskje en klisje også, men det er jo litt typisk 20th Century Fox. Actionscenene i seg selv er ganske utstuderte. Særlig de som involverer duer, biler, rekvisitter og mye luft, ting får kjørt seg, eksplosjoner, blir skutt ut, svinger , roterer og ender opp i noe kliss som kommer fra ingen steder litt for ofte. Figurer som blir en gummiliknende masse har vi sett før. Men med ikke så mye fett da, som Stian Blipps skikkelse ble utsatt for.

Stuntene til Walter er halsbrekkende og vi kan avsløre at han antageligvis ville dødd et titalls ganger. Typisk animasjon. Mye gøyal teknologi da, men det går litt for fort til å bli hysterisk morsomt. Ro ned litt og Spion i Aksjon hadde blitt bedre. John Carew gjør en bra rolle som superspionen Lance, men han prøver for hardt å være Will Smith.

Venter du på dommen nå? Skribenten Lars Nicolai Skjølingstad er rett og slett ikke imponert, men sønnen hans er garantert stor fornøyd etter å ha sett Spion i Aksjon. Terningen lander på en skuffende 3-er fra Lars Nicolai. Har du ikke sett Spies in Disguise som den heter i originalversjonen kan du se tre trailere under.

Kanskje du også liker

Niko Kovač ferdig i Bayern München

Bayern München bekrefter søndag at de har kvittet seg med Niko Kovac (48) som trener. Kroaten har vært under hardt press i den tyske storklubben helt …

Les Mer

Bury FC er kastet ut av engelsk fotball

I dag tidlig kom nyheten om at Bury FC som spiller i League 1 (Nivå 3) i engelsk fotball er blitt kastet ut av ligaen. …

Les Mer

Kristofer Hivju og kona friske igjen etter coronasmitte

Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju har bekreftet at han har kommet seg helt etter coronaviruset  etter å ha delt diagnosen sin i mars. Hivju delte …

Les Mer

Reklame