Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Spion i Aksjon

Masse action men litt vel overdrevet. Selv til barnefilm og være.

Lance Sterling med stemmen til John Carew er en meget elegant spion som alltid løser oppdragene sine til karakteren meget pluss. Ofte voldsomt og hensynløst. Men er nødt til etter et lite uhell å løse et oppdrag i en dues skikkelse. Walter Beckett med stemmen til Herman Tømmeraas, er en meget intelligent og idealistisk oppfinner som blir nødt til å jobbe med superspionen Lance.

De er riktignok kolleger men står langt fra hverandre både i erfaring i felten og ideologiske tanker om hvordan man løser oppdrag. Man skulle tro at dette var en bra oppskrift på suksess fra Blue Sky Studios, men jeg føler de bommer litt og filmen blir tildels masete og foregår mer i luften enn på bakkenivå. Will Smith og Tom Holland har ledehovedrollene i den amerikanske versjonen, og jeg vil faktisk anbefale folk å se denne også og sammenligne.

Jeg syntes de norske stemmene er helt ok men det blir med det. Riktig nok strør denne filmen om seg av diverse referanser til både Mission Impossible og James Bond. Men Walter sørger for å blande inn litt urealistiske McGyver metoder inn i miksen. Skurkene Killian og Kimura i Stian Blipp og Kåre Conardis stemmedrakt forblir relativt anonyme og mer traumatisert onde enn noe annet.

Blipp gjør en svak prestasjon i dubbe sammenheng og burde kanskje fått prøve seg på en hel hovedrolle i stedet. Blir for lite og for spedt. Spesialagenten Marcy med Line Verndal setter ikke noe preg på filmen. De tre har en grei dag på jobb og kommer seg i gjennom. Det er det. Budskapet om å bruke mindre vold og løse konflikter bedre er en fin og idealistisk tanke som funker på en barnefilm. Men for oss voksne blir det mer som en moralsk hjelpelinje.

Fint budskap i en hard verden og det er greit å være litt rar og annerledes. Utstudert men ok. Kanskje en klisje også, men det er jo litt typisk 20th Century Fox. Actionscenene i seg selv er ganske utstuderte. Særlig de som involverer duer, biler, rekvisitter og mye luft, ting får kjørt seg, eksplosjoner, blir skutt ut, svinger , roterer og ender opp i noe kliss som kommer fra ingen steder litt for ofte. Figurer som blir en gummiliknende masse har vi sett før. Men med ikke så mye fett da, som Stian Blipps skikkelse ble utsatt for.

Stuntene til Walter er halsbrekkende og vi kan avsløre at han antageligvis ville dødd et titalls ganger. Typisk animasjon. Mye gøyal teknologi da, men det går litt for fort til å bli hysterisk morsomt. Ro ned litt og Spion i Aksjon hadde blitt bedre. John Carew gjør en bra rolle som superspionen Lance, men han prøver for hardt å være Will Smith.

Venter du på dommen nå? Skribenten Lars Nicolai Skjølingstad er rett og slett ikke imponert, men sønnen hans er garantert stor fornøyd etter å ha sett Spion i Aksjon. Terningen lander på en skuffende 3-er fra Lars Nicolai. Har du ikke sett Spies in Disguise som den heter i originalversjonen kan du se tre trailere under.

Kanskje du også liker

Dave Grohl bekrefter at supergruppa Them Crooked Vultures blir gjenforent

Foo Fighters frontfigur Dave Grohl har bekreftet at han har til hensikt å gjenforene Them Crooked Vultures, hans supergruppe med Queens of the Stone Age-sanger …

Les Mer

Tim Smith fra det britiske rockebandet Cardiacs er død

Tim Smith, gåtefull frontmann av det britiske bandet Cardiacs, er død i en alder av 59 år. Kringkasteren og den tidligere Prog Awards-verten Matthew Wright …

Les Mer

El Camino: A Breaking Bad Movie har premiere på Netflix 11.oktober

Det har vært stille fra Breaking Bad siden 2013 da serien gikk for siste gang på TV og vi har bare ventet på når kommer …

Les Mer