Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre til Bonnie så tok dere feil. Bonnie, en liten jente knapt ferdig på barnehagen fikk overta Andys leker i avslutningen på Toy Story 3. Selvfølgelig blir en ny historie til den dagen Woody hopper inn i skolesekken og blir med Bonnie på førskolen på introduksjons dagen.

Bonnie blir fort ensom og usikker. Woody hjelper henne ved en tilfeldighet å skaper søppel leken Gaffen så Bonnie ikke skal være ensom. Dette fører til at Bonnie knytter seg til Gaffen som heller vil være i søppelet. Woody prøver å forklare til Gaffen at han ikke er søppel lenger, men en leke. Leken Bo og sauene ble gitt bort i starten av filmen. Bo er jo søsteren til Andys leker og vi vil treffe Bo igjen. Dette var i et 9 år gammelt tilbakeblikk.

Bonnie og familien leier en campingbil for å dra på tur og Bonnie får lov til å ta med seg Woody, Buzz og de andre. Selve historien etter dette er velskreven, actionfylt, oppklarende og beskrivende. På grensen til filosofisk. Dypt til være Pixar å være så drar de virkelig på for å fenge fansen. I ånden blir vi også introdusert med nye figurer. Uten å avsløre alt for mye tar historien en uventet vending hvor to av figurene som har vært med siden 1995 går ut.

Hvis det er noe å utsette er det dubbingen og tekstingen. Åsleik Engmark savnes veldig i stemmen til Woody, og det blir ikke helt det samme. Sven Nordin leverer alltid. Cathrine Bang Norum og Siri Nilsen gjør at Anders Bye (nye stemmen til Woody) ikke gjør seg helt bort. Tekstingen på norsk er helt ute. Mulig det var en feil at den også skulle være på eller at det var en autotekst for døve da vi var på Odeon kino i Moss. Men den var dårlig. Med uforståelige ord som Mchartybrikken, legg vidden, slammebrunn og tallet 10 blir tekstet 12 og andre eksempler var det noe som var galt. Ellers er dette en tipp topp barnefilm som det er lov å grine en skvett til.

Det er mye nostalgi med Toy Story og nummer 4 er endelig her. Lars Nicolai Skjølingstad er begeistret over den fjerde filmen i filmserien fra Pixar, som hadde premiere på kino her i Norge på fredag. Ta deg en tur på kino. Anbefales på det varmeste!!

Kanskje du også liker

På denne dagen i dag i musikkhistorien: Megadeth – Rust In Peace

På denne dagen i dag i musikkhistorien Megadeth kom ut med sitt fjerde studioalbum Rust In Peace. Albumet har åtte låter som inneholder singlene Holy …

Les Mer

Megadeth – Countdown To Extinction er 28 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Megadeth med Dave Mustaine, David Ellefson, Nick Menza, Marty Friedman som var medlemmene i bandet i 1992 kom ut med deres femte album. Det er nå …

Les Mer

Strømmetjenesten HBO Max har premiere i USA 27.mai

Warner Media har satt en lanseringsdato for HBO Max. Strømmetjenesten debuterer 27. mai i USA. Tjenesten lanseres med serier som inkluderer Anna Kendricks Love Life, …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly