Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Filmstjernen Danny Aiello er død

Veteranskuespilleren Danny Aiello best kjent for sin episke roller i mange anerkjente filmer siden 70-tallet døde torsdag kveld.

TMZ var først ute med å melde om dødsfallet. Familien til filmstjernen har uttalt at han døde på en helseinstitusjon i New Jersey, hvor han fikk behandling for akutt sykdom. Han skal ha dødd like etter at familien hadde dratt hjem etter et besøk.

Det er ikke kjent hva slags sykdom det dreier seg om. 86-åringen etterlater seg kone og tre barn. Den avdøde skuespilleren ble verdensstjerne på starten av 1970-tallet da han begynte å få roller i flere storfilmer. Aiello ble blant annet nominert til Oscar for rollen i Do the Right Thing.

Fansen vil også trolig huske han som Tony Rosato i Gudfaren 2 – en film som til stadighet dukker opp på lister over verdens beste filmer. Sitatet Michael Corleone says hello ble ytret av stjerna i filmen.

Andre filmer Danny vil bli husket for er disse:

Once Upon a Time in America, Ruby, Gudfaren 2, Hudson Hawk, The Purple Rose of Cairo, Harlem Nights, Mistress, Léon, Two Days in the Valley, Dinner Rush, Moonstruck, Jacob’s Ladder og miniserien The Last Don som kom ut i 1997.

Daniel Louis Aiello Jr som er hans opprinnelige navn ble født i 20.juni, 1933 i Manhattan, New York, USA og døde 12.desember, 2019 på et hospital i New Jersey. Skuespilleren var gift med Sandy Cohen fra 1955 helt til sin død som ble 86 år!!

Det er ingen tvil om at vi har mistet en stor skuespiller med bortgangen til Danny Aiello og personlig vil jeg huske filmstjernen best for sine episke roller i Do the Right Thing og en av 90-tallets største filmer i Leon the professional, som har blitt 25 år. Her er et intervju med CBS filmstjernen hadde i 2014 og noen episke scener fra noen favoritter opp under årene. Tusen hjertelig takk for alt Daniel Louis Aiello Jr!!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ric Ocacek fra The Cars er død

Vokalisten, gitaristen fra New wave heltene The Cars, som ble innlemmet av Hall of Fame i 2018 ble funnet død i en leilighet i New …

Les Mer

Ny musikk først – Juli, del 1, 2020

Vi elsker sommeren og nå er vi inne i fellesferien. Deilig med ferie men det betyr ikke at vi har ferie på Halvard Henry med …

Les Mer

Mesterligaen i ishockey er avlyst

Det som skulle være den store happeningen til Stavanger Oilers har i dag blitt avlyst på grunn av situasjonen pr dato i Europa. Mesterligaen i …

Les Mer