Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Finn Christian Jagge er død

I ettermiddag kom den triste nyheten at Finn Christian Jagge (Finken) er død 54 år etter akutt sykdom.

– Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste Pappa og verdens beste MesterHubby, døde i dag, etter akutt sykdom. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust.

Det skriver Jagges kone, Trine-Lise Jagge, i et innlegg på Facebook.

– Det er forferdelig trist. Han var bare i litt over midten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det er bare tragisk og trist. Som idrettsmann var han en unik atlet. Han var gode i flere idretter, også i tennis. I alpinmiljøet var han en legende, sier tidligere lagkamerat og NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Han er en av de største profilene vi hadde.

Flere tidligere lagkamerater er fulle av lovord om «Finken».

– Det er vanskelig å finne ord som passer med en gang, for det kom som et sjokk, selvfølgelig, sier Atle Skårdal til NRK, og fortsetter:

– Han var et naturlig midtpunkt på laget gjennom sine positive og åpne atferd. Han var alltid i godt humør og et bindeledd for hele laget. Han var en fighter av de sjeldne.

Tidligere lagkamerat Ole Kristian Furuseth er i sjokk etter Jagges plutselige bortgang.

– Han betydde veldig mye for meg når vi var på laget sammen, og har etter det alltid vært en god venn. Finn hadde alltid god replikk på lur og hadde en rå fysikk og innstilling til trening. Jeg minnes alle de flotte opplevelsene vi hadde sammen, forteller Furuseth.

I min verden er Finken den største i alpint. Rett og slett fordi han holdt Norge alene på toppen på 80-tallet. Det er ingen tvil om at mange norske alpinister med blant annet tidligere stjernene Lasse Kjus, Kjetil Andre Aamodt, Tom Stiansen, Hans Petter Buraas, Aksel Lund Svindal og garantert flere er store beundrere av Finken, som er i stor i sorg med resten av nasjonen i dag.

I tillegg til verdenscupseirene og OL-gullet, ble Jagge nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999, før han la opp i 2000.

Og Aamodt er klar på at hans tidligere lagkamerat har betydd mye for norsk alpinsport.

– Han holdt sporten i live på 80-tallet og var en utrolig viktig pioner for alt som er skjedd siden. Sammen med Atle Skårdal og Ole Kristian Furuseth, løftet «Finken» norsk alpinsport. Etter gullet i Albertville ble han tildelt Aftenpostens gullmedalje, som er en av de høyeste utmerkelsene som blir utdelt innen norsk idrett.

– Jeg mottar denne nyheten om at «Finken» har gått bort med en utrolig tristhet og sjokk. Han var en stor idrettsstjerne for Norge og verden. Min tanker går til de nærmeste. Vi sender våre dypeste kondolanser fra hele kulturdepartementet, sier Abid Raja.

Kulturministeren legger til at Jagge var en viktig for norsk idrett og en stor inspirasjon for mange unge.

– Han har hatt en ekstremt stor karriere bak seg, med store medaljer og bragder for Norge. Men han har også inspirert mange ungdommer og unge til å gå i idrettens fotspor, sier Raja.

Les mer her med et trykk på linken

https://www.nrk.no/norge/solberg__-et-tomrom-star-igjen-1.15083777

Finn Christian «Finken» Jagge (født 4. april 1966, død 8. juli 2020 i Oslo på Ullevål sykehus var en norsk alpinist som representerte Bærums Skiklub. Jagge jobbet som headhunter i Dynamic People AS og var før det direktør i Idar Vollviks Ludo Mobil.Han var sønn av tennisspilleren Finn Dag Jagge og alpinisten Liv Jagge.

I dag er det lov å gråte og ja jeg gråter når jeg skriver denne artikkelen. Mitt aller største forbilde på ski døde i dag i en alder av kun 54 år. Vi sitter med mange gode minner og Finken var en elskverdig personlighet, mine tanker går til kona Trine-Lise Jagge og deres to barn som er i stor sorg etter å ha mistet sin kjære ektemann og pappa.

Tusen hjertelig for alt Finken. Hjertet mitt gråter og vil gråte i mange dager, uker, måneder, år. Vi minnes Finken som etterlater seg et stort tomrom!

Hvil i fred

 

Kanskje du også liker

Lukasz Fabianski forlenger med West Ham

West Ham har kunngjort at Lukasz Fabianski (35) har forlenget oppholdet hos klubben til juni 2022. Keeperen har gjort 90 opptredener siden han flyttet til …

Les Mer

Bury FC får en liten utsettelse etter at eier Steve Dale godtar salget av klubben til sportsanalytikerfirma

Bury FC ser ut til å ha fått en liten utsettelse til å bli kastet ut av EFL sent på natten på fredag da eier …

Les Mer

James Maddison har signert ny kontrakt med Leicester City FC

Siden han kom fra Norwich City i juni 2018 har 23-åringen utviklet seg til et av Premier Leagues mest spennende unge talenter, i tillegg til …

Les Mer