Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Florian Schneider fra Kraftwerk er død

Florian Schneider i det tyske elektroniske bandet Kraftwerk er død, bekrefter Billboard. Han var 73 år.

Schneider dannet det innflytelsesrike gruppe- og multimedieprosjektet med Ralf Hutter i 1970. Kraftwerk – med bruken av elektroniske instrumenter som inkluderer hjemmelagde og spesialbygde enheter – har fått mye kreditt for banebrytende elektronisk musikk og påvirket forskjellige sjangere over det musikalske spekteret, inkludert hip-hop, synthpop og rock med lydbildene sine, eksperimentering og tekniske nyvinninger.

Avdøde David Bowie anerkjente også Schneiders innflytelse på sin egen kunst. På Bowies album fra Heroes fra 1977 titulerte den ikoniske artisten hans mest instrumentelle spor «V-2 Schneider» etter musikeren.

Schneider – som spilte synthesizer, vocoder, fløyte, saks og mer, samt sørget for vokal – forlot bandet i 2008 etter fire tiår. I løpet av sin tid med gruppen ga Kraftwerk ut 10 studioalbum, inkludert 1974s anerkjente Autobahn, som kom på 5.plass på Billboard 200 i 1975. De vant også det beste dans og elektroniske albumet Grammy i 2017 for 3-D The Catalogue, og ble hedret med livstidsprisen i 2014.

Selv om det ble nominert til Rock Hall of Fame seks ganger, har det elektroniske bandet ennå ikke blitt innført. Før hans død hadde Kraftwerk kunngjort at bandet skulle dra ut på en sommerturné i Nord-Amerika for å feire gruppens 50-årsjubileum. Showene var innstilt til å inneholde 3D-visuelle bandet er kjent for, smelte musikk og robotikk. De feirende showene ble avbrutt på grunn av den globale coronavirus-pandemien.

Florian Schneider-Esleben er født 7.april, 1947 i Öhningen, Tyskland og døde 6.mai, 2020 i en alder av 73 år. Florian var aktiv fra 1968 til 2008, tok en pause fra musikken fra 2008 og hadde et år på scenen igjen fra 2014 til 2015. Pr dato  vet ikke hva som er årsaken så fort nyheten blir kjent hva Florian døde av så vil du få det først her på Halvard Henry med Venner!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Bury FC er kastet ut av engelsk fotball

I dag tidlig kom nyheten om at Bury FC som spiller i League 1 (Nivå 3) i engelsk fotball er blitt kastet ut av ligaen. …

Les Mer

Filmanmeldelse: Spion i Aksjon

Masse action men litt vel overdrevet. Selv til barnefilm og være. Lance Sterling med stemmen til John Carew er en meget elegant spion som alltid …

Les Mer

Fear the Walking Dead – Sesong 6 har premiere 11 oktober

Etter ett år pause nærmer det seg en ny sesong med Fear the Walking Dead som vil være seriens sjette sesong på AMC. Hvor mange …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly