Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Folkehelten Halvard Hanevold er død

Folkehelten Halvard Hanevold er død. Halvard Hanevold ble bare 49 år gammel. Tirsdag morgen døde han og etterlater seg kone og to barn. Halvard var en ekte folkehelt. Han startet som skiskytter når han var 15 år og la opp i 2010, 40 år gammel.

Kolleger av Halvard Hanevold i skiskyttermiljøet er i stor sorg etter å ha mistet en god kollega, venn. Man fattet ikke mistanke om at noe var galt fordi Hanevold var blid og produktiv på jobb i NRK som vanlig. Skiskyttermiljøet er preget av det som som har skjedd med Asker-gutten. Tidligere landslagskolleger har gått ut med sine støtteerklæringer på diverse sosiale medier.

Blant annet på Instagram. Halvard har vært med på å vinne 3 OL gull og er det noe vi vil huske 49-åringen mest for, så var det 20 km i Nagano, Japan i 1998. Da sto alle lagkameratene å heiet han frem til en eventyrlig seier. Halvard ble tidlig utropt som det største idrettstalentet i Norge og ble sidestilt med kollega Ole-Einar Bjørndalen mange ganger. Hanevold hadde fem VM-gull, sju sølv og fire bronser totalt og var alltid den som slet og slet.

Han ville alltid mye noe som vi i redaksjonen berømmer. Pågangsmot symboliserte Halvard Hanevold. En utøver og person som aldri ga opp. Derfor er dette så ufattelig trist, det blir så vondt for oss i redaksjonen! Vi føler med alle som var glad i Halvard Hanevold og hans nærmeste familie i kona Sandra Keith og deres to barn.

Det vil ta tid å forsone seg med at Hanevold ikke er her mer, selvfølgelig mest for de nærmeste, men også for utallige nordmenn landet rundt. Det er ingen fullverdig trøst på noen som helst måte, men likevel: Halvard Hanevold fikk ikke med seg mer enn 49 år på jorden, men han fikk usedvanlig mye ut av tiden.

Halvard henry og co flagger på halv stang når vi minnes Hanevold. En ekte folkehelt som Norge og resten av verden vil savne. Skiskyting er en verdenssport så bortgangen av Askers store sønn kan sammenlignes med bortgangen til svømmeren Alexander Dale Oen, som døde i 2012 i en alder av kun 26 år!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

NBC har kansellert Perfect Harmony etter kun en sesong

Det kommer neppe som en stor overraskelse at Bradley Whitford (The West Wing) nye serie Perfect Harmony ble i dag kansellert etter kun en sesong …

Les Mer

Bill Gates Sr – Pappa til grunnlegger av Microsoft Bill Gates er død 94 år

Faren min gikk bort fredelig hjemme i går, omgitt av familien. Vi vil savne ham mer enn vi kan uttrykke akkurat nå. Vi føler sorg, …

Les Mer

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år med fotball på nivå 2 og tre i engelsk fotball. Klubben fra Yorkshire var en …

Les Mer