Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Folkehelten Halvard Hanevold er død

Folkehelten Halvard Hanevold er død. Halvard Hanevold ble bare 49 år gammel. Tirsdag morgen døde han og etterlater seg kone og to barn. Halvard var en ekte folkehelt. Han startet som skiskytter når han var 15 år og la opp i 2010, 40 år gammel.

Kolleger av Halvard Hanevold i skiskyttermiljøet er i stor sorg etter å ha mistet en god kollega, venn. Man fattet ikke mistanke om at noe var galt fordi Hanevold var blid og produktiv på jobb i NRK som vanlig. Skiskyttermiljøet er preget av det som som har skjedd med Asker-gutten. Tidligere landslagskolleger har gått ut med sine støtteerklæringer på diverse sosiale medier.

Blant annet på Instagram. Halvard har vært med på å vinne 3 OL gull og er det noe vi vil huske 49-åringen mest for, så var det 20 km i Nagano, Japan i 1998. Da sto alle lagkameratene å heiet han frem til en eventyrlig seier. Halvard ble tidlig utropt som det største idrettstalentet i Norge og ble sidestilt med kollega Ole-Einar Bjørndalen mange ganger. Hanevold hadde fem VM-gull, sju sølv og fire bronser totalt og var alltid den som slet og slet.

Han ville alltid mye noe som vi i redaksjonen berømmer. Pågangsmot symboliserte Halvard Hanevold. En utøver og person som aldri ga opp. Derfor er dette så ufattelig trist, det blir så vondt for oss i redaksjonen! Vi føler med alle som var glad i Halvard Hanevold og hans nærmeste familie i kona Sandra Keith og deres to barn.

Det vil ta tid å forsone seg med at Hanevold ikke er her mer, selvfølgelig mest for de nærmeste, men også for utallige nordmenn landet rundt. Det er ingen fullverdig trøst på noen som helst måte, men likevel: Halvard Hanevold fikk ikke med seg mer enn 49 år på jorden, men han fikk usedvanlig mye ut av tiden.

Halvard henry og co flagger på halv stang når vi minnes Hanevold. En ekte folkehelt som Norge og resten av verden vil savne. Skiskyting er en verdenssport så bortgangen av Askers store sønn kan sammenlignes med bortgangen til svømmeren Alexander Dale Oen, som døde i 2012 i en alder av kun 26 år!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Anbefaling av Kias Sport & Sykkel

Halvard Henry med Venner er en nettside som skriver om alt og fanger et stort bilde fra verden vår, i denne artikkelen får du en …

Les Mer

Ginger Baker er død

Ginger Baker, en av de mest innovative og innflytelsesrike trommeslagere innen rockemusikk, er død i en alder av 80 år. Som en av grunnleggerne av …

Les Mer

Klar tale fra Lars Nicolai og Halvard Henry om bruk og kast mentaliteten i samfunnet vårt

La oss begynne med det helt grunnleggende. Vi som er forbrukere kaster mer og mer. Dette er dessverre en økende problem i verden. det må …

Les Mer

Reklame