Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Frank Lampard har fått sparken i Chelsea etter kun 18 måneder i jobben som manager

Reklame

Frank Lampard har i formiddag fått sparken i Chelsea etter kun 18 måneder i jobben som manager for klubben.

Den tidligere storspilleren med fortid i blant annet West Ham og manager for Derby County nøt den første sesongen som manager på Stamford Bridge. som Lampard tok klubben til FA Cup-finalen og kvalifisering til UEFA Champions League.

Men etter å ha fått mer enn 200 millioner pund til å bruke på nye spillere om sommeren, finner Chelsea seg på 9.plass i Premier League etter 19 kamper, 11 poeng bak lederne Manchester United og fem poeng bak Liverpool på 4.plass.

Lampard tok klubben til  17 kamper med seier, men borte mot Everton, Wolverhampton, Arsenal og Leicester og et 3-1 hjemmetap mot Manchester City kostet ham jobben.  I følge Sky i Tyskland står Thomas Tuchel i kø for å erstatte Lampard. Den tidligere Borussia Dortmund-treneren er tilgjengelig etter at han forlot Paris St. Germain i desember.

Tuchel vant DFB-Pokal i 2017 med Dortmund før en kort, men etter en tid i Paris, der han fikk ham til å vinne to Ligue 1-titler og en fransk cup, samt å komme til finalen i forrige sesongs Champions League, som de tapte mot Bayern. München.

Som spiller fikk Frank James Lampard 429 kamper og scoret 147 mål for Chelsea fra 2001 til 2014. Andre klubber Lampard spilte for er: West Ham, Swansea, Manchester City, New York City Football Club. Til sammen ble det 647 kamper, 193 mål i karrieren. Hva 42-åringen vil gjøre nå fremover blir spennende å se!

Det er vanskelig å beskrive hvor stor Frank Lampard er og betyr for mange supportere til Chelsea. Dagens avgjørelse på Stamford Bridge vil nok mange gråte av og bli sinna. Klubben satser ikke på 9.plass – Fotballen har blitt resultatorientert og big business!

Kanskje du også liker

James Lipton fra Inside the Actors er død 93 år gammel

James Lipton, som avløste den dramatiske kunsten gjennom oppfattende, mest beundrende intervjuer med kjendisskuespillere som vert for Bravo TV-serien Inside the Actors Studio, døde mandag …

Les Mer

DeAndre Yedlin klar for Galatasaray SK

Newcastle United-forsvarer DeAndre Yedlin har sluttet seg til Galatasaray. Den amerikanske landslagsspilleren sin kontrakt går ut til sommeren og reiste til Tyrkia i helgen og …

Les Mer

Mauricio Pochettino har fått sparken i Tottenham etter fem år som manager

Mauricio Pochettino har blitt sparket av Tottenham etter fem år manager i London-klubben. Tottenham bekrefter på sine sider at også assistentene Jesús Pérez, Miguel D’Agostino …

Les Mer