Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Frank Lampard har fått sparken i Chelsea etter kun 18 måneder i jobben som manager

Frank Lampard har i formiddag fått sparken i Chelsea etter kun 18 måneder i jobben som manager for klubben.

Den tidligere storspilleren med fortid i blant annet West Ham og manager for Derby County nøt den første sesongen som manager på Stamford Bridge. som Lampard tok klubben til FA Cup-finalen og kvalifisering til UEFA Champions League.

Men etter å ha fått mer enn 200 millioner pund til å bruke på nye spillere om sommeren, finner Chelsea seg på 9.plass i Premier League etter 19 kamper, 11 poeng bak lederne Manchester United og fem poeng bak Liverpool på 4.plass.

Lampard tok klubben til  17 kamper med seier, men borte mot Everton, Wolverhampton, Arsenal og Leicester og et 3-1 hjemmetap mot Manchester City kostet ham jobben.  I følge Sky i Tyskland står Thomas Tuchel i kø for å erstatte Lampard. Den tidligere Borussia Dortmund-treneren er tilgjengelig etter at han forlot Paris St. Germain i desember.

Tuchel vant DFB-Pokal i 2017 med Dortmund før en kort, men etter en tid i Paris, der han fikk ham til å vinne to Ligue 1-titler og en fransk cup, samt å komme til finalen i forrige sesongs Champions League, som de tapte mot Bayern. München.

Som spiller fikk Frank James Lampard 429 kamper og scoret 147 mål for Chelsea fra 2001 til 2014. Andre klubber Lampard spilte for er: West Ham, Swansea, Manchester City, New York City Football Club. Til sammen ble det 647 kamper, 193 mål i karrieren. Hva 42-åringen vil gjøre nå fremover blir spennende å se!

Det er vanskelig å beskrive hvor stor Frank Lampard er og betyr for mange supportere til Chelsea. Dagens avgjørelse på Stamford Bridge vil nok mange gråte av og bli sinna. Klubben satser ikke på 9.plass – Fotballen har blitt resultatorientert og big business!

Kanskje du også liker

Det er mye som skjer i Sunderland AFC om dagen

Det er mye som skjer i den tidligere Premier League-klubben som spiller i League One (nivå 3) i engelsk fotball. Tidligere denne uken valgte Sunderland …

Les Mer

Adam Schlesinger fra Fountains of Wayne og Tinted Windows er død

I dag kom den triste nyheten at vokalisten i Power pop-bandet Fountains of Wayne og superbandet Tinted Windows er død etter å ha ligget i …

Les Mer

Ukens leder – Handling på rødt nivå

Etter at myndighetene igjen innførte rødt nivå på Covid-19 her i Norge ble det innført munnbind og økte avstandsregler i alle butikker samt mengdekontroll på …

Les Mer