Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Gi rasisme rødt kort

Vi har et problem om dagen i samfunnet som må fjernes. Det blir vanskelig men den kampen må vi ta, det er en vanskelig kamp og kampen vi tar er rasisme. Rasismen vi har sett over tid har bare økt dramatisk og det er stygt.

Fargede fotballspillere blir behandlet som søppel og på internett florerer nettrollene bak et tastatur som ikke er tøffe nok til å stå offisielt med navnet sitt. I stedet poster de rasistiske innlegg anonymt og som Redaktør finner jeg meg ikke i det lenger.

Bare i dag (2 dager før 10-årsmarkeringen til Anders Behring Breiviks handlinger) har vi sett hvor stygt det har blitt.  Minnesmerket til Benjamin Hermansen ble tagget ned med ordene:

Breivik fikk rett.

En gang i 2006 sa jeg på en fotballkamp noen ufyselige ord som jeg har angret på siden. Det ble mye media og jeg ble straffet for mine handlinger «Takk og pris». Fikk to år utestengelse, men jeg forsto ikke mine handlinger til rundt 2009. Er jeg rasist? Nei, men jeg tok kampen og reiste meg opp igjen fra mørket som jeg forvillet meg til, jeg fortjente å få merkelappen på ryggen!

Siden dette skjedde i 2006 i en kamp på Melløs har jeg stått opp for mangfoldet. Jeg er evig takknemlig for mangfoldet vi har i Norge, alt det hatet med rasisme er ødeleggende og mange er skremte, redde og har en stor frykt. Det å kalle mennesker ufine ord etter hudfarge eksempel er straffbart og de bør straffes for sine handlinger.

Du kommer ikke langt med rasisme og hvis du støtter opp dette med å vise hatet et bilde, ja da har du problem og du trenger hjelp. Det at det finnes rasisme i Norge i 2021 er det ingen tvil om, derfor mener vi i Halvard Henry med Venner enkelt og greit dette:

Gi rasisme rødt kort!!

Kanskje du også liker

Norgesferie

I kjølevannet av corona-pandemien av stengte grenser og reiseinstruksjoner ut av Norge ført til kraftig oppgang av av nordmenn som ferierer i eget land.  Man …

Les Mer

The Walking Dead er tilbake med nye episoder av sesong 10 etter en lang pause på grunn av Covid-19 – Inneholder spoilers

The Walking Dead sesong 10 har nettopp blitt gjenopptatt på AMC med seks bonusepisoder som godbit for fans av serien. Når kommer sesong 10, episode …

Les Mer

After Life er tilbake med ny sesong som vil ha premiere på Netflix 24.april

Etter et år pause er endelig After Life tilbake med ny sesong på Netflix. Serien fortsetter der sesong 1 slapp som handler om en sørgende …

Les Mer