Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

God påske

Vi kan si mye om påsken. Det er en spesiell tid for mange og mange av oss setter stor pris på tiden, samtidig er det en tid for ettertanke. I årets påske er det mange som er alene, mye på grunn av tiden vi er oppe i, en pandemi har ingen grenser, ingenting er normalt om dagen og for de som har en tro på Jesus blir ting litt mer spesielt enn for andre som ikke tror på noe.

I min verden er påsken en fin tid, men samtidig en brutal tid. Historien om Jesus liv kjenner vi fra Bibelen som har gått mer inn i nåtid på TV, radio med kirketjenester, andakt. Enkelte steder i verden er livet med Jesus oppslukende, bare ta eksempel Indonesia der en lokalbefolkning pisker seg til blods for å oppleve samme smerte som det Jesus fikk på sine siste dager.

Denne troen eller galskapen som noen vil si må vi bare godta, i visse land i verden er dette normalt og det å føle smerten til sin store leder skal vi ta seriøst. Jeg er ingen fan av Jesus, men er glad i historien, om det er oppdiktet eller sant, det er der mine  tvil kommer til – Samtidig er det neppe sunt at millioner av mennesker tilber sin store leder som døde på langfredag etter å ha blitt korsfestet på et kors, og hans oppstandelse feires i påsken. 

Julen og påsken går i hånd i hånd og for mange er disse to høytidene en fin tid på året. Pinsen kommer på en god tredjeplass. Nå har mange av oss inkludert undertegnede ferie som han vil nyte fullt ut, jeg fikk allerede ferie for 14 dager siden mye på grunn av rødt i barnehagen jeg jobber i, kjedelig men samtidig fikk jeg ro i sjelen som jeg åpenbart trengte. Vi lever i en spesiell tid der mange blir syke, dør og blir bekymret. Angsten sitter dypt utenfor huden og da skal det være godt med ferie som vil være enten hjemme eller hytta på fjellet!

Det siste året har vært vanskelig for mange, når kommer håpet om bedre tider? For noen mennesker er det godt å ha en tro, snakke med Gud for å finne sin indre styrke eller indre ro. Nå som vi går inn i påsken så vil mange kose seg, men husk at årets påske er spesiell og da blir deretter. Årets påske går inn i historien som «meget spesiell». Noen må feire påsken alene, noen går i karantene, noen reiser til fjellet, noen blir hjemmet.

Påsken 2021 blir husket for å være spesiell, men vær så snill – Unn deg masse påskegodt, kjærlighet med familien, ta å ring en venn og vis hjertevarme for personen som sliter med angst, og med det unner jeg deg alt godt i årets påske 2021 med påskegodt, kvikk lunsj og drikke. Ta vare på deg selv og dine kjære!

God påske

Kanskje du også liker

Tidligere Manchester United-spiller Darron Gibson klar for Salford City FC

Den tidligere Manchester United-pilleren Darron Gibson (32) har signert for League Two-klubben Salford City på en kortsiktig avtale. Midtbanespilleren kom gjennom ungdommens rekker i Manchester …

Les Mer

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 …

Les Mer

Ginger Baker er død

Ginger Baker, en av de mest innovative og innflytelsesrike trommeslagere innen rockemusikk, er død i en alder av 80 år. Som en av grunnleggerne av …

Les Mer