Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Grand Prix feber i stua

Reklame

I kveld sparkes Melodi Grand Prix i gang og da kommer tullingene fram. Grand Prix feberen herjer og det mest utskjelte TV konseptet i hele verden lever videre. På nasjonalt nivå i Norge har vi nå kommet til da det blir spennende.

Årets norske Melodi Grand Prix delfinaler går av stabelen denne helgen og da er sirkuset i gang igjen. Det er mer sjanse enn vanlig nå til å påvirke resultatet der hver av oss som logger seg på NRK får tredje gratis stemmer på nettet. Telefonstemmer utgår i år så nå kan det virkelig gå en kule varmt og uten emojis som både er unødvendig og rotete kan resultatet kanskje bli rettferdig, forhåpentligvis slipper man stemmerotet i fjor, men MGP 2020 ble ikke noe av allikevel. Trekkplasteret i år er at popikonet TIX som er direkte kvalifisert.

MGP i Norge har fortsatt en sterk forankring i musikkulturen og denne sangkonkurransen har stått omtrent urokkelig siden første gang på lufta i 1960. (Jon Olav Sand er fortsatt ESC president og således er vi tungt inne internasjonalt). Konkurransen arrangeres årlig av Norsk Rikskringkasting. Vinneren får lov til å representere Norge i Eurovision Song Contest. Sangkonkurransen er fortsatt et utskjelt konsept blant de som har greie på musikk!

Likevel har vi fått et anselig knippe norske artister med god kvalitet videre til Eurovision Song Contest, blant annet disse:

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Norge_i_Eurovision_Song_Contest

Måten man gir stemmene på har forandret seg mye igjennom årene, men en ting har fortsatt bestått, nemlig fagjuryen. Den var direkte avgjørende før i tiden og det var ikke før på slutten av 90-tallet man kunne stemme med mobiltelefonen. Stemmesystemet ble tidlig utskjelt som et lite demokratisk system der man kunne stemme i teorien til krampa tok en, det handlet bare om en ting som er penger. Det har også blitt dyrere og dyrere å arrangere disse konkurransene.

Det er fortsatt stor prestisje å delta i MGP i Norge. Dette kommer nok til å vare en stund og så lenge det lages musikk vil nok de fleste artister like å måle hvor flinke de er. Salgstall er ikke alt og mange artister satser på å bli kjent igjennom MGP, mange lykkes men flesteparten lykkes ikke. Da er det lett å trekke et glemselens slør over artisten, de fleste som er flinke kommer alltid tilbake.

Dette blir gøy! La oss sprette champisen!

Ukens leder er skrevet av Lars Nicolai Skjølingstad som er stor fan av Melodi Grand Prix. Jeg snakket med kameraten min tidligere i dag så han og kona gleder seg til å se på første delfinale på NRK 1. Nevnte Tix, Keiino og Jorn som vi kjenner fra rockens verden som er også kjent for Alt For Norge er Redaktørens favoritter, som du ser under og kom gjerne med en kommentar hva du synes om ukens leder!!

Kanskje du også liker

Dale Stephens klar for Burnley FC

Ny signeringen Dale Stephens vil sannsynligvis komme i troppen til Sean Dyche for å møte Southampton Dale Stephens er i rammen for en mulig debut …

Les Mer

Jim Smith: Tidligere manager i Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død

Jim Smith er død 79 år. Den tidligere manageren for Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død, 79 år. Den velreisende manageren, …

Les Mer

Spillere og trenere som er linket til Newcastle United

Det har vært kjent den siste måneden at eieren av Newcastle United er i ferd med å selge klubben til The Public Investment Funds som …

Les Mer