Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Grant Imahara – Programleder i Mythbusters er død

Grant Imahara, elektroingeniør og tidligere programleder på Discovery Channel-showet Mythbusters er død, 49 år gammel, har en talsperson for Discovery bekreftet overfor Variety.

Vi er sønderknust til å høre om denne triste nyheten om Grant. Han var en viktig del av vår Discovery-familie og en virkelig fantastisk mann. Våre tanker og bønner går ut til familien hans, sier en talsmann for Discovery i en uttalelse.

Ingen andre detaljer om Imaharas død ble gitt.

Imahara var programleder for mer enn 200 episoder av Mythbusters som begynte med sesong 3 i 2005 til 2014. Han ble med på showet etter en invitasjon fra en annen programleder i Jamie Hyneman og var en del av Build Team med Kari Byron og Tory Belleci. Han erstattet sveiseren Scottie Chapman. Imahara var mest kjent for å lage robotene og annen elektronikk som var nødvendig for eksperimentene på serien.

Kollegene i Mythbusters i blant annet Adam Savage hyllet Imahara på Twitter.

Jeg har ingen ord. Jeg har vært en del av to store familier med Grant Imahara de siste 22 årene. Grant var en virkelig strålende ingeniør, kunstner og utøver, men også akkurat en så sjenerøs, omgjengelig og mild person. Det var så gøy å jobbe med Grant. Jeg vil savne vennen min, skrev Savage.

Imahara fortsatte med å være programleder for White Rabbit Project på Netflix med Byron og Belleci, der teamet undersøkte temaer som fengsel, supermaktteknologi, ran og andre våpen fra andre verdenskrig gjennom vitenskapelige eksperimenter og bygg. Serien gikk i en sesong i 2016 og ble ikke fornyet.

Før han tok seg til TV jobbet Imahara for Lucasfilms THX-divisjon og begynte senere i Industrial Light and Magic. Han jobbet der i ni år og bidro til filmer som de tre siste Star Wars-filmene, Jurassic Park, The Matrix Reloaded, “The Matrix Revolutions, Galaxy Quest og Terminator 3: Rise of the Machines.

Han dukket også opp på Drunk History, Battlebots, Sharknado 3, webserien Star Trek og Marvel-animasjonsserien Avengers Assemble. Grant Imahara (født 23. oktober 1970 i California, USA – død 13. juli 2020 I desember 2016 ble Imahara forlovet med sin mangeårige kjæreste, kostymedesigner Jennifer Newman.

Imahara døde 13. juli 2020, i en alder av 49 år som et resultat av en hjernerneurisme på godt norsk er hjerneblødning. Kari Byron (45), som jobbet med Imahara i både «MythBusters» og sistnevnte Netflix-serie, er blant dem som nå hyller ham i sosiale medier.

«Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde en tidsmaskin», skriver hun på Twitter.

Bilde

Redaksjonen som er tre av oss er store fans av Mythbusters så vi kjenner på denne sorgen som kollegene av Grant Imahara føler etter hans tragiske bortgang. Vi kommer alltid til å se opp til deg Grant, takk for gode minner, gleder på TV. Du er et forbilde for mange!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Jason Tindall ny manager for AFC Bournemouth

Det har vært spennende i en uke hvilken AFC Bournemouth skulle velge etter nedrykket fra Premier League i juli. I ettermiddag ble det klart at …

Les Mer

Filmanmeldelse: The Best of Enemies

The Best of Enemies er en film fra 2019 som er basert på sann historie fra 1971. Svarte fikk ikke lov til å gå på …

Les Mer

Herbie Kane klar for Barnsley FC

Barnsley Football Club er glade for å kunngjøre signeringen av Herbie Kane. Midtbanespilleren ankommer Oakwell på en fireårsavtale fra Liverpool FC etter å ha kommet …

Les Mer