Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien

Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 har bursdag i dag. Bono er blant de største der oppe og med sine kamerater i det irske bandet fra Dublin har U2 betydd mye for meg opp under årene.

Absolutt alt av album inkludert sideprosjektet Passenger fra 1995 har jeg i samlingen, så beviser det til gangs hvor stor fan jeg er av U2. Bono har også vært en viktig person i mange områder i verdenssamfunnet. På 80-tallet var han i Afrika for å hjelpe sultrammede, og støttet aksjoner som Live Aid. Han var også sterkt imot terrorhandlingene i Irland, som spesielt kom til uttrykk gjennom frasen «Fuck the revolution» i konsertfilmen Rattle And Hum.

På begynnelsen av 90-tallet gjorde Bono selv narr av den selvhøytidlige posøren mange mente han hadde blitt gjennom scenefigurene The Mirrorball Man (en parodi av TV-evangelister verden over) og Mr. MacPhisto (en blanding av djevelen og Elvis). Etter 90-tallets ironi-tripp, har Bono igjen kjempet for de fattige. Ved hjelp av sin status og politikeres PR, har han sluppet inn der få rockere har vært før han og spredd sitt budskap om å slette gjelden til land i den tredje verden. Han var en av personene i Jubilee 2000 og Make Poverty History-kampanjene og brukte U2s siste turné som talerstol for å hjelpe verdens fattige. Han har og vært med å starte organisasjonen DATA (Debts Aids Trade Africa). For sitt utrettelige arbeid har Bono flere ganger blitt nevnt som en muilig kandidat til Nobels fredspris.

I tillegg til å holde gode politiske taler, er han og god til å hylle andre artister som har inspirert ham. Talene han har gitt Bob Marley og Bruce Springsteen ved innlemmelsen i Rock & Roll Hall of Fame har vært minneverdige. Det samme var talen han holdt om Frank Sinatra under Grammy-utdelingen i 1994.

Han er fortsatt gift med kjæresten fra videregående, Alison Ali Stewart og paret har fire barn – Jordan (f. 1989), Memphis Eve (f. 1991), Elijah Bob Patricius Guggi Q (f. 1999) og John Abraham (f. 2001). De bor fortsatt i Bonos hjemby, Dublin, Irland.

Gratulerer så mye med 60-årsdagen. Jeg får ikke sagt det nok, men fra 1988 til rundt 2003 var jeg opptatt av alt du og kameratene Adam Clayton • U2, Larry Mullen og David Howell Evans – The Edge har gitt ut fra 1980 til 2017, som vil si 14 studioalbum. Her får du 30 favoritter med U2 som jeg har som en av mine favoritter siden jeg oppdaget bandet i 1988 da nevnte Rattle and Hum kom ut. Du har garantert hørt noen klassikerne til legendene fra før av – For en stemme Bono har. En av de største stemmene i musikkhistorien!

Mer om Bonos karriere kan du lese her med å trykke på linken under

https://en.wikipedia.org/wiki/Bono

 

Gratulerer så mye med 60-årsdagen Bono

Kanskje du også liker

Little Richard, Rock & Roll pioner er død

I ettermiddag kom den triste nyheten at en av rockens pionere er død. Little Richard ble 87 år. Richard Wayne Penniman som er hans opprinnelige …

Les Mer

Burton Albion FC og manager Jake Buxton har blitt enig om å slutte samarbeidet etter 4 – 3 tapet mot Wigan Athletic

Burton Albion har bekreftet at manager Jake Buxton har forlatt klubben. The Brewers ble enig i kveld med Buxton etter deres 4 – 3 tap …

Les Mer

Pearl Jam – Gammel kjærlighet ruster aldri

En sen april dag i 1994 og jeg var 19 år og relativt en stor beundrer av Grunge stilen allerede. Det syntes på hele meg. …

Les Mer