Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien

Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 har bursdag i dag. Bono er blant de største der oppe og med sine kamerater i det irske bandet fra Dublin har U2 betydd mye for meg opp under årene.

Absolutt alt av album inkludert sideprosjektet Passenger fra 1995 har jeg i samlingen, så beviser det til gangs hvor stor fan jeg er av U2. Bono har også vært en viktig person i mange områder i verdenssamfunnet. På 80-tallet var han i Afrika for å hjelpe sultrammede, og støttet aksjoner som Live Aid. Han var også sterkt imot terrorhandlingene i Irland, som spesielt kom til uttrykk gjennom frasen «Fuck the revolution» i konsertfilmen Rattle And Hum.

På begynnelsen av 90-tallet gjorde Bono selv narr av den selvhøytidlige posøren mange mente han hadde blitt gjennom scenefigurene The Mirrorball Man (en parodi av TV-evangelister verden over) og Mr. MacPhisto (en blanding av djevelen og Elvis). Etter 90-tallets ironi-tripp, har Bono igjen kjempet for de fattige. Ved hjelp av sin status og politikeres PR, har han sluppet inn der få rockere har vært før han og spredd sitt budskap om å slette gjelden til land i den tredje verden. Han var en av personene i Jubilee 2000 og Make Poverty History-kampanjene og brukte U2s siste turné som talerstol for å hjelpe verdens fattige. Han har og vært med å starte organisasjonen DATA (Debts Aids Trade Africa). For sitt utrettelige arbeid har Bono flere ganger blitt nevnt som en muilig kandidat til Nobels fredspris.

I tillegg til å holde gode politiske taler, er han og god til å hylle andre artister som har inspirert ham. Talene han har gitt Bob Marley og Bruce Springsteen ved innlemmelsen i Rock & Roll Hall of Fame har vært minneverdige. Det samme var talen han holdt om Frank Sinatra under Grammy-utdelingen i 1994.

Han er fortsatt gift med kjæresten fra videregående, Alison Ali Stewart og paret har fire barn – Jordan (f. 1989), Memphis Eve (f. 1991), Elijah Bob Patricius Guggi Q (f. 1999) og John Abraham (f. 2001). De bor fortsatt i Bonos hjemby, Dublin, Irland.

Gratulerer så mye med 60-årsdagen. Jeg får ikke sagt det nok, men fra 1988 til rundt 2003 var jeg opptatt av alt du og kameratene Adam Clayton • U2, Larry Mullen og David Howell Evans – The Edge har gitt ut fra 1980 til 2017, som vil si 14 studioalbum. Her får du 30 favoritter med U2 som jeg har som en av mine favoritter siden jeg oppdaget bandet i 1988 da nevnte Rattle and Hum kom ut. Du har garantert hørt noen klassikerne til legendene fra før av – For en stemme Bono har. En av de største stemmene i musikkhistorien!

Mer om Bonos karriere kan du lese her med å trykke på linken under

https://en.wikipedia.org/wiki/Bono

 

Gratulerer så mye med 60-årsdagen Bono

Kanskje du også liker

Filmanmeldelse: Murder Mountain

Murder Mountain opprinnelig markedsført som Murder Mountain: Welcome to Humboldt County er en amerikansk True Crime dokumentarserie som hadde premiere på Fusion TV 23. september …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – I dag er det 10 år siden Ronnie James Dio døde

Dagen i dag i musikkhistorien I dag 16.05 er det ti år siden Ronnie James Dio døde i en alder av 67 år. Legenden fra Portsmouth, New Hampshire USA …

Les Mer

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer