Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Grunnlegger, bassist B.B. Dickerson i War er død

Morris “B.B.” Dickerson, medstifter og bassist til funk-rockbandet War, er død 71 år gammel.

Musikeren døde fredelig på et sykehus i Long Beach, California fredag 2. april etter en lang, ukjent sykdom, ifølge Billboard.

Dickerson ble født i 1949 i Torrance, California, USA og spilte en stor rolle i å hjelpe til med å utvikle War’s signaturlyd medskriving og spill på spor som The Cisco Kid, Why Can’t We Be Friends. Low Rider, Summer ‘og en rekke andre.

I tillegg til å spille bass, sang Dickerson også på en rekke av bandets sanger, inkludert deres hit fra 1972 ‘The World Is a Ghetto’.

Før han dannet War spilte Dickerson i en gruppe kalt The Creators sammen med onkelen Howard E. Scott. Bandet ble oppløst under Vietnam-krigen, og mens Dickerson var borte på Hawaii, ble onkelen hans med i et nytt band som senere ble kjent som The Nightshift.

Da han kom tilbake fra Hawaii, ble Dickerson med i The Nightshift før bandet til slutt gikk inn i den opprinnelige besetningen til War med den tidligere Animals-sangeren Eric Burdon.

I april 1970 ga War sitt debutalbum, ‘Eric Burdon Declares War’, med hitsingelen ‘Spill The Wine’, som toppet nummer tre på den amerikanske singellisten. Bandets sophomore dobbeltalbum, ‘The Black-Man’s Burdon’, ble gitt ut bare noen få måneder senere.

Etter at Burdon forlot War på slutten av 1970, fortsatte gruppen å gi ut dusinvis av album, inkludert ‘The World Is A Ghetto’ fra 1972. Albumet produserte to topp 10 singler i ‘The Cisco Kid’ og ‘The World Is A Ghetto’, og ble anerkjent som det bestselgende albumet i 1973.

Dickerson forlot War i 1979, men gjenforente seg med flere av sine tidligere bandkamerater på 90-tallet for å danne en ny gruppe kalt Lowrider Band, selv om deres aktiviteter var begrenset til turné.

Dickerson etterlates av moren, onkelen og barna.

War ble grunnlagt i 1969 i Long Beach, California, USA. Bandet har holdt det gående siden med flere inn og ut. Leroy «Lonnie» Jordan på keyboard og vokal er kun det eneste originale medlemmet som fortsatt er med. B.B. Dickerson som heter opprinnelig Bee Bee Dickerson ble 71 år.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Niko Kovač ferdig i Bayern München

Bayern München bekrefter søndag at de har kvittet seg med Niko Kovac (48) som trener. Kroaten har vært under hardt press i den tyske storklubben helt …

Les Mer

Sean Connery er død

Sir Sean Connery er død 90 år gammel. Den skotske skuespilleren var mest kjent for skildringen av James Bond, og var den første til å …

Les Mer

Ny musikk først februar, del 1, uke 5 – 2021

Redaktør er tilbake med en ny post med ny musikk først og er det noe han setter stor pris på er det store mangfoldet i …

Les Mer