Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Grunnlegger, bassist B.B. Dickerson i War er død

Morris “B.B.” Dickerson, medstifter og bassist til funk-rockbandet War, er død 71 år gammel.

Musikeren døde fredelig på et sykehus i Long Beach, California fredag 2. april etter en lang, ukjent sykdom, ifølge Billboard.

Dickerson ble født i 1949 i Torrance, California, USA og spilte en stor rolle i å hjelpe til med å utvikle War’s signaturlyd medskriving og spill på spor som The Cisco Kid, Why Can’t We Be Friends. Low Rider, Summer ‘og en rekke andre.

I tillegg til å spille bass, sang Dickerson også på en rekke av bandets sanger, inkludert deres hit fra 1972 ‘The World Is a Ghetto’.

Før han dannet War spilte Dickerson i en gruppe kalt The Creators sammen med onkelen Howard E. Scott. Bandet ble oppløst under Vietnam-krigen, og mens Dickerson var borte på Hawaii, ble onkelen hans med i et nytt band som senere ble kjent som The Nightshift.

Da han kom tilbake fra Hawaii, ble Dickerson med i The Nightshift før bandet til slutt gikk inn i den opprinnelige besetningen til War med den tidligere Animals-sangeren Eric Burdon.

I april 1970 ga War sitt debutalbum, ‘Eric Burdon Declares War’, med hitsingelen ‘Spill The Wine’, som toppet nummer tre på den amerikanske singellisten. Bandets sophomore dobbeltalbum, ‘The Black-Man’s Burdon’, ble gitt ut bare noen få måneder senere.

Etter at Burdon forlot War på slutten av 1970, fortsatte gruppen å gi ut dusinvis av album, inkludert ‘The World Is A Ghetto’ fra 1972. Albumet produserte to topp 10 singler i ‘The Cisco Kid’ og ‘The World Is A Ghetto’, og ble anerkjent som det bestselgende albumet i 1973.

Dickerson forlot War i 1979, men gjenforente seg med flere av sine tidligere bandkamerater på 90-tallet for å danne en ny gruppe kalt Lowrider Band, selv om deres aktiviteter var begrenset til turné.

Dickerson etterlates av moren, onkelen og barna.

War ble grunnlagt i 1969 i Long Beach, California, USA. Bandet har holdt det gående siden med flere inn og ut. Leroy «Lonnie» Jordan på keyboard og vokal er kun det eneste originale medlemmet som fortsatt er med. B.B. Dickerson som heter opprinnelig Bee Bee Dickerson ble 71 år.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Sean Reinert fra Cynic og Death er død

Sean Reinert, den banebrytende trommeslageren bak flere death metal-grupper, inkludert Cynic og Death, er død. Reinert ble 48 år. Ifølge tjenestemenn ble Reinert funnet i …

Les Mer

Fernando Hidalgo – skuespiller og spanskspråklig TV-personlighet er død

Fernando Hidalgo, en kubanskfødt skuespiller, TV-programleder og komiker, døde tirsdag på et sykehus i Miami av komplikasjoner fra COVID-19. Han ble  78 år. Bortgangen hans …

Les Mer

Miljøbomben ingen snakker om

Hver nyttårsaften fyrer vi i verden opp millioner av tonn med co2 rett ut i luften. Millioner av kroner går rett opp i røyk til …

Les Mer