Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Honor Blackman – Pussy Galore er død

Honor Blackman, skuespilleren som er mest kjent for å spille Bond-jenta Pussy Galore, er død i en alder av 94 år.

Skuespillerinnen, som ble et husholdningsnavn på 1960-tallet som Cathy Gale i The Avengers og likte en karriere fra åtte tiår, døde av naturlige årsaker som ikke var knyttet til coronaviruset.

Blackmans familie kalte henne en «elsket mor og bestemor» som hadde en ekstraordinær kombinasjon av skjønnhet, hjerner og fysisk dyktighet.

I en uttalelse til Guardian sier familien hennes:

Det er med stor trist at vi må kunngjøre bortgangen til Honor Blackman på 94 år. Hun døde fredelig av naturlige årsaker hjemme i Lewes, Sussex, omgitt av familien. Hun var elsket og vil bli savnet sterkt av sine to barn Barnaby og Lottie, og barnebarna Daisy, Oscar, Olive og Toby.

I tillegg til å være en elsket mor og bestemor, var Honor en skuespillerinne av enormt fruktbart kreativt talent; med en ekstraordinær kombinasjon av skjønnhet, hjerne og fysisk dyktighet, sammen med sin unike stemme og en dedikert arbeidsmoral, oppnådde hun en enestående ikonisk status i film- og underholdningens verden og med absolutt engasjement for sitt håndverk og total profesjonalitet i alle anstrengelser hun bidro til noen av de store filmene og teaterproduksjonene i vår tid.

I tillegg til hennes rolle som Cathy Gale i The Avengers og Bond-jenta Pussy Galore i Goldfinger, fremhevet familien hennes Blackmans roller som den hevngjerrige gudinnen Hera i Jason og Argonauts og som Laura West på 1990-tallet situasjonkomedie The Upper Hand. Hun dukket opp i teateroppsetninger inkludert The Sound of Music, My Fair Lady og Cabaret.

De siste årene hadde hun turnert og fremført i showet Honor Blackman As Herself, der familien hennes sa at hun så tilbake på «hennes forbløffende liv, hennes begynnelse, hennes familie og hennes oppgang til stjernestatus med hennes vanlige sans for humor og perspektiv ”.

Blackman var en glupsk forbruker av aktuelle saker, la de til og sa:

Hun var en ivrig leser av nyheter og politikk og elsket særlig avisen Guardian, sammen med alle former for innsiktsfull objektiv rapportering og intellektuelt opplyst kringkasting.

Blackman ble født i Øst-London til en middelklassefamilie – faren var embetsmann – Blackman godkjente elokusjonstimene hun fikk som en bursdagsgave som at hun lot henne gå videre i skuespillerkarrieren. Etter å ha studert ved Guildhall School of Music and Drama, sikret hun seg små roller i filmer og TV-serier som Titanic drama A Night to Remember (1958) og Edgar Wallace vigilante-serie The Four Just Men (1959-60).

Hun sikret sitt gjennombrudd da hun ble støpt i 1962 som skinnkledde krimkampfører Cathy Gale i den britiske serien The Avengers, sammen med Patrick Macnee som bowlerhatt John Steed. Blackman måtte lære judo for rollen, og hennes tøffe persona allierte seg til da vågale kostymevalg – støvler og figurkledende klesdrakter – sørget for at hun raskt antok stjernestatus. Et av de usannsynlige resultatene var en hit-singel, Kinky Boots, som ble spilt inn i 1964 med Macnee, som ble en topp-10-hit i 1990.

Blackmans ferdigheter i kampsport hjalp henne med å lande det som ble hennes signaturrolle, som Pussy Galore, den glamorøse skurken som hjalp til med Goldfingers komplott for å plyndre Fort Knox. Goldfinger ble utgitt i 1964, var den tredje Bond-filmen og var en stor global hit. Imidlertid fortalte Blackman senere Guardian at hun angret på å forlate The Avengers for å spille rollen. “Jeg gikk bort i feil øyeblikk. De skulle bare fra svart og hvitt til farger, de begynte å skaffe ekte filmpenger. ”

I kjølvannet av hennes oppgang til mainstream-berømmelse gjorde Blackman merkbare opptredener i filmer som Jason and the Argonauts (1963), Shalako (1968) og The Virgin and the Gypsy (1970), men mens hun jobbet jevnlig innen film, tv og arbeidet var med å få høyere profil, som inkluderte gjesteopptredener i Columbo, Minder og Doctor Who. I 1990 ble hun kastet inn i en vanlig rolle i ITV-situasjonskomedien The Upper Hand, og spilte den glamorøse moren til den kvinnelige hovedpersonen. Blackman uttrykte sin forkjærlighet for rollen og sa at den “fikk kvinner som nettopp ble pensjonist og følte at de var blitt satt på hylla for godt, og innså at de hadde mye liv igjen å leve.

Blackman var også en engasjert aktivist, kampanje for det liberale partiet og senere blitt medlem av de liberal demokrat. Hun var også en solid republikaner, og avviste en CBE i 2002 for å unngå å være en «hykler». Mer nylig deltok hun i en kampanje for å kreve erstatningsutbetalinger for pensjonister som mistet sparing i Equitable Life-skandalen.

Blackman ble gift og skilt to ganger, med Bill Sankey og Maurice Kaufmann. Hun adopterte to barn med Kaufmann, Lottie og Barnaby. Skuespillerinnen var aktiv fra 1947 til 2015!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

The Walking Dead sesong 10 gjenopptas i februar – Pluss: 6 nye teasere til de kommende bonusepisodene

Mindre enn to måneder etter at The Walking Dead sendte sin sesong 10 har AMC satt en premiedato for sesongens seks gjenværende bonusepisoder. De halvt …

Les Mer

Tiger Woods bilulykke: Verdensstjernen funnet bevisstløs, dokumenter avslører

Tiger Woods ble funnet bevisstløs etter hans bilulykke i California i forrige måned har det dukket opp i dokumenter som har blitt avslørt de siste …

Les Mer

Hans Kürsh slutter i bandet sitt med ICED EARTHs Jon Schaffer, DEMONS & WIZARDS

Blind Guardian-frontfigur Hans Kürsh er offisielt ute av Demons & Wizards. Hans gjorde kunngjøringen i dag på sine sosiale medier. Kunngjøringen kommer to uker etter …

Les Mer