Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Hytteskam

Reklame

Ny leder fra Lars Nicolai Skjølingstad som sier rett ut hva han mener om mennesker som ikke lytter til rådene fra myndighetene. I det siste døgnet har vi fått nytt ord i vokabularet vårt som er hytteskam!

Lørdagens arbeidsdag i studio A var tyngre enn den pleier. Redaktør og undertegnede hadde en lang sending om Coronavirusets herjinger i Norge og verden den siste tiden. Antallet smittede øker drastisk og stadige tiltak blir iverksatt for å hindre spredning av Covid-19.

Bit dere merke i det: HINDRE spredning. Folk blir bedt innstendig om å ikke reise ut av kommunen eller dra langt avgårde i utgangspunktet. Utreise av Norge er forbudt på nåværende tidspunkt, la oss ikke håpe folk har dratt på hytta si i Sverige. For da kommer de ikke hjem igjen, likevel reiser mange som egentlig har blitt bedt om å være hjemme som ikke er på jobb på hytta. Trur folk det er ferie eller? Her må det ha skjedd en kollektiv svikt i enkelte folks nervesystemer.

Det er et hån mot kollektivet og de som har reist på hyttene sine i Lom, Gol, Hallingdal, Hemsedal, Lillehammer eller ute i smådistriktene bør skamme seg! Så langt har over 30.000 personer dratt ifølge nasjonale kilder. De bør hentes hjem under militær overvåkning spør du meg og det har vært snakk om å sperre tilgangen til hyttefeltene fysisk i enkelte kommuner.

Det som skjer nå kan være livsfarlig hvis noen tar seg inn i hytter uten å lytte til myndigheter har med seg kraftig Covid 19 smitte, fra eksempel Oslo til et lite lokalsamfunn kan dette lokalsamfunnet bli helt lammet av mengden helsehjelp vil trenge. Hytteeierne kan risikere å havne i karantene hvor sivilforsvaret vil nekte de å reise tilbake og innbyggerne i kommunene de har reist til vil nektes enhver omgang med de.

Resultatet av det vil være skremmende som ingen vil ha. som ikke hytteboerne har krav på helsehjelp heller fordi de oppholder seg ulovlig i en annen kommune. Det er nå fattet et vedtak om å nekte folk om å reise ut av egen kommune for å dra på hytta. Det bør være et krav om å bruke hodet selv om man er hytteeier. Det er også rapportert tilfeller der folk som har blitt pålagt hjemmekarantene har tatt dette som en ferie og dratt på hytta. Dette er en straffbar handling og kan straffeforfølges av smittevernloven. Konsekvensen kan bli karantene med besøksforbud. Altså det å reise på hytten din nå er ikke spesielt lurt. Bli hjemme!

Kanskje du også liker

Mitch Harris Avklarer hans engasjement med NAPALM DEATH Album og fremover med sitt prosjekt Brave The Cold sammen med Dirk Verbeuren fra Megadeth

Napalm Death-gitaristen Mitch Harris, som har tatt permisjon fra bandet siden slutten av 2014 for å fokusere på familielivet, snakket med Rock Titan om hans …

Les Mer

Darkthrone går i studio for å lage nytt album tidlig i 2021

Gledelig nyheter til fansen. Darkhrone med Fenriz og Nocturno Culto går i studio for å lage et  nytt album tidlig i 2021. Det vil være …

Les Mer

Manchester United er enige om å signere Odion Ighalo

Manchester United har avtalt en avtale om å signere spiss Odion Ighalo på en seks måneders låneavtale i påvente av medisinsk behandling. 30-åringen, som har …

Les Mer