Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Hytteskam

Ny leder fra Lars Nicolai Skjølingstad som sier rett ut hva han mener om mennesker som ikke lytter til rådene fra myndighetene. I det siste døgnet har vi fått nytt ord i vokabularet vårt som er hytteskam!

Lørdagens arbeidsdag i studio A var tyngre enn den pleier. Redaktør og undertegnede hadde en lang sending om Coronavirusets herjinger i Norge og verden den siste tiden. Antallet smittede øker drastisk og stadige tiltak blir iverksatt for å hindre spredning av Covid-19.

Bit dere merke i det: HINDRE spredning. Folk blir bedt innstendig om å ikke reise ut av kommunen eller dra langt avgårde i utgangspunktet. Utreise av Norge er forbudt på nåværende tidspunkt, la oss ikke håpe folk har dratt på hytta si i Sverige. For da kommer de ikke hjem igjen, likevel reiser mange som egentlig har blitt bedt om å være hjemme som ikke er på jobb på hytta. Trur folk det er ferie eller? Her må det ha skjedd en kollektiv svikt i enkelte folks nervesystemer.

Det er et hån mot kollektivet og de som har reist på hyttene sine i Lom, Gol, Hallingdal, Hemsedal, Lillehammer eller ute i smådistriktene bør skamme seg! Så langt har over 30.000 personer dratt ifølge nasjonale kilder. De bør hentes hjem under militær overvåkning spør du meg og det har vært snakk om å sperre tilgangen til hyttefeltene fysisk i enkelte kommuner.

Det som skjer nå kan være livsfarlig hvis noen tar seg inn i hytter uten å lytte til myndigheter har med seg kraftig Covid 19 smitte, fra eksempel Oslo til et lite lokalsamfunn kan dette lokalsamfunnet bli helt lammet av mengden helsehjelp vil trenge. Hytteeierne kan risikere å havne i karantene hvor sivilforsvaret vil nekte de å reise tilbake og innbyggerne i kommunene de har reist til vil nektes enhver omgang med de.

Resultatet av det vil være skremmende som ingen vil ha. som ikke hytteboerne har krav på helsehjelp heller fordi de oppholder seg ulovlig i en annen kommune. Det er nå fattet et vedtak om å nekte folk om å reise ut av egen kommune for å dra på hytta. Det bør være et krav om å bruke hodet selv om man er hytteeier. Det er også rapportert tilfeller der folk som har blitt pålagt hjemmekarantene har tatt dette som en ferie og dratt på hytta. Dette er en straffbar handling og kan straffeforfølges av smittevernloven. Konsekvensen kan bli karantene med besøksforbud. Altså det å reise på hytten din nå er ikke spesielt lurt. Bli hjemme!

Kanskje du også liker

Sunderland AFC har sparket Jack Ross som manager

Jack Ross har blitt sparket av Sunderland etter mindre enn 18 måneder som manager for League One-klubben. Ross kom til Sunderland i 2018 som permanent …

Les Mer

Gratulerer så mye med 70-årsdagen Gene Simmons

I alle mine år har jeg vært en stor fan av New York-heltene KISS, som ble dannet i 1973 etter at Wicked Lester ble oppløst. Siden tidenes morgen …

Les Mer

Leverage er tilbake på TV og blir den første TV-serien på den nye strømmetjenesten IMdb TV

Gjør deg klar for en kriminalitetsbølge: Leverage som gikk i fem sesonger fra 2008 til 2012 på TNT Network kommer tilbake med nye episoder i …

Les Mer

Reklame