Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

I dag er det 27 år siden trommeslageren, Jeff Porcaro i Toto døde

En av grunnene til jeg ble fan av Toto i en alder av 12 år var Jeff Porcaro på trommer og i dag er det 27 år siden legenden, grunnlegger, musikeren døde av et hjerteinfarkt som skyldtes å ha inhalert et giftmiddel mot insekter mens han stelte i sin egen hage. Under obduksjonen ble det avdekket en tidligere ukjent hjertefeil hos Porcaro. 

Han startet å spille som 7-åring, og lærer var faren Joe Porcaro. Man fant fort ut at han hadde en helt spesiell god sans for rytmer. Allerede som syttenåring hadde han sin første opptreden i Los Angeles. Etter dette begynte han som studiomusiker, og ble etter hvert en av landets mest etterspurte studiomusikere. Fra 1973 til 1975 var han assosiert medlem av Steely Dan, og medvirket også på tre av bandets album, Pretzel Logic, Katy Lied og Gaucho.

I 1977 startet Jeff bandet Toto sammen med David Paich og David Hungate. Senere ble Steve Lukather, Bobby Kimball, Steve Porcaro og Mike Porcaro med i bandet.

Jeff Porcaro har som studiomusiker samarbeidet med blant andre Janne Schaffer, Paul McCartney, Dire Straits, Jackson Browne, Donald Fagen, Rickie Lee Jones, Michael Jackson, Nik Kershaw, Paul Simon, Don Henley, Aretha Franklin, Madonna, Al Jarreau, George Benson, Peter Frampton, Bee Gees, Michael McDonald, Joe Cocker, Stan Getz, Lee Ritenour, Christopher Cross, James Newton Howard, Timothy B. Schmit, Joe Walsh, Jim Messina, Four Tops, Barbra Streisand, Diana Ross, Natalie Cole, Warren Zevon, David Gilmour, Roger Waters, Pink Floyd, Roger Hodgson, Paul Anka, Tommy Bolin, Jon Anderson, Eric Clapton, Roy Orbison, Miles Davis, Bruce Springsteen og Elton John, for å nevne noen.

AllMusic har karakterisert Jeff som «uten tvil den mest anerkjente studiotrommeslageren i rock fra midten av 70-tallet til begynnelsen av 90-tallet», og sier videre at «Det er ingen overdrivelse å si at lyden av mainstream-pop / rock-tromming på 1980-tallet var i stor grad lyden fra Jeff Porcaro. » Han ble postumt innført i Modern Drummer Hall of Fame i 1993.

Fra debuten i 1978 med albumet Toto var Jeff med på 11 studio album. Personlig favoritt for Halvard Henry er og blir The Seventh One fra 1988, som inkluderer Pamela, Straight for the Heart, Anna, Stop Loving You og LIVE favoritten Home of the Brave.

Jeff bidro med trommer til fire spor på Michael Jacksons Thriller og spilte også på Dangerous største hit Heal the World. Han spilte også på 10 CCs Between (1992). På 10cc Alive-albumet fra 1993, spilt inn etter hans død, dedikerte bandet The Night That the Stars Didn’t Show til Porcaro.

Richard Marx dedikerte sangen One Man til han og sa at Porcaro var den beste trommeslageren han noen gang hadde jobbet med. Michael Jackson gjorde en hyllest til Porcaro i notene for sitt album fra 1995 History: Past, Present and Future, Book I.

Jeffrey Thomas Porcaros gravstein ble innskrevet med følgende tekst, som inneholder tekster fra albumet King of Desire (1992) i Wings of Time:

«Vår kjærlighet slutter ikke her; den lever for alltid, på Wings of Time.»

Jeffrey Thomas Porcaro ble født 1.april,1954 South Windsor, Connecticut, USA. Han var sønnen til jazzmusikeren Joe Porcaro, bror, bandkamerat med Mike, Steven Porcaro i Toto fra 1977 til 1992.

Jeff er selve sjelen til Toto og 1992 mistet vi en fantastisk musiker, personlighet som ingen kan erstatte. Her er mine tre favoritter med Jeff bak på trommer!!

Og til slutt får vi selveste Jeff som snakker om hvor han tar det fra med klassikerne til Toto som mange fans setter stor pris på. som til evig tid vil være udødelige klassikere.

Jeff Porcaro ble 38 år. Minnet og musikken lever videre den dagen i dag som mange av oss setter høyt. Tusen takk Jeff!!

Kanskje du også liker

Tom Nordlie ny trener for Lillestrøm

Jörgen Lennartsson (54) er ferdig som trener i Lillestrøm SK, som må spille kvalifisering mot Start om fornyet spill i Eliteserien. Det var Romerikes Blad som var …

Les Mer

Plateanmeldelse – Foo Fighters – Medicine at Midnight

Foo Fighters er tilbake med nytt studio album i Medicine at Midnight som er deres tiende album. Vi har blitt lunsjet med de singlene Shame …

Les Mer

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer