Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Iced Earths Jon Schaffer er nå i varetekten til US Marshals Service

Reklame

Iced Earth and Demons & Wizards gitarist Jon Schaffer er nå i varetekt til US Marshals Service etter hans utlevering til Washington DC etter å ha gitt seg til myndighetene i Indiana den 17. januar for hans deltakelse i opprøret ved Capitol Building 6.januar.

Den siste oppdateringen kommer fra Brock E.W. Turner, en lokal reporter i Schaffers hjemstat Indiana. «US Marshals bekreftet i kveld Jon Ryan Schaffer (Indiana-mann anklaget i Capitol-opprøret) er i deres varetekt. Jeg vil dele flere oppdateringer når de er tilgjengelige,» skrev han som svar på nyheten tidligere på dagen om at Schaffer vil håndtere alle rettsforhandlinger i Washington DC etter å ha frafalt en høring før prøven.

Schaffer står for øyeblikket overfor seks føderale anklager etter å ha blitt identifisert online etter bildet øverst på siden, som fanget Schaffer inne i Capitol blant opprørere, og brukte en aerosolbeholder med «bjørnespray», som FBI bemerket i sin rapport.

Anklagene er som følgende:

– Bevisst å komme inn eller bli værende i begrenset bygning eller grunn uten lovlig myndighet

– Forstyrre den ordnede oppførselen av offentlige virksomheter

– Bevisst engasjerer seg i en lov om fysisk vold mot enhver person eller eiendom i noen begrenset bygning eller begrunnelse

– Voldelig inngang og uorden i en Capitol-bygning

– Delta i en lov om fysisk vold i en Capitol-bygning

– Parade, demonstrere eller stikke i en Capitol-bygning

Myndighetene hevder også at Schaffer var blant en gruppe opprørere som hadde brukt aerosolavskrekkende mot Capitol-politibetjenter, og han skal også ha vært involvert i en muntlig krangel med offiserer.

Mens han var inne i Capitol, ble han også sett på seg en hatt som stod «Oath Keepers Lifetime Member.» Gruppen Indiana Oath Keepers har nektet Schaffer var medlem av deres gruppe og at de ikke hadde noen involvering i beleiringen av Capitol. Imidlertid er det verdt å merke seg at Schaffers tilbehør ikke representerte Indiana Oath Keepers, men snarere bare Oath Keepers.

Southern Poverty Law Center skiller ikke ut en Indiana-basert gruppe i sin rapport og klassifiserer Oath Keepers som en radikal antiregjeringsbevegelse bestående av tusenvis av nåværende og tidligere politimenn og militære veteraner.

Siden angrepet 6. januar har både CNN og New York Times rapportert at Oath Keepers er under etterforskning av sammensvergelse for planlegging og koordinering av angrepet på US Capitol.

Kanskje du også liker

Isolerer folk på hytta – Dikt av Per-Einar Stordahl

Vi har en stor fan som heter Per-Einar Stordahl som er dikter. Vi har fått lov til å dele hans dikt med leserne våres hva …

Les Mer

Ukens leder – Velferdsstaten til skogs

Vi beveger oss nå i ukjent terreng med velferdsstaten, og ikke bare på Covid 19 nivå. Denne skaden kan bli permanent. Nåtidens politiske kurs er …

Les Mer

Vanskelige tider i Brighton Hove & Albion

Brighton Hove & Albion har kunngjort tap på 791 422 300,03 norske kroner  i sine siste finansielle kontoer – det er en tredobling på grunn …

Les Mer