Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ipswich Town er solgt til Gamechanger 20 Ltd

Den tidligere Premier League-klubben har som spiller på nivå 3 i engelsk fotball har i dag fått nytt eierskap. Marcus Evans som har styrt klubben siden 2007 solgte klubben i dag 7 april offisielt til den amerikanske investeringskonsernet Gamechanger 20 Limited og sa ja til å avskrive majoriteten av klubbens gjeld til ham i prosessen.

Som en del av avtalen vil Evans ta opp en eierandel på 5% i Gamechanger 20 Ltd, med Three Lions-fondet (forvaltet av Brett Johnson, Berke Bakay og Mark Detmer) som eier ytterligere 5% eierandel og de resterende 90% av konsernet eies. av det amerikanske investeringsfondet ORG. Evans bekreftet i sin endelige uttalelse som du kan lese under at til tross for at han beholdt en andel i klubben, vil han ikke lenger være involvert i den daglige driften av klubben.

Uttalelse fra Marcus Evans

Jeg har alltid sagt at, selv om jeg ikke aktivt ønsker å selge, vil jeg seriøst vurdere et tilbud som er gitt til meg av en troverdig part hvis den investerer i Ipswich Town på en måte som gir sikker langsiktig finansiering for å hjelpe klubben vår videre. For at et tilbud skulle lykkes, måtte følgende bokser krysses av:

1) En ugjenkallelig forpliktelse til å finansiere ikke bare kjøp av fotballklubben, men også å støtte en langsiktig forretningsplan for å investere i teamet, infrastrukturen, våre supporteres opplevelse, akademiet og klubbens rolle i det bredere samfunnet.

2) Sikkerhet for klubbens ansatte, inkludert en forpliktelse til å støtte den nye lederen

3) En rettferdig behandling av aksjonærene i ITFC PLC og sikre at de ikke blir etterlatt i noe tilbud.

Etter flere måneder med detaljert aktsomhet fra begge parter, for å sikre at dette blir et ‘ekteskap gjort i himmelen’, ble en avtale godkjent av EFL undertegnet i dag, og jeg er tilfreds med at ovennevnte vilkår er oppfylt.

Et nytt selskap (Gamechanger 20 Ltd) er dannet spesielt for å kjøpe klubben som det er avtalt en veldig rettferdig pris for all egenkapitalen min, og i tillegg en betaling for eiendom og kjøp av noe av gjelden som tidligere skyldtes ME-gruppen. inkludert gjeld ervervet med rabatt av ME-gruppen ved kjøp av klubben i 2007.

Som en del av transaksjonen har en del av den historiske gjelden faktisk blitt avskrevet, noe som etterlater klubben med en mye mindre gjeldsbelastning og med nesten all gjeld til klubben til de nye eierne.

Den nye ultimate fordelaktige eieren av klubben er et amerikansk investeringsfond kalt ORG, som forvalter fond på vegne av et stort amerikansk pensjonsfond og vil eie 90% av Gamechanger 20 Ltd. ORG-representanten vil være Ed Schwartz.

I tillegg til pensjonsfondsinvesteringen i Gamechanger 20 LTD (GC20) gjennom ORG, er det tilleggsinvesteringer i GC20 gjennom Three Lions-fondet. Dette administreres av tre amerikanere – Brett Johnson, Berke Bakay og Mark Detmer, som til sammen vil eie 5% av GC20.

Disse tre personene vil sammen med den nye styrelederen, Mike O’Leary, tidligere administrerende direktør i West Brom, føre tilsyn med og lede virksomheten. Jeg vil også holde øye med klubben og vil investere i det nye selskapet og eier 5% av det. Imidlertid planlegger jeg å skille meg fra ethvert dagligdags ansvar og komme tilbake til å følge Ipswich Town som en svært interessert, lidenskapelig og opptatt fan.

Det nøyaktige formatet på transaksjonen betyr at pensjonskassen vil være majoritetseier i selskapet som eier klubben. De resterende aksjene eies av små aksjonærer, hvorav mange er støttespillere. Det nye selskapet er forpliktet til å gi et tilbud om å kjøpe aksjene i Ipswich Town PLC for samme pålydende verdi som jeg har solgt min egenkapital til, og gir derfor en potensiell exit for en klubb hær av småaksjonærer.

En nøkkelfaktor for å nå min beslutning om å støtte pensjonskassens investering er det grunnleggende prinsippet som et slikt fond trenger å investere rundt. Det må se en avkastning på investeringen, og den avkastningen kan med all sannsynlighet bare oppnås ved opprykk til Premier League.

Fondet har dype lommer, men vil av pensjonskassen være skattemessig ansvarlig for bruken av disse midlene. For å oppfylle investeringsansvaret, må det investere for å sikre Premier League-status, og det har allerede forpliktet seg til å gjøre betydelige investeringer i både klubbens spillertropp og infrastruktur.

Jeg hadde alltid ønsket å ta klubben selv til Premier League, og dessverre, for et kort vindu, på en gang hadde dette virket mulig. Like viktig for meg som min ambisjon for klubben var imidlertid at hvis det ikke gikk, ønsket jeg å forlate klubben ikke bare i en sikrere økonomisk stilling enn den farlige situasjonen jeg fant den i, men med eierskap som gir trippel i en økonomisk støtte sammen med et samfunnsetos. Jeg tror jeg har funnet dette, og jeg ser frem til å heie laget på hver uke når vi jobber oss tilbake dit vi alle ønsker å være.

Det som har skjedd i dag med 142-åringen fra Ipswich, Suffolk gir garantert en massiv optimisme som spilte sist på det øverste nivået i 2002. Klubben hadde sin storhet på slutten av 70 og tidlig 80-tallet med FA Cup vinnere i 1977/78,  UEFA Cup vinnere i 1981/82. The Tractor Boys har deltatt i alle de tre store europeiske klubbkonkurransene og har aldri tapt hjemme i europeisk konkurranse, etter å ha beseiret lag som Real Madrid, A.C. Milan, Inter Milan, Lazio og Barcelona hjemme.

Med dagens store nyhet i engelsk fotball har jeg ingen tvil om at Ipswich Town kommer til å få en ny opptur, men vær tålmodig for oppturen skjer neppe med det første, men det vil garantert skje i 2021/22 sesongen med mest sannsynlig et helt nytt lag. Det er i alle fall min dom med klubben som går inn i en spennende tid med amerikanske eiere!

Kanskje du også liker

God Friended Me er kansellert av CBS etter to sesonger

God Friended Me vil avslutte etter denne sesongen av sin andre sesong,  bekrefter bransjenettstedet Variety. Serien vil nå gå på CBS i en to-timers seriefinale …

Les Mer

Siste nytt fra Leirskredet i Gjerdrum – Ny person er bekreftet funnet omkommet

I kveld ble det bekreftet at redningsmannskapene hadde funnet en tredje person som hadde omkommet i kvikkleireskredet i Gjerdrum. Savnede er fortsatt på 7 og …

Les Mer

Lars Nicolai Skjølingstad og kona Synnøve besøker Statholdergaarden

Jeg er blitt betimelig matinteressert i mitt relativt lange liv. Det siste tiåret har jeg frekventert på mange spennende spisesteder av høy kvalitet, fortrinnsvis i …

Les Mer