Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jahn Teigen er død

Verden ble litt mer fattig nå. Tusen hjertelig takk for god og dårlig musikk, som har gjort deg til den folkekjære artisten du ble Jahn Teigen. Fra tiden i Prima Vera sammen med Tom Mathisen & Herodes Falsk, Popol Vhu/Ace, samarbeidet med Anita Skorgan som ble din kone og følgesvenn i mange år.

Det mange glemmer var at Jahn Teigen var en stor Eik Tønsberg supporter. Karrieren til 70-åringen savner sidestykke som var over 50 år. Personlig var jeg stor fan av Teigen som et barn. Glemmer aldri Teigens storhetstid på 80-tallet.

Det som har fascinert meg mest opp under årene med den folkekjære artisten er ryktene med Genesis. Når Peter Gabriel ga seg i det legendariske bandet skulle Teigen være en del av 400 mennesker til å bli deres vokalist. Om det er sant eller et rykte vites ikke – Genesis har alltid sagt det var kun et rykte.

På sosiale medier skriver Falsk at ingen kan erstatte den kjære artisten:

– Takk for alt, Jahn! For all moro, sanger og sketsjer vi laget sammen – og for at vi var ordentlige kamerater! Du var unik, den beste, ingen kan erstatte deg, verken på scenen eller bak. Du vil alltid være med oss!

Kulturminister Abid Raja skriver på Twitter at det er en nasjonalskatt som nå har gått bort.

Nasjonalskatten vår har gått bort. Hele Norge hadde et kjært og nært forhold til Jahn Teigen, og musikken hans har satt spor i oss alle. Takk for ditt fantastiske bidrag til norsk kulturliv; du vil savnes. Våre tanker går til hans familien. Hvil i fred!

NRKs musikkjournalist Bård Ose skriver på Facebook at det er» ingen over og ingen ved siden» av den populære artisten.

En evig optimist, en gledesspreder, og fremfor alt en enestående artist. Sist jeg fikk æren av å møte ham var på Britannia i Trondheim da han ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame, skriver Ose.

Jahn Teigen (født Jan Teigen, 27. september1949 i Tønsberg, død 24. februar 2020 i Ystad i Sverige) var en norsk sanger, låtskriver og underholder. Gjennom sin karriere i norsk musikk- og underholdningsliv siden 1970-tallet, etablerte Teigen seg som en markant, fargerik og folkekjær artist og rikskjendis i Norge. Han ga ut over 40 album, mer enn 60 singler og spilte i band som Popol Vuh, Lions of Judea og Prima Vera.

Teigen er også sterkt knyttet opp mot Melodi Grand Prix, og han deltok i 14 finaler – mer enn noen andre. Han representerte dessuten Norge i Eurovision Song Contest tre ganger og fikk enorm oppmerksomhet i 1978 da han fikk null poeng med Mil etter mil. Blant andre kjente Jahn Teigen-låter er Optimist, Det vakreste som fins, Do re mi og Min første kjærlighet.

52 år karriere er nå over. Jahn Teigen ble 70 år. Staten bør betale begravelsen, rett og slett på grunn han betyr mye for mange og blir sett som en av de største i Norge. Teigen ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame i 2012. Tusen hjertelig takk for alt Jahn! 

Redaksjonen er i stor sorg etter bortgangen av den folkekjære artisten. Vi vil aldri glemme deg. Du hadde alt som savner sidestykke så vi vil aldri glemme deg.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Topp 10 New wave grupper

Jeg er født i 1976 og er evig takknemlig for det. Mange av mine topp 10 favoritter i spesielt sjangeren New wave fra 80-tallet er …

Les Mer

The Walking Dead – Sesong 10 trailer

Den tiende sesongen av The Walking Dead, en amerikansk post-apokalyptisk skrekk-TV-serie på AMC skal etter planen ha premiere 6. oktober 2019. Serien er utviklet for …

Les Mer

Alexander Sørloth klar for Trabzonspor

Trabzonspor bekrefter søndag at de låner Alexander Sørloth de neste to sesongene. Den norske angriperen kommer fra Crystal Palace, der han ikke har klart å slå …

Les Mer

Reklame