Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

James Hetfield fra Metallica har lagt seg inn på rehabilitering

Metallica har utsatt sin kommende turné i Australia og New Zealand på grunn av grunnlegger, vokalist James Hetfield har valgt å legge seg inn på ehabilitering for sine rusproblemer. Dette melder Metallica på sin facebook-side.

Som de fleste av dere sikkert vet har kameraten våres James slitt med avhengighet av og på i mange år. Han har nå dessverre måttet gå inn i et behandlingsprogram for å jobbe med å bli frisk igjen, sier Lars Ulrich, Kirk Hammett og Robert Trujillo i en uttalelse.

Vi har en intensjon om å legge oss til din del av verden så snart James helse og tidsplan tillater det. Vi vil gi deg beskjed så snart vi kan. Nok en gang er vi lei oss for at vi har besvær så mange av dere, spesielt våre mest lojale fans som reiser store avstander for å oppleve konsertene våres. Vi setter pris på din forståelse og støtte til James, og som alltid en stor takk for at du er en del av vår Metallica-familie.

Selv om turné ble utsatt lovet Metallica å tilbakebetale alle billettene som ble kjøpt til WorldWired-konsertene, som etter planen skulle begynne 17. oktober i Perth, Australia og avslutte 2. november i Auckland, New Zealand.
På pressetidspunktet er det fortsatt planlagt at Metallica skal ha konsert 28 mars i San Francisco er planlagt til å skje på den datoen, og det samme er en søramerikansk turné for april 2020.

Hetfields problemer med avhengighet og alkoholisme ble detaljert i dokumentaren 2004 Some Kind of Monster. etter filmens utgivelse, kom vokalisten inn i et rehabiliteringsprogram, og fra og med 2017 fortalte han Joe Rogan Experience at han hadde holdt seg edru i 15 år (via Loudwire).

Frykt var en stor motivator i det for meg, sa Hetfield da han ble frisk i 2004. Å miste familien min er det som skremte meg så mest, det var da jeg traff bunnen at familien min kommer til å forsvinne på grunn av min oppførsel som jeg hentet hjem fra veien. Jeg ble kastet ut av huset mitt av min kone, jeg bodde på egenhånd et sted, det ville jeg ikke. Kanskje som en del av oppveksten, gikk familien min i oppløsning da jeg var liten. Pappa forlot meg, mamma gikk bort, jeg måtte bo sammen med broren min, og så bare, hvor ble det av tingene mine? Det bare svevde bort, og jeg ville ikke at det skal skje. Uansett hva som skjer, skal vi snakke ut dette og få det til å fungere.

Som Metallica fan er dette trist å se at en gammel helt har havnet ute i gamle vaner igjen. Forhåpentligvis får James god hjelp der han er nå, for under ett er Metallica avhengig av sin frontmann, vokalist og fansen elsker James. God bedring Mr Hetfield!!

Kanskje du også liker

Sylvain Sylvain – Gitaristen i punk glam rock-bandet New York Dolls er død

Sylvain Sylvain, gitarist til det innflytelsesrike amerikanske punk-glamrockbandet New York Dolls, er død av kreft i en alder av 69 år, ifølge en uttalelse som …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. …

Les Mer

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død etter å ha fått coronaviruset

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield er død i en alder av 71 år etter å ha testet positivt for COVID-19. Greenfield var kjent for sin …

Les Mer