Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Jim Smith: Tidligere manager i Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død

Jim Smith er død 79 år.

Den tidligere manageren for Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død, 79 år.

Den velreisende manageren, kjent i fotballen som ‘Bald Eagle’, hadde en karriere med ni klubber på tvers av ligaene. Blant karrierehøydepunktene hans var en League Cup-finaleopptreden med Queens Park Rangers i 1986 og opprykk til Premier League med Derby i 1996.

«Våres tanker er med Jims familie,» sier QPR i en uttalelse.

Selv om Sheffield-guttens spillerkarriere for det meste ble tilbrakt i de lavere ligaene var det som manager han virkelig etablerte et rykte. Ingen tull, direkte og en motivator for spillere, samtalen med talentet som han hjalp til med å produsere, signere eller pleie er bemerkelsesverdig.

John Aldridge og Darren Anderton ble alle signert av toppklubber etter fremgang under hans ledelse, mens spillere som den tidligere soldaten Guy Whittingham på Portsmouth og Derbys kroatiske ankomst Igor Stimac viste hans øye for signering av spillere med klasse.

Smith var en mester i å sikre klubber opprykk, play off, og hjalp Colchester United, Birmingham City med å klatre opp i divisjoner før han forvandlet Oxford til en toppklubb med talentene til Trevor Hebberd, Kevin Brock og John Aldridge.

«Jeg har så mange gode minner om Jim som fotballsjef, men først og fremst som en venn,» sier leder av League Managers Association, og tidligere Leeds United-sjef, Howard Wilkinson.

«Jim og jeg har kjent hverandre siden tenårene, og jeg har vært i gjeld til han siden den dagen han ba meg om å bli spillende trener i Boston United der jeg tjente læretiden min. Han var intelligent, lidenskapelig, målbevisst, ærlig og alltid veldig morsom å være sammen med. Aldri en til å hakke ordene hans, han var leder i sann forstand.»

Selv om en tid på tre år i Newcastle klarte ikke Smith å oppnå den samme suksessen som han hadde hatt andre steder, ledet han Portsmouth på nivå 2 i engelsk fotball til en semifinale i FA Cup i 1992 før han gikk glipp av opprykk gjennom play off.

Smith var ekstremt populær i Derby, og hjalp klubben til Premier League og etablerte dem der, i tillegg til å hente inn stjerner som Stimac, Aliosa Asanovic og Paulo Wanchope for beskjedne summer.

Jim Smiths exit fra Derby County etter tre sesonger med progresjon ble fulgt som assistent manager i Coventry City, Portsmouth og Southampton, før han kom tilbake til Oxford, hvor han avsluttet sin 38 år lange karriere. I løpet av karrieren hadde han nesten 1500 kamper som manager.

James Michael Smith som er hans opprinnelige navn ble født 17.oktober, 1940 i Sheffield, England og døde 10.desember i en alder av 79 år. Som spiller spilte den populære manageren i Aldershot FC, Halifax Town, Lincoln City, Colchester United.

En manager-legende har gått bort. Tusen hjertelig takk for mange oppturer og nedturer i engelsk fotball Jim!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Tony Mills fra TNT er død

I kveld kom den triste nyheten at den tidligere TNT vokalisten Tony Mills (57) er død. I 2006 ble han med i TNT for å …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra er 71 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Jeff Lynne (vokalist, låtskriver, grunnlegger) av det legendariske bandet Electric Light Orchestra ble født på denne dagen i Erdington, Birmingham, England i 1947. …

Les Mer

Tidligere keyboardist Ian Gibbons i The Kinks er død

Tidligere Kinks-keyboardist Ian Gibbons er død i en alder av 67. I skrivende stund er dødsårsaken ennå ikke offisielt bekreftet. Nyheten om musikerens død ble …

Les Mer