Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Juventus FC har sparket Maurizio Sarri etter å ha blitt slått ut av UEFA Champions League

Juventus har sparket manager Maurizio Sarri et døgn etter å ha blitt slått ut av Champions League i den siste 16-delsfinalen til Lyon.

Den tidligere sjefen for Chelsea og Napoli tok først over Juventus i juni i fjor da han signerte en treårskontrakt, og ledet klubben til en niende serie A-tittel på rad forrige måned.

Imidlertid røk den gamle damen ut av Champions League på fredag og gikk ut på bortemål etter å ha spilt 2 – 2 sammenlagt.

Det er første gang Juventus ikke klarte å nå kvartfinalen i Champions League siden 2015/16 under Massimiliano Allegri.

Lazio-manager Simone Inzaghi (bilde) er favoritten som erstatter Sarri etter å ha ledet laget sitt til 4.plass på tabellen og Champions League-kvalifiseringen for første gang på 13 år.

Inzaghis sin kontrakt med Lazio går ut neste sommer, var en av outsiderne til Juve-jobben for et år siden før klubben utnevnte Sarri.

I følge Sky i Italia ville ikke Lazio-president Claudio Lotito stå i veien for Inzaghi hvis han ønsker å forlate, men ville be om et gebyr for å la han gå.

Mauricio Pochettino, som har vært ute av arbeid siden han ble sparket av Tottenham i november i fjor, har også vært knyttet til rollen.

Pochettino sier til Sky Sports News i mai:

Jeg elsker England. Min idé er å fortsette å bo i London, men samtidig er jeg åpen for forskjellige land, for å høre på for å se hva som skjer.

Til tross for å ha vunnet ligaen, har Sarri vært under press da Juventus klarte sine laveste poeng totalt av de ni siste tittelvinnende sesongene, og endte bare ett poeng over Inter Milan.

I en tale etter fredagens kamp mot Lyon, sa Juve-president Andrea Agnelli til Sky i Italia:

Denne sesongens balanse er bittersøt og vi hadde et flott resultat og vant det niende mesterskapet, men prestasjonen i Champions League har vært skuffende for alle.

Champions League er ikke en drøm, det er et mål. Vi er skuffet over å avslutte konkurransen som denne, det vil ta noen dager å evaluere hvordan vi kan starte på nytt med ny entusiasme.

Vi har noen få mål som må oppfylles, både innenlands og internasjonalt. Vi må gjøre noen få evalueringer for å forstå hvordan vi skal starte neste sesong med viljen til å jobbe og vinne på en hvilken som helst tonehøyde.

Vi endret mye, og når du gjør det er det velkjent at det kan være vanskeligheter. Jeg er overbevist om at Cristiano Ronaldo (bilde) vil være med neste år, han er en av søylene til Juventus.

Kanskje du også liker

Stjørdals-Blink Fotball og Grorud Fotball er klare for OBOS-Ligaen

Årets sesong er nå over i Postnord-Ligaen og her er det vinnere og tapere. Vi starter først med vinnerne: Stjørdals-Blink Fotball rykker opp til OBOS-Ligaen …

Les Mer

Takk for alt Diego

I dag kom det triste budskapet at min store barndomshelt Diego Armando Maradona (60) er død. Den argentinske fotballegenden skal ha fått et hjerteinfarkt i …

Les Mer

Honor Blackman – Pussy Galore er død

Honor Blackman, skuespilleren som er mest kjent for å spille Bond-jenta Pussy Galore, er død i en alder av 94 år. Skuespillerinnen, som ble et …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly