Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Keeperlegenden Ray Clemence er død

Reklame

Tidligere England, Liverpool og Tottenham-keeper Ray Clemence er død 72 år gammel.

I en uttalelse sier Clemence-familien at han «gikk fredelig bort i dag, omgitt av sin kjærlige familie».

«Etter å ha kjempet så hardt, i så lang tid har han nå fred og har ikke mer vondt.»

Clemence, som vant fem ligatitler og tre europacuper med Liverpool mellom 1967 og 1981, ble diagnostisert med avansert prostatakreft i 2005.

Han løftet også FA-cupen, ligacupen og to UEFA Cup-titler i løpet av sin tid på Anfield.

Totalt spilte han 470 seriekamper for Liverpool før han valgte overgang til Tottenham i 1981. I løpet av sin syv år lange periode hos Spurs hjalp Clemence klubben med å vimme FA-cupen i 1982 og fikk 330 opptredener.

Den legendariske keeperen, debuterte på England i 1972 og hadde sin siste kamp for landslaget i 1983, Ray fikk 61 kamper og jobbet også i treningsteamet i Nord-London-klubben og ble innført i Tottenham Hotspur Hall of Fame i november 2014.

Clemence debuterte for England i 1972 og tilbrakte mesteparten av sin 11-årige internasjonale karriere i en kampen mot Peter Shilton om skjorte nummer én.

Han var kaptein for Three Lions for første og eneste gang i et knepent nederlag mot Brasil på Wembley i 1981 og tiltrådte senere rollen som keepertrener i Fotballforbundet.

Kona Veronica, sønnen Stephen og døtrene Sarah og Julie legger til:

«Familien vil takke en enorm takk for all kjærligheten og støtten han fikk gjennom årene.

«Han ble elsket så høyt av oss alle, og han vil aldri bli glemt.»

Tidligere England-keeper Shilton skrev på Twitter:

«Jeg er helt knust over å bli fortalt om den triste nyheten om at Ray Clemence nettopp har gått bort. Vi var rivaler, men gode venner.

«Ray var en strålende keeper med en fantastisk sans for humor. Jeg vil savne ham veldig mye ettersom vi har vært venner lenge etter å ha pensjonert oss. RIP min venn.»

Liverpool-legenden Sir Kenny Dalglish legger til:

«I dag har vi mistet en sann legende. Clem var en fantastisk lagkamerat og flott å være sammen med. Jeg vil aldri glemme hvordan han hjalp meg til å trives på Anfield.

«Våre tanker er hos Clemence-familien. RIP Clem.» Tidligere Liverpool FC-legender hyller keeperlegenden på Twitter!

Raymond Neal Clemence, MBE (5. august 1948 – 15. november 2020) var en England landslagskeeper  som var en del av Liverpool-laget på 1970-tallet. Han er en av bare 25 spillere som har gjort over 1000 karriereopptredener.  Han fungerte som sjef for FA Development Team, og hadde tilsyn med utviklingen laget av spillere i England ungdomslag fra under 16 til 21-nivå, etter å ha vært en del av England Senior Team bakromspersonalet.

Clemence ble født i Skegness, Lincolnshire, og debuterte for Scunthorpe United i 1966 og spilte 48 kamper i det som da ble kalt Divisjon 3. Clemence trakk seg tilbake i 1988 og begynte i trenerteamet i Spurs, og jobbet seg gjennom til førstelaget, før han dro for å bli felles manager for Barnet (sammen med målvakten Gary Phillips) i januar 1994. Ved starten av sesongen 1994–95, han tok ansvaret som førte Barnet til niende og 13. i divisjon 3.

Clemence ble utnevnt til en MBE i 1987 bursdagshonnør for tjenester til fotball. Hans sønn, Stephen, er en midtbanespiller som kom gjennom rekkene i Spurs og Birmingham City som måtte legge karrieren på hylla etter stygg skade i Leicester City i 2010. Han er nå Newcastle Uniteds førstelagstrener under Steve Bruce. Clemences datter Sarah har også fotballforbindelser, som kona til tidligere Crystal Palace og Nottingham Forest-manager og Skottlands angriper Dougie Freedman.

I februar 2005 kunngjorde Clemence at han hadde fått diagnosen prostatakreft og at han ville bruke tid borte fra England-troppen mens han fikk behandling. Ray var den andre i Erikssons stab som fikk diagnosen prostatakreft, og Brian Kidd fikk diagnosen sykdommen før Euro 2004.

Clemence holdes fortsatt veldig høyt av både Liverpool og Tottenham-supportere. Han ble stemt inn på nr. 11 på den offisielle avstemningen på Liverpool Football Club-nettstedet 100 Players Who Shook The Kop; han var også den høyest plasserte keeperen. Han ble også valgt som keeper i BBCs Merseyside-team fra det 20. århundre, og toppet magasinet Total Footballs avstemning om den beste keeperen noensinne, som slo andre legender som Peter Shilton, Lev Yashin, Gordon Banks og Pat Jennings.

Clemence døde 15. november 2020 etter 15 år med prostatakreft. Han var 72. Våres tanker går til familien, venner, fotballfamilien som er Liverpool FC, Tottenham Hotspur og bekjente av Raymond Neal Clemence som har gått inn i historien som en av de største. Tusen hjertelig takk for alt Ray!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Dagen i dag musikkhistorien – Def Leppards Hysteria gikk rett inn på 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien – Def Leppard fikk sitt første nummer 1-album i Storbritannia med Hysteria i 1987, som også gikk rett inn på 1.plass …

Les Mer

Tom Nordlie ny trener for Lillestrøm

Jörgen Lennartsson (54) er ferdig som trener i Lillestrøm SK, som må spille kvalifisering mot Start om fornyet spill i Eliteserien. Det var Romerikes Blad som var …

Les Mer

Night Stalker – Seriemorderen som skapte stor frykt i San Francisco og Los Angeles fra 1984 og 85 kommer til Netflix 13.januar

Jeg har en følelse at mange vil legge seg i sofaen 13.januar da dokumentaren om seriemorderen Night Stalker «Richard Ramirez kommer på Netflix. Fra juni …

Les Mer