Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ken Hensley fra Uriah Heep er død

Reklame

Ken Hensley, best kjent som Uriah Heeps keyboardspiller og sjefssangforfatter fra 1970 til 1980, er død etter en kort sykdom. Han var 75. Den triste nyheten ble levert i dag (5. november) av broren Trevor i et innlegg på Facebook.

«Jeg skriver dette med et tungt hjerte for å fortelle deg at min bror Ken Hensley gikk fredelig bort onsdag kveld,» skrev Trevor Hensley. “Hans vakre kone Monica var ved hans side og trøstet Ken de siste minuttene hos oss.

Vi er alle knuste av dette tragiske og utrolig uventede tapet og ber deg gi oss litt tid og tid til å komme til enighet med det.

Ken blir kremert ved en privat seremoni i Spania, så ikke be om informasjon om en begravelse. Ken har gått, men han vil aldri bli glemt og vil alltid være i våre hjerter.

Stay Safe

Kenneth William David Hensley er født 24. august 1945, tiltok keyboardspiller først det nasjonale søkelyset som medlem av The Gods, som inneholdt fremtidens Rolling Stones-gitarist Mick Taylor, og spilte inn to album, 1968s Genesis og 1969s To Samuel A Son, for Columbia Records. Gruppen ga også ut albumet Orgasm under pseudonymet Head Machine.

Hensley ble med gitaristen Mick Box og vokalisten David Byron i bandet Spice i februar 1970. kort tid etter endret Spice gruppens navn til Uriah Heep.

«Vi hadde faktisk spilt inn halvparten av det første albumet (1970-tallets klassiker … Very ‘Eavy … Very’ Umble) da vi bestemte oss for at keyboard ville være bra for lyden vår,» minnet Mick Box. «Jeg var en stor Vanilla Fudge-fan, med Hammond-orgelet og den sårende gitaren på toppen, og vi hadde uansett Davids høye vibrato-vokal, så det var slik vi bestemte oss for å forme det.»

«Jeg så mye potensiale i gruppen til å gjøre noe helt annet,» husket Hensley

Hensley skrev eller var med på å skrive flertallet av Uriah Heeps sanger frem til hans avgang fra bandet i 1980, inkludert hitsinglene Easy Livin, Stealin, Lady In Black og Free Me.

Han skrev bandets største hit, Easy Livin fra 1972s Demons And Wizards-album, på bare 15 minutter. Selv om den ikke klarte å komme inn på hitlistene i Storbritannia, ble sangen en tunge-i-kinn-refleksjon over utenforstående oppfatninger av bandets livsstil, en topp 20-hit over hele fastlands-Europa, som nådde en topp på Billboard Hot 100 på 39. plass. En enorm radio hit i USA presset det Demons and Wizards-albumet til 23.plass på på Billboard 200-albumlisten.

«Det var spenning skrevet over det hele,» husket Mick Box. “Jeg syntes gitarlyden var fantastisk, den var så foran og aggressiv og pumpende som gal. Tittelen kom fra en samtale vi hadde i varebilen. Vi var i Nord-England, og kjørte ned til London for å lytte til noen innspillinger i studioet før vi dro til flyplassen for å fly til USA, og noen sa: ‘Dette er lett å leve, ikke sant?’ Som en vits, en piss-ta. Men det fikk gjenklang hos Ken. Det var ikke en sang vi overtenkte. ”

«Å høre sangen på amerikansk radio var enorm,» husket Box. “Så begynte ting å bevege seg veldig, veldig raskt. En hit-singel er som en liten stein som ruller nedover en bakke og samler mose, og når den kommer til bunns, er den enorm. Det tok ikke lang tid før vi gjorde 10 000 sitteplasser over hele USA, og hadde Lear-jetfly og limousiner på hver flyplass. Det var en helt fantastisk tid. ”

«Vår styrke den gangen var at vi kunne få noe til å høres bra ut,» sa gitaristen. “Ken kunne bringe inn en utbenet idé på akustisk gitar, vi vil gi den Heep-behandlingen, og den vil få et eget liv. Vi følte oss uforgjengelige. ”

«Det var en magi i den kombinasjonen av mennesker som skapte så mye energi og entusiasme,» sa Ken Hensley senere. «Vi ønsket alle det samme, var alle villige til å gjøre de samme ofrene for å oppnå det, og vi var alle veldig engasjerte.»

«Det var ingenting mellom oss og musikken,» sa han til Classic Rock Revisited i 2016. «Dette frigjorde kreativiteten min, og det faktum at FM-radio i USA var banebrytende for den musikalske frihetstrenden, gjorde det enda mer inspirerende.»

Hensley spilte inn 13 studioalbum med Uriah Heep før han forlot bandet i september 1980 etter utgivelsen av deres Conquest-album. Samme år ga han ut sitt tredje soloalbum, Free Spirit etter å ha gitt ut 1973’s Proud Words on a Dusty Shelf og 1975’s Eager To Please mens han fortsatt var medlem av Heep.

Hensley flyttet til USA i 1980, og kom senere til Rickey Medlocke i sørlige rockere Blackfoot, og spilte inn to album, 1983s Siogo og Vertical Smiles fra 1984. Etter en pause fra musikken kom han tilbake i 1989 for å spille på W.A.S.P.s album The Headless Children, og bidro til Cinderellas Heartbreak Station-album året etter. Hensley fortsatte å gi ut soloalbum etter å ha flyttet til Spania i begynnelsen av det nye årtusenet. Han hadde nylig avsluttet arbeidet med et nytt prosjekt My Book of Answers, en oppfølging av Love & Other Mysteries fra 2012, som skal utgis i slutten av februar 2021.

Innrømmelsen til «dypt sjokk» om Hensleys bortgang, har Mick Box i dag hyllet sin avdøde bandkamerat med sitt eget Facebook-innlegg:

“Jeg mottok den sørgelige nyheten i morges fra Kens manager Steve Weltman om at Ken Hensley er gått bort. Jeg var akkurat ferdig med å se videoen hans fra unboxing av 50-årsjubileumssettet i går kveld, der han virket helt fin og med rette stolt av sin tid i Uriah Heep, som nettopp har bidratt til sjokket.

Vi har kanskje ikke alltid vært de beste vennene, men det var noen fantastiske tider vi delte også, som jeg alltid vil huske. Ken skrev noen fantastiske sanger i sin periode med bandet, og de vil forbli en musikalsk arv som vil være i folks hjerter for alltid.

Hans kommunikasjon gjennom tekster og melodi har stått tidstesten, og med kraften og kjemien til bandet som bringer disse sangene til liv, oppnådde vi suksess vi bare kunne ha drømt om.

Min oppriktige medfølelse går til hans familie og kone Monica, og måtte han hvile i fred.

Mick

Det er mange her i Norge som ser opp til Ken Hensley som tar denne nyheten tungt. Personlig må jeg si at jeg har Lady In Black på min Topp 10-favoritter gjennom alle tider. Takk for alt Ken!

Kenneth William David Hensley (24. august 1945 – 4. november 2020)  var en engelsk singer-songwriter, multi-instrumentalist og produsent, mest kjent for sitt arbeid med Uriah Heep i løpet av 1970-tallet.

Han skrev eller var med på å skrive flertallet av Uriah Heeps sanger i løpet av denne perioden, inkludert hitsinglene Lady in Black (som han sang hovedvokal på), Easy Livin  og Stealin samt Look at Yourself , der han også sang hovedvokal, og på Free Me. Ken Hensley var aktiv fra 196o til sin død!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Grant Imahara – Programleder i Mythbusters er død

Grant Imahara, elektroingeniør og tidligere programleder på Discovery Channel-showet Mythbusters er død, 49 år gammel, har en talsperson for Discovery bekreftet overfor Variety. Vi er …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 2 -2019

Det har bare gått noen dager vi postet første del av ny musikk først som Halvard setter stor pris på om dagen. Her får vi …

Les Mer

Newcastle United har solgt Joselu til Alavés

Joselu er ferdjg som Newcastle United-spiller etter to år på Tyneside og har signert en treårig kontrakt med La Liga-klubben Alavés. Overgangen burde også bane …

Les Mer