Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kieran Trippier klar for Newcastle United

Newcastle United har signert den engelske forsvarsspilleren Kieran Trippier fra Atletico Madrid for 12 millioner pund pluss tillegg.

31-åringen er Newcastles første signering siden en saudiarabisk-støttet overtakelse ble fullført i oktober.

«Jeg er glad for å bli med i denne fantastiske klubben,» sa Trippier, som har blitt enige om en avtale til slutten av sesongen 2023-24.

Eddie Howe, utnevnt til Newcastle-manager i november, signerte også Trippier i 2012 i løpet av sin tid som Burnley-sjef.

Trippier: «Jeg likte tiden min i Madrid, men da jeg ble oppmerksom på interessen fra Newcastle United, og etter å ha jobbet med Eddie Howe før, visste jeg at det var her jeg ønsket å være.»

Trippier, som vant den spanske tittelen med Atletico forrige sesong, hadde 18 måneder igjen av kontrakten.

Newcastle er nest nederst i Premier League etter å ha vunnet én ligakamp denne sesongen.

«Jeg er klar over at det er mye arbeid foran oss, men jeg kjenner kravene til Premier League godt, og jeg vet hvilken fantastisk klubb dette er med veldig talentfulle spillere,» sa Trippier som begynte i Atletico i 2019 etter fire år i Tottenham.

«Jeg gleder meg til å komme i gang, og jeg er spent på å gå ut på St James’ Park som en Newcastle-spiller.»

Howe sier at han har beundret Trippier, og la til: «Da muligheten dukket opp for å sikre ham, nølte vi ikke.

«Mye hardt arbeid har gått med til planleggingen av overgangsvinduet i januar lenge før måneden begynte, noe som er tydelig i hvor raskt vi har klart å fullføre denne overgangen.»

Trippier, som var en del av Spurs som nådde Champions League-finalen i 2019, spilte 83 kamper for Atletico etter hans overgang på 20 millioner pund.

31-åringen debuterte i England i 2017 og var en del av troppen som nådde semifinalen i verdensmesterskapet i 2018 og finalen i EM i fjor sommer.

Newcastle er vert for Cambridge United i FA-cupens tredje runde på lørdag og møter Watford i Premier League 15. januar.

Det er ingen tvil om at det er spennende tider for Newcastle United. Andre spillere som er linket til klubben fra Nordøst England er disse spillerne:

Anthony Martial, Aaron Ramsey, Bamba Dieng, Divock Origi, Dominic Solanke, Diego Carlos, Georginio Wijnaldum, Lioyd Kelly, Lucas Digne, Pierre-Emerick Aubameyang Sven Botman og Todd Cantwell. Det er mye som skjer om dagen så fort noe skjer får du her på Halvard Henry med Venner!

Kanskje du også liker

Macclesfield FC: Reformert klubb som blir med i North West Counties Premier Division neste sesong

Macclesfield FC starter 2021-22 sesongen i North West Counties Premier Division som er på nivå 9 og 1o i engelsk fotball. Den opprinnelige Macclesfield Town …

Les Mer

Nigel Adkins forlater Charlton Athletic etter kun syv måneder som manager i klubben

Charlton har bekreftet avgangen til manager Nigel Adkins etter syv måneder i klubben. League One -laget er for tiden på 22 plass etter å ha …

Les Mer

Michael Nader som spilte Dex Dexter i Dynastiet er død

Michael Nader mest kjent for å ha spilt Dex Dexter på det originale Dynastiet og Dimitri Marick på All My Children døde mandag i en …

Les Mer