Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kirk Douglas er død

Kirk Douglas, en av de siste overlevende stjernene i Hollywoods gullalder og far til Michael Douglas, er død i en alder av 103 år.

Michael Douglas bekreftet nyheten om farens bortgang, og sa i en uttalelse: Det er med stor sorg at brødrene mine og jeg kunngjør at Kirk Douglas forlot oss i dag i en alder av 103. For verden var han en legende, en skuespiller fra en gullalder for filmer som levde langt inn i hans gylne år, en humanitær hvis engasjement for rettferdighet og årsakene han trodde på satte en standard for oss alle å strebe etter.

I løpet av karrieren mottok Douglas tre Oscar-nominasjoner, en Oscar for livstidsresultat og presidentens medalje for frihet. Hans bemerkelsesverdige filmroller inkluderte Spartacus, Paths of Glory, 20.000 ligaer under havet og Lust For Life. Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han ble født Izzy Demsky, men byttet navn til Kirk Douglas før han sluttet seg til marinen under andre verdenskrig.

Kirk Douglas var altså en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer. Han har blant annet vunnet en Oscar for alt han har gjort på filmlerrettet. Douglas ble nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle for rolletolkningene sine i filmene Champion (1949) og Blendende løgn (1952), samt for rollen som Vincent van Gogh i filmen Han som elsket livet (1956). Han har videre hatt ledende roller i filmer som En verdensomseiling under havet (1954), Vikingene (1958), Spartacus (1960), Helter i Telemark (1965) og USS Nimitz forsvunnet i Stillehavet (1980).

Douglas fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 1960. Han ble belønnet med en Cecil B. DeMille Award i 1968, en AFI Life Achievement Award i 1991 og en æres-Oscar i 1996. I 1999 ble Douglas kåret til tidenes 17. største mannlige filmlegende av Det amerikanske filminstituttet.  Han er en av de siste gjenlevende fra «Hollywoods gyldne æra.

Skuespilleren, filmlegenden, pappaen til fire gutter var aktiv fra 1946 til 2008 som etterlater seg mye som er enormt. Halvard Henry og co minnes Kirk Douglas som ble 103 år!

https://www.youtube.com/watch?v=oAqjgMkLEhw

Hvil i fred

Kanskje du også liker

NBA suspenderer sesongen etter at All-Star spiller Rudy Gobert testet positivt for Coronaviruset

NBA utsetter den nåværende sesongen 2019-20 etter at All-Star-spilleren Rudy Gobert foreløpig testet positivt for coronaviruset. NBA kunngjorde at en spiller på Utah Jazz foreløpig …

Les Mer

Michael Robinson: Tidligere Liverpool FC og landslagsspiller for Irland er død

Tidligere Liverpool og landslagsspiller for Irland, Michael Robinson er død i en alder av 61 år. Robinson, som var en av Spanias mest gjenkjennelige kommentatore …

Les Mer

Nyttårskonsertene i Wien

Redaksjonen er store fans av nyttårskonserten som arrangeres i Wien, Østerrike av Wiener Philharmonikerne hvert år på 1. nyttårsdag. Det blir liksom ikke et nytt …

Les Mer

Reklame