Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kirk Douglas er død

Reklame

Kirk Douglas, en av de siste overlevende stjernene i Hollywoods gullalder og far til Michael Douglas, er død i en alder av 103 år.

Michael Douglas bekreftet nyheten om farens bortgang, og sa i en uttalelse: Det er med stor sorg at brødrene mine og jeg kunngjør at Kirk Douglas forlot oss i dag i en alder av 103. For verden var han en legende, en skuespiller fra en gullalder for filmer som levde langt inn i hans gylne år, en humanitær hvis engasjement for rettferdighet og årsakene han trodde på satte en standard for oss alle å strebe etter.

I løpet av karrieren mottok Douglas tre Oscar-nominasjoner, en Oscar for livstidsresultat og presidentens medalje for frihet. Hans bemerkelsesverdige filmroller inkluderte Spartacus, Paths of Glory, 20.000 ligaer under havet og Lust For Life. Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han ble født Izzy Demsky, men byttet navn til Kirk Douglas før han sluttet seg til marinen under andre verdenskrig.

Kirk Douglas var altså en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer. Han har blant annet vunnet en Oscar for alt han har gjort på filmlerrettet. Douglas ble nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle for rolletolkningene sine i filmene Champion (1949) og Blendende løgn (1952), samt for rollen som Vincent van Gogh i filmen Han som elsket livet (1956). Han har videre hatt ledende roller i filmer som En verdensomseiling under havet (1954), Vikingene (1958), Spartacus (1960), Helter i Telemark (1965) og USS Nimitz forsvunnet i Stillehavet (1980).

Douglas fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 1960. Han ble belønnet med en Cecil B. DeMille Award i 1968, en AFI Life Achievement Award i 1991 og en æres-Oscar i 1996. I 1999 ble Douglas kåret til tidenes 17. største mannlige filmlegende av Det amerikanske filminstituttet.  Han er en av de siste gjenlevende fra «Hollywoods gyldne æra.

Skuespilleren, filmlegenden, pappaen til fire gutter var aktiv fra 1946 til 2008 som etterlater seg mye som er enormt. Halvard Henry og co minnes Kirk Douglas som ble 103 år!

https://www.youtube.com/watch?v=oAqjgMkLEhw

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Oppdatert liste på TV serier som har blitt kansellert i 2019/20

Vi skriver 20.mars og vi går mot slutten av TV sesongen 2019/20. Pr dato har 63 serier blitt sendt ferdig eller kansellert på grunn av …

Les Mer

Leeds United-legenden Norman Hunter er død

I formiddag kom den triste nyheten at den tidligere Leeds United, Bristol City, Barnsley-spilleren er død i en alder av 76 år. Norman Hunter som …

Les Mer

Markus Henriksen klar for Bristol City

Nå i kveld skriver Sky Bet Championship-klubben Hull City at de har blitt enig med Bristol City om å låne ut landslagsspilleren, Markus Henriksen (27) …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly