Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Klar tale fra Lars Nicolai og Halvard Henry om bruk og kast mentaliteten i samfunnet vårt

La oss begynne med det helt grunnleggende. Vi som er forbrukere kaster mer og mer. Dette er dessverre en økende problem i verden. det må være slik for å opprettholde vår livsstandard her i I landet. Dette sier verdens ledene økonomer at det må bli en slutt på. Smak litt på den der. Vi har fortsatt et klasseskille i verden? Ja, det har vi. I aller høyeste grad. Men bør det være sånn?

I fattige land eksempel livnærer befolkningen seg av I landets søppel. Alt fra elektronikk, matrester og utrangerte cruiseskip. Økte forskjeller skaper fattigdom. Selv rike Norge har flere fattige enn noen gang. Det kan ha en sammenheng med at vi har blitt flere folk, men også en samfunn med tendens at ting må og skal effektiviseres. Likevel ser vi en liten vilje i blant verdens produsenter av ting som mat, klær og andre forbruksvarer om å endre på noe.

Derfor produseres det stadig mer unødvendige ting for dårlig og for billig fordi etterspørselen fortsatt er der. Redaksjonen ønsker ikke dette jaget! Fortsetter dette så kan man glemme alle miljømål og særlig målet som innebærer plastreduksjon. Når vi vokste opp på 70 og 80-tallet var det et annet fokus. Vi brukte mindre ting, kastet lite og laget til og med egne leker! Dagens barn forstår seg ikke av det der fordi de får alt servert på et fat.

Det er bare å begynne og forberede de på en høy livsstandard kan de ikke påregne å gi sine egne barn. Takket være strammere miljøkrav også i produksjonen av nye forbruk i fremtiden. Vi bør allerede begynne nå tenke nytt fremover i forhold til bruk og kast mentaliteten i samfunnet vårt på en helt annen måte enn tidligere. Det har blitt for lett kaste ting når vi er lei av eksempel mobilen, tv, radio eller hive mat som ennå ikke har gått ut på dato.

Moralen er altså, kjøp mindre, kast mindre, bruk sunn fornuft.

Kanskje du også liker

Chris Wilder forlater rollen som manager i Sheffield United

Sheffield United-manager Chris Wilder vil slutte sin rolle på fredag etter nesten fem år med ansvaret. The Blades er på siste plass av Premier League …

Les Mer

Kenny Rogers er død

I dag kom det triste budskapet at Kenny Rogers har gått bort i en alder av 81 år. Legenden døde 20. mars 2020 i sitt …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – David Ellefson fra Megadeth er 56 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien går i dag til bursdagsbarnet David Warren Ellefson og hvem er dagens bursdagsbarn? I 1983 grunnla David Megadeth sammen med …

Les Mer