Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Klar tale fra Lars Nicolai Skjølingstad – Video Assistant Referee, VAR ødelegger for fotballen

Reklame

Jeg er rimelig frustrert over VAR om dagen. Den varslede forvaltningen av regelverket har ikke hatt noen effekt. Snarere tvert imot. VAR i for eksempel Premier League ble jo innført for å hjelpe dommeren å ta riktige avgjørelser i avgjørende situasjoner. På en måte er jo dette en fin ting. På en annen måte ikke, da denne metoden å bruke Video Assistant Referee ikke har svart helt til forventningene, spør du meg. Det er jo som kjent International FA Board (IFAB), som forvalter fotballens regelverk pr nå og noe må gjøres.

Det mest kritiske slik jeg ser det er antallet annuleringer av mål generelt, for dette opplever man nå flere ganger i nesten hver eneste kamp der VAR benyttes. I omtrent 72% av alle Premier League kamper. VAR skal jo benyttes til å unngå klare og åpenbare feil, ikke som en sovepute for dommeren. Og det må gå an å gi angripende lag visse fordeler uten å være pirkete? Bruk av VAR ved mulige rødt kort situasjoner ser jeg bare fordeler med da dette kan være med på å renske opp litt av det stygge spillet.

Men litt må det gå an å tillate det også? I Premier League har jeg sett en økende tendens til og nær sagt bruk av VAR er ukritisk. Mange av offside avgjørelsene som blir tatt av VAR er svært marginale og kommer sjelden det angripende laget til gode. Det må alltid sjekkes om det er mål, eller frispark eller ett eller annet. Og det går ikke bare ett eller to minutter, det går fire fem minutter i mellom hver gang. Likevel legger man ikke til så mye mer enn nødvending. Nå er vi langt inn i februar 2020. IFABs møte har enda ikke vært såvidt vi vet, og både antallet marginale og annuleringer av mål ser ikke ut til å avta. Noe må gjøres for å få fotballen litt mindre marginal og la dommeren få litt makt igjen!.

La nå angripene lag og lag som jager utlikning få noen fordeler. Kanskje innføre en gul sone under offsideavgjørelser som kanskje kan vippe til noen lags fordel. Linjedommeren er ikke en maskin, ta ikke jobben ifra han og la han få litt å si igjen I teorien er det offside på en millimeter, men så nøye er det vel ikke noen vits i å la det være? Hvem er det som måler offside på den måten? Det ble ikke praktisert før VAR heller og det bør heller ikke gjøres nå. Spillerne tør snart ikke å juble før VAR har godkjent scoringen og dit ønsker vi vel ikke at vi skal ende opp… For min del var noen ting bedre føre VAR.

Skribenten og en del av redaksjonen i Halvard Henry og co, Lars Nicolai Skjølingstad mener VAR er ulykken for fotballen pr dato. Dagens artikkel står på hans regning. Hva synes du om artikkelen om Video Assistant Referee, VAR?

Kommentar ønskes velkommen!

Kanskje du også liker

Shinji Kagawa klar for Paok Thessaloniki

Her i Norge vil nok mange huske Shinji Kagawa (31) i tiden som Manchester United og to perioder i Borussia Dortmund. Fra 2019 til 2020 …

Les Mer

Next Leader Fund LP fra Hongkong har kjøpt opp Wigan Athletic

Wigan Athletic har bekreftet at eierskapet til klubben nå har formelt byttet eierskap. En uttalelse på nettstedet til Wigan står det som følgende: Vi kan …

Les Mer

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer