Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kobe Bryant er død

Vi er i stor sorg etter å ha mottatt nyheten om at basketballegenden Kobe Bryant og hans 13 år gamle datter Gianna døde i en helikopterulykke. Ulykken skjedde i går, 26 januar ca kl 21, norsk tid. Det var kraftig lokal tåke over Calabasas området i Los Angeles. Det var flyforbud i området da ulykken skjedde og politiets helikoptre sto på bakken pga dårlig vær i samme tidsrom. 

Til sammen ni personer er bekreftet omkommet. Helikopteret skal ha krasjet og brutt ut i brann umiddelbart. De omkomne var sjanseløse. Vi er i stor sorg og vi har mistet en stor helt. Bryant var trener for datterens basketlag helt siden han la opp i 2016 og tankene går også til laget som har mistet en trener og en lagkamerat.

Kort tid etter krasjet startet en gressbrann som gjorde redningsarbeidet vanskelig og det vil ta flere dager å få full oversikt. Til nå er den tekniske årsaken til krasjet dårlig sikt og vanskelige flyforhold. Helikopteret var på vei til en basketkamp da ulykken skjedde. Det er erklært landesorg i USA etter bortgangen til en av NBA historiens største helter, og dødsfallet ble nevnt under nattens Grammy Awards. Always a champion, Kobe Bryant.

Kobe Bean Bryant kom inn i ligaen som en 18-åring rett ut fra High School og tok NBA med storm i 1996 og vant fem NBA mesterskap med Los Angeles Lakers. Bryant spilte Shooting Guard og Small Forward for Lakers. Bryant er den første spilleren i historien som har fått to draktnummer han brukte hengt opp i taket som heder. Både hans nummer 8 som han brukte når han vant NBA mesterskapet 3 år på rad med Shaq fra 2000, 2001, 2002 og de to andre NBA mesterskapene i hans «Jordan» periode med nummer 24 i 2009/2010.

Bryant ble nødt til etter flere skader å ligne mer og mer på sitt idol Michael Jordan etter at Shaq dro til Miami, som ble en kopi på mange områder. Såpass at Jordan selv kommenterte at Kobe stjeler alle mine finter og lure triks. Bland annet Jordans ustoppelige fade away jumper var med på å prege Kobe Doing Work fra 2009, en film  dokumentar av Spike Lee. Der så man også Kobe mer og mer som en lagleder.

Bryant var på NBA all star laget hele 18 ganger. Kobe klarte overgangen til en mer lagspiller ganske bra, men etter 2014 kom skadene tilbake. Etter å ha kjempet seg tilbake fra tre fire skader, blant annet en svært alvorlig akilles (hæl skade) la han opp etter en superkamp med 61 poeng i 2016. Hele sesongen 2015/2016 ble kjent som Kobe året og ble markert på alle NBAs 29 borte areaner.

Kobe Bryant blir husket som en ekstrem vinnerskalle som har stått hardt på for å både bevise sin posisjon som de aller største stjernene i sporten har sett i verden. Han var også ekstremt stor i Italia, hvor hans far Joe Jellybean Bryant spilte i mange år. Bryant snakket flytende italiensk og beviste dette når han deltok for Dream Team under OL i 2008 og i 2012.

Kobe Bryant vil for alle bli husket for å være en mester. Kobe, always a champion. Vi elsker deg Kobe!!

Kanskje du også liker

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge

I dag er det 75 år siden tyskerne trakk seg ut av Norge etter å ha tapt kampen om sitt drømmerike, og det har blitt …

Les Mer

West Bromwich Albion tilbake i Premier League

West Bromwich Albion har sikret opprykk til Premier League onsdag til tross for at de ikke klarte å slå Queens Park Rangers i sin siste …

Les Mer

Gratulerer så mye med 68-årsdagen Rob Halford

Dagen i dag i musikkhistorien Rob Halford ble født i Sutton Coldfield, Birmingham, England 25.august, 1951. Han er mest kjent for arbeidet han har lagt ned …

Les Mer