Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse: Five Finger Death Punch med support av Megadeth

Reklame

Five Finger Death Punch inntok Oslo Spektrum Torsdag kveld med en vegg av hits på løpende bånd. Man hev alt man hadde av sjarm og glans på publikum. Likevel satt man igjen med en litt rar følelse av å bli satt tilbake og satt litt ut. Dave Mustaine hadde blitt redusert til en annenrangs severdighet nesten helt plutselig. Selv om hans Megadeth serverte endel releativt taktfaste klassikere var dette likevel Five Fingers Death Punch sin kveld, with a capital K!!

For dette ER Five Fingers Death Punchs Europaturne vi har vært vitne til og dette heavy metal bandet fra Los Angeles etablert i 2005 skuffet ikke. Selv om Dave Mustaine prøvde å stjele showet med sin hjerteskjærende sykdomshistorie kan vi egentlig bare si til det at vi er glade for han overlevde. Vi i redaksjonen kom litt for begge deler egentlig, men ble nesten satt ut av at Five Finger Death Punch prøvde å kose i hjæl publikummet sitt. Nesten for mye av det gode! Overkill med Ja Vi elsker først før noen egentlig er til syne på scenen var drøyt. Iallefall fra der vi satt. Ytterst øverst til venstre.

Vokalist og et syn for øyet er han alltid den godeste Ivan Moody. Lettere Kiss inspirert med ei rød hånd klin i trynet som den reineste «handchild» måkes låta Lift me up over publikum. Etter dette kom superhitsene på løpende bånd uten et eneste tegn til å brenne lyset i begge ender. Publikumsfrieriet fortsetter og jeg blir bare sliten hvis jeg skal oppsummere alt det. Dette er med på å trekke ned opplevelsen for min del. Flaut! Benyttet anledningen til å kjøpe mere øl.

Etter litt knuffing med en rigid vakt som mente han foran ikke kunne drekke i køen bar det tilbake. Med pressekortet i behold for å få med meg Wrong side og Heaven og Battle born på kassegitar. For å hedre sine kompiser Steel Panther sang Moody a capella en liten bit av Community Property. Litt sånn out there å gjøre og sikkert bare noe for de mest opplyste Knuckleheads og de sentimentale av oss. Men ok var det. Helt ok. Også kjøpte jeg mer øl.

Five Finger Death Punch hadde også sine sentimentale øyeblikk fa de og delte at frontmennene hadde vært rusfrie i 2 år og dette burde gi litt igjen fra publikum. Men publikum kan takke seg selv litt for at opplevelsen ikke blir bedre da stemningen ofte var slapp. Men heavy metal på en torsdag, seint og arbeidsdag etterpå blir ikke alltid bra for oss nordmenn. Enkelte drikker også mer enn de burde. Jeg mistenker også at mange av publikum på gulvet var der bare for å se Megadeth. Noe sier meg at dette publikummet også var oppi åra selv om Dave Mustaine sier at hans publikum er tidløst.

Men, tilbake til Megadeth. Jeg har lyst til å bare oppsummere hva de spilte for helt ærlig hadde det vært gøy hvis de spilte mer enn en drøy time. Når man er support spiller man ofte nemlig på tilmålt tid. Og om Megadeth rakk å spille alt på set listen er jeg usikker på faktisk. Men det ble observert et stort antall av publikummere som gikk når Five Finger Death Punch kom på scenen.

Megadeths setliste for kvelden

Hangar 18

Wake Up Dead

In my Darkest Hour

Sweating Bullets

Dawn Patrol

Poison was the Cure

Trust

She-Wolf

Dystopia

Symphony of Destruction

Peace Sells… But Who’s Buying?

Holy Wars

Vår anmelder i Oslo Spektrum Arena var Frode Rodal som gir terningkast 5 på Five Finger Death Punch og Megadeth. Personlig hadde jeg selv vært på konsert med Megadeth, men på grunn av korsbåndskade så får vi ta det igjen senere. En stor takk rettes til Frode for en fantastisk anmeldelse!!

Kanskje du også liker

Edinson Cavani klar for Manchester United

For en signering på Deadline Day! Edinson Cavani (33) er klar for Manchester United etter åtte sesonger i PSG. 200 kamper, 138 mål for hovedstads-klubben …

Les Mer

Bristol Rovers har sparket Paul Tisdale

League One-klubben Bristol Rovers sparket i kveld Paul Tisdale (48) etter kun 19 kamper. Statistikken er 5 seire, 3 uavgjorte og 11 tap. Prosentdelen er …

Les Mer

Darkthrone går i studio for å lage nytt album tidlig i 2021

Gledelig nyheter til fansen. Darkhrone med Fenriz og Nocturno Culto går i studio for å lage et  nytt album tidlig i 2021. Det vil være …

Les Mer