Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse: Hellbillies – Moss Kulturhus

Anmeldt av Lars og Redaktør. Bildene er tatt og eies av Halvard Henry med Venner.

Redaksjonen Halvard Henry med Venner tok en helaften denne gangen og hadde pizza, øl og vin før konserten. Vi møtte fulle hus og god stemning. Pilsen fløt bokstavelig talt så mye før vi gikk på at Redaktør slet med å kjenne forskjell på øl og cider. Klok av skade tok vi med oss litt av panten ut igjen da det ble servert nåde boks og glass samtidig!

Kona til Lars blåste budsjettet på en signert utgave av albumet Blå Dag (bilde) Det var like greit at redaksjonen kjørte egen bil og fikk konsertbillettene sponset denne gangen. Rart med det. Er det produkter får vi alltids røska med oss noe når vi anmelder konserter.

Som sagt var det god stemning og det veldig høyt under taket, Hellbillies spilte så hardt at enkelte i publikum veltet. Ikke for å si så mye om det, men det var et publikum dominert av personer over 50 år og når det er sagt måtte vi vente lenge med å få brukt billetten til konserten. Den ble kjøpt i 2019 til samme konsert som ble utsatt i det bandet var halvveis til Moss!

Aslag Haugen og gutta spilte omsider opp s. Heldigvis ikke til dans, for det er det ikke plass til. Men til latter og taktfaste klapp til takten. Etter snart 30 år på vegen sitter smilet og historiene fortsatt laust på de fleste på scenen. og medlemmene trives sammen.  Det var kort vei til baren til Aslag og lillebror Lars Håvard, den baren var på scenen med tilhørende bartender og Hellbillies revisor og trommeslager.

Bjørn Gunnar Sando slo til med to trommesett. Et for soft og et for hardt bruk. Bassisten Egil Stemkens  (The Yums Yums) dro til med en gammaldags kontrabass først og senere med en elektrisk en. Pianisten Lars Christian Narum briljerte på opptil flere pianoer. Sistemann Atle Aamodt var stort sett ute av synet der vi satt. Samspillet satt godt!

Lars Håvard forklarte at navnet Hellbillies fant han på baksiden av en eksotisk plate fra utlandet. Platen het Elvis Hitler og Hellbillie var en sangtittel og det var uansett bedre enn det de het før. Nemlig Shag – Som ifølge noen engelskmenn was a fucking great name! Erik Bye oversatte navnet deres til Helvetes Fjellgeiter i et muntert passiar på Spellemannsprisen en gang og disse historiene og flere til førte til latterbrøl i salen.

Høydepunktene var mange og Hellbillies serverte et utvalg kjente og kjære låter. Samt noen heller lite kjente. Alle var fremragende arrangert og fremført. Flinke folk!!

Hellbillies fremførte disse låtene i Moss Kulturhus.

Eit skot te.

Leit etter løkka

Gamle skor

Himmelmann og eg

Grateful dead

Pille med bråk

Kvilestein. 2005

Mørkemann

Gløymer det aldri. (Fra Rådebank)

Pela stein

Røta

Søvnløs natt

Blå dag

Båt på land

20 år på vegen

Finaste eg veit

Krasafaren steinbru

Alt i alt var dette en av de beste konsertene vi har vært på på lenge så dette er en soleklar sekser på terningen. Scorer høyt på alt – Stemning, atmosfære, lyd, humor, glede og jaggu ble det ikke noen tårer også. Finaste eg veit er alltid en trykker!

Terningkast 6

Kanskje du også liker

Everton FC har signert Andros Townsend og Asmir Begovic

Everton har signert den tidligere engelske vingen Andros Townsend og den erfarne keeperen Asmir Begovic. Townsend på 30 år ble med på en gratis overgang …

Les Mer

Ukens leder: Hodebry på Sjøbadet

De mest observante mossinger har vel fått med seg at Sjøbadet i Moss har fått fire nye innbyggere. De fire nye innbyggerne er noen hoder …

Les Mer

Ukens leder: Kinografen i Moss – Elsket og hatet

Nylig var redaktør og programleder i Halvard Henry med Venner på kinobesøk på Odeon i Møllebyen i Moss. Med sine fem saler der det vises …

Les Mer