Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse med Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland

Vår andre mann i redaksjonen i Lars Nicolai Skjølingstad og hans kjære kone Synnøve var på konsert med deres store helt Bjørn Eidsvåg og kameraten hans Sigvart Dagsland i helgen. Her er deres anmeldelse fra Oslo Konserthus!

Nesten 1400 personer omtrent fra 30 til over 80 år tok turen til Oslo Konserthus lørdag for å se Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland spille egne og hverandres låter. Både Bjørn og Sigvart har bakgrunn fra religiøse miljøer på Vestlandet.

Bjørn er riktig nok fra Sauda, en generasjon eldre og litt mere belastet enn Sigvart. Sigvart på sin side har hatt et krevende år med en ulykke og karrieren sto på vippen og Sigvart var usikker på sin egen fremtid og retning. Likevel så er de samspilte og begge har en deilig ironisk distanse til sin egen musikalske bakgrunn. Og de modne herrer lager en god opplevelse!

Begge leverer både sine egne og hverandres sanger med humor, varme og teknisk brilianse akkopagnert av Bjørns band og Sigvarts høyre hånd Torjus på tangentene. Bjørns band besto som vanlig av David Wallumrød, Anders Engen, Bjørn Holm og Kjetil Steensnæs. Onde tunger blant soloartister vil ha det til at det er mye styr med disse musikerne. Og Bjørn og Sigvart ville prøve å bare reise alene de to. De greide heldigvis ikke å lande på et navn selv om Skjønnheten og Utstyret var en av de.

Ingen tvil om at Bjørn og Sigvart leverer på sitt beste, selv om stemmene ikke er de samme etter både bilulykker og mange år på veien som artister. Likevel fikk ikke Sigvart være med på Bjørns sang Mysteriet deg. Det ble litt kleint. Her er et utdrag fra kveldens låter:

Alt eg ser Det umulige. Naken hud verden vil bedras, Med stand up, Elske du meg fortapte gyldne stunder., Vertigo, Se meg led meg. Makt i de foldede hender. Min båt er så liten. Stemme for de stemmeløse, Sangen om gleden, Ka e du for, Mysteriet deg. Skyfri himmel, Floden, Duett med ber på dine knær, Alt eg ikke så,

Ekstranummer

Bjørn og Sigvart spilte to låter til Lars Nicolai og Synnøves store begeistring som var: Alt eg såg og Eg ser. Oppsummering så var dette en bra konsert og radarparet leverer en grei prestasjon. Full rulle med en undertone av alvorlig livssyn. Terningen til Lars Nicolai og Synnøve lander på terningkastet 5. Rett og slett fordi opplevelsen var enorm i Oslo Konserthus!

Kanskje du også liker

Topp 10 favoritter – September del 1, 2019

I denne måneden får du to deler av ny musikk først som har endt opp som topp 10 favoritter, og i første del får du …

Les Mer

NRK-journalist Christine Præsttun (48) er død

I kveld kom nyheten at NRK personligheten Christine Præsttun (48) er død etter en lengre tids kreftsykdom. – Christine var en svært dyktig journalist og …

Les Mer

David Ellefson: Nytt Megadeth-album er sinnsykt progressivt

David Ellefson sier at det nye Megadeth studioalbumet er ”sinnsykt progressivt” og har berømmet trommeslager Dirk Verbeurens arbeid. Bassisten snakket med Metal Rules om sitt …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly