Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse med Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland

Vår andre mann i redaksjonen i Lars Nicolai Skjølingstad og hans kjære kone Synnøve var på konsert med deres store helt Bjørn Eidsvåg og kameraten hans Sigvart Dagsland i helgen. Her er deres anmeldelse fra Oslo Konserthus!

Nesten 1400 personer omtrent fra 30 til over 80 år tok turen til Oslo Konserthus lørdag for å se Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland spille egne og hverandres låter. Både Bjørn og Sigvart har bakgrunn fra religiøse miljøer på Vestlandet.

Bjørn er riktig nok fra Sauda, en generasjon eldre og litt mere belastet enn Sigvart. Sigvart på sin side har hatt et krevende år med en ulykke og karrieren sto på vippen og Sigvart var usikker på sin egen fremtid og retning. Likevel så er de samspilte og begge har en deilig ironisk distanse til sin egen musikalske bakgrunn. Og de modne herrer lager en god opplevelse!

Begge leverer både sine egne og hverandres sanger med humor, varme og teknisk brilianse akkopagnert av Bjørns band og Sigvarts høyre hånd Torjus på tangentene. Bjørns band besto som vanlig av David Wallumrød, Anders Engen, Bjørn Holm og Kjetil Steensnæs. Onde tunger blant soloartister vil ha det til at det er mye styr med disse musikerne. Og Bjørn og Sigvart ville prøve å bare reise alene de to. De greide heldigvis ikke å lande på et navn selv om Skjønnheten og Utstyret var en av de.

Ingen tvil om at Bjørn og Sigvart leverer på sitt beste, selv om stemmene ikke er de samme etter både bilulykker og mange år på veien som artister. Likevel fikk ikke Sigvart være med på Bjørns sang Mysteriet deg. Det ble litt kleint. Her er et utdrag fra kveldens låter:

Alt eg ser Det umulige. Naken hud verden vil bedras, Med stand up, Elske du meg fortapte gyldne stunder., Vertigo, Se meg led meg. Makt i de foldede hender. Min båt er så liten. Stemme for de stemmeløse, Sangen om gleden, Ka e du for, Mysteriet deg. Skyfri himmel, Floden, Duett med ber på dine knær, Alt eg ikke så,

Ekstranummer

Bjørn og Sigvart spilte to låter til Lars Nicolai og Synnøves store begeistring som var: Alt eg såg og Eg ser. Oppsummering så var dette en bra konsert og radarparet leverer en grei prestasjon. Full rulle med en undertone av alvorlig livssyn. Terningen til Lars Nicolai og Synnøve lander på terningkastet 5. Rett og slett fordi opplevelsen var enorm i Oslo Konserthus!

Kanskje du også liker

Pearl Jam bekrefter nytt album som vil hete Gigaton som vil være deres første album på syv år

Pearl Jam er tilbake med et nytt album kalt Gigaton og ved siden av det kommer det en nordamerikansk turné i 2020. Gigaton er ute …

Les Mer

I dag er det 25 år siden MS Estonia forliset

I dag 28.september er det 25 år siden Estonia-forliset som er vår tids største forlis. Til sammenligning er Titanic fra 1912 det som er den …

Les Mer

Innflytelsesrik duo har signert nye kontrakter med Sheffield United

I forkant av Premier League-omstart har Blades fått god klarsignal av kaptein Billy Sharp og visekaptein Ollie Norwood som signerte nye kontrakter med Sheffield United. …

Les Mer

Reklame