Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse: Slipknot på Telenor Arena

Reklame

Da det ble klart i fjor at Slipknot skulle til Telenor Arena lørdag 22 februar 2020, ble det enstemming vedtatt at redaksjonen i halvard henry no skulle dit og samtidig feire en solid bursdag. Midler ble holdt av men skjebnen ville det annerledes. Redaktør og programledere ble rett og slett syke. Vi ble nødt til å omrokkere å hente inn vikarer. Vikarene gjorde seg hverken bort eller ut og de dro til Telenor Arena for å høre Slipknot og ble ikke skuffet! Vi overlater ordet til vikarene anført av Kim Overlord: Vi elsker Slipknot!

Dette anonymiserte metal sirkuset med utkledde bandmedlemmer navngitt etter det numeriske systemet sparker hardt og brutalt. Vokalisten Corey Taylor er i front fremfor noen og ga alt. Såpass at masken nesten løsnet. De viser ingen svakhetstegn etter å ha holdt på med dette i over 20 år og det er deilig. Bandet er sannelig de eneste av sitt slag. Det var god stemning i lokalet, mange blodfans på plass og det gledet oss veldig. Vi syntes faktisk lyden var litt lav og dårlig og tok ikke av før sangen Unsainted gikk på for fullt uten at noen av bandmedlemmene sto stille.

Denne type innledning på en slik konsert er gjerne litt å forvente i en så stor blikkboks som det Telenor Arena er. Men det ble bedre etterhvert, Bunnen på lyden forsvant og de skrudde litt og litt opp. Uten feedback, så kom låtene på rekke og rad med Eeyore, Nero Forte og Before I Forget, som for ordens skyld ble dirigert av Corey Taylor. Så fulgte Solway Firth som mørkla Telenor Arena omtrent som beskrevet i forkant og innen en time var gått så blødde det fra begge ørene.

Vokalisten eier publikum og med småsnakk med publikum så kjenner du drønnet av 13.000 fans som svarer i kor. Det var nesten større enn selve konsert delen, altså stemningen var helt rått. Settingen fortsatte med hit-ene Vermillion, Birth of the Cruel og All Out Life. Her kom virkelig perkusjonen til sin fulle rette Det er noe helt eget ved dette drønnet som to trommeslagere skaper. De som hadde hår mistet det og de som ikke hadde fikk. Helt perverst bra! Lydmessig scorer Telenor alltid dårligst.

Vi forventet faktisk bedre lyd. Vi ønsket lik dynamikk i hele registeret og vi elsker badass bass, vi følte det manglet litt bass og vi har sett forskjellige konserter og dj opptreden der bedre lyd var på plass. Men alt i alt en pervers bra konsert. Når Slipknot er på sitt beste, trykket det både innover og utover, så det ble på en måte mer og mer riktig. Alt i alt en herlig opplevelse som ga oss et ekstra hårete flir på vei ut og tilbake til Oslos ville netter.

Skibenten Kim Overlord var på konsert med sine helter etter å fått billetter av Halvard Henry og co. Vi kan trygt si at Kim og hans kamerater er begeistret for Slipknot!

Kanskje du også liker

Dagen i dag musikkhistorien – Def Leppards Hysteria gikk rett inn på 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien – Def Leppard fikk sitt første nummer 1-album i Storbritannia med Hysteria i 1987, som også gikk rett inn på 1.plass …

Les Mer

Crawley Town FC har utnevnt John Yemes ut 2019/20

Crawley Town FC har utnevnt John Yems til hovedtrener frem til sesongslutt. Yems som forlot sin rolle i akademiet i Premier League-klubben Bournemouth tidligere i …

Les Mer

I dag er det 36 år siden Echo & The Bunnymen slapp sitt legendariske album Oceans Rain

På denne dagen i dag i 1984 slapp post-punk-bandet Echo & The Bunnymen sitt fjerde studioalbum Ocean Rain, som gikk rett inn på 4.plass på …

Les Mer