Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Konsertanmeldelse: Tony Harnell – Gamla Konsert & Scene

I 1987 var jeg en 11 år gammel gutt i Kirkegrenda som er en grend i Rygge (snart Moss) og TNT kom på Ti I Skuddet på NRK P2 med 10.000 Lovers (In one), og undertegnede var starstruck der og da. Det var på høyden til sjangeren Heavy Metal og verden til Halvard Henry har vært preget av denne sjangeren, og på fredag fikk jeg oppleve min første barndomshelt.

Du kan tenke deg åssen en 11 år gammel gutt i 1987 hadde det på sitt barndomsrom i foreldrene hans hjem og denne opplevelsen hadde jeg på fredag da jeg var på Gamla Konsert & Scene. Denne opplevelsen var enorm og nå 32 år senere er jeg født på ny som en stor fan av ex-vokalisten, Tony Harnell som blir innlemmet som medlem av i Rockheim sammen med TNT i morgen (mandag). Velfortjent vil jeg si.

Tony Harnell har vært i denne uken i Norge og spilt LIVE i blant annet Trondheim, OSLO som var strippet ned til en Storyteller av hans liv fra barndommen til nå i 2019. Hans barndom frem og tilbake mellom sin pappa og mamma er han preget av. Det var (bokstavelig talt) en reise gjennom et lang liv i kaos med såpeopera, rusproblemer og lykke med tiden i TNT som var den største oppturen og nedturen i Harnells karriere.

Låtene fra TNTs storhetsperiode ble tatt i mot med store glede fra fansen der nevnte 10.000 Lovers (In One), Northern Lights, Intuition, Seven Seas og prosjektet hans sammen med Magnus Karlsson fra Primal Fear gjorde susen med How Many More Goodbyes, som etter min mening var kveldens store vinner.

Tony Harnell er en fantastisk personlighet som bare må oppleves. Jeg følte jeg var tilbake til mine røtter på fredag, det som setter ned terningen som er en debatt her i Norge er at publikummere må lære seg å ikke snakke midt i konserten. Det er et stort problem og det er ganske plagsomt når vokalisten, gruppen eller soloartist må be folk om å være stille å respektere meg som en artist. Dette måtte Tony Harnell gjøre til mange tilhørere inkludert undertegnede store begeistring!

Opplevelsen i seg selv med Tony Harnells karriere så langt gikk rett hjem og i morgen opptrer 58-åringen fra San Diego sammen med Ronnie Le Tekrø, Morten «Morty Black» Skaget og Morten «Diesel» Dahl. Det var denne bandsammensetningen som sto bak «Tell No Tales»-albumet fra 1987, som havnet på Billboard-listen i USA, fikk Spellemannpris i klassen rock samme år, samt rotasjon på MTV med hitter som «10 000 Lovers (In One) og «Everyone’s A Star», melder Rockheim!

Her får du fem allsang låter med Tony Harnell på vokal som sier absolutt hvor stor artisten er. Jeg er evig takknemlig for å ha et så fantastisk vennepar som tar med meg på konsert til Oslo. Det er noe jeg sent vil glemme. Endelig fikk jeg oppleve min første barndomshelt. Tusen hjertelig takk!!

Terningkast 5!!

Kanskje du også liker

Spencer Davis fra det legendariske bandet The Spencer Davis Group er død

Spencer Davis er død 81 år gammel. Multiinstrumentalisten og grunnleggeren av The Spencer Davis Group gikk bort på sykehus (19. oktober) mens han ble behandlet …

Les Mer

Spillere og trenere som er linket til Newcastle United

Det har vært kjent den siste måneden at eieren av Newcastle United er i ferd med å selge klubben til The Public Investment Funds som …

Les Mer

James Maddison har signert ny kontrakt med Leicester City FC

Siden han kom fra Norwich City i juni 2018 har 23-åringen utviklet seg til et av Premier Leagues mest spennende unge talenter, i tillegg til …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly