Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lars Nicolai og sekretær Synnøve tester Take away i Moss

Som en følge av restaurantbransjen i Moss og omegn ligger med brukket rygg for øyeblikket, har redaksjonen i Halvard Henry og co med programleder Lars og hans sekretær Synnøve testet take away utvalget i Moss. Testingen har foregått på generelt grunnlag, og har ikke tatt for seg de kommersielle kjede stedene, men de lokale helt vanlige restaurantene du finner i Moss.

Take away betyr som kjent at man bestiller maten og får den tilkjørt eller henter den og spiser den hjemme. Det er jo et konsept som har potensiale for å ta helt av i disse tider. Likevel tror ikke redaksjonen helt på det da en restaurant ikke kan konkurrere med et gatekjøkken på akkurat Take away. De fleste restauranter i Moss og omegn er bygget for å ta i mot folk og de har vært nødt til å tenke annerledes i disse corona-tider. Det er ikke alle som har greid å omstille seg og mange restauranter i Moss har valgt å stenge dørene å permittere sine ansatte.

Dette er trist og det er synd å se at coronaviruset (Covig-19) påvirker nær sagt alle samfunnsfunksjoner på denne måten. Det er en veldig viktig greie for oss alle til å kunne gå ut og spise. Det blir ikke det samme å spise hjemme, grunnen til at restaurantene sliter i Norge generelt er selvsagt alt det som skjer om dagen som herjer og som fortsatt tar liv. Nå er tallet 66 døde og antallet innlagte på sykehus har gått ned. Helsemyndighetenes pålegg er harde og de fleste spisesteder er nå stengt.

Redaksjonen har valgt å slå to fluer i en smekk. Støtte lokale spisesteder og samtidig evaluere tilbudet, vi føler kanskje at det blir feil og dele ut terningkast da det trekker kraftig ned at maten ikke er tilstrekkelig eller varmt nok når man får det på bordet hjemme. Det avhenger dessverre mye av nøyaktig hva man bestiller. Vi har også målt vanlige restauranter opp mot gatekjøkken, vi har tatt for oss disse:

Kambo Pizza, Aleksandros, Baba Sushi, Ming og Onkel Blaa.

1. Kambo Pizza – Lett å bestille mat på Just Eat appen. Den installeres kjapt på telefonen og man kan betale rett på telefonen. Kambo pizza er bare ett av flere steder som kan benyttes. Ok utvalg og pizzaen Åvangen Spesial er en bestselger. Bra kvalitet og leveringsdyktighet.

2. Restaurant Aleksandros – En tradisjonell gresk restaurant med et godt utvalg. Vi bestilte en to retters. Fra set menu for å gjøre det enkelt. Måtte ha med den friterte greske osten Kefalotyri Saganaki den greske tallerkenen der man får med litt av alt. Ok kvalitet men det blir litt flatt. God service da!

3. Baba Sushi – Er kjent for den beste sushien i Moss. Og de skuffet ikke i det hele tatt. Konseptet baseres utelukkende på at kunden henter sushien som har jevnt over bra trykk. De kan kjøre ut også, men denne tjenesten har vi ikke prøvd ennå, super kvalitet på sushien og man får mat i store mengder. Dette er et populært konsept med eller uten stengte restauranter. Scorer høyt på at produktet de leverer ikke er så avhengig av temperatur.

4. Ming Restaurant -Kinesisk. De stengte helt men etter påtrykk fra kundene måtte de åpne igjen for take out. Vi bestilte en to retters med vårruller og crispy duck. Begge deler var meget bra og vi ble postivt overrasket på flere måter, til og med emballasjen maten kom i fikk vi bruk for flere ganger til andre ting. Prisen var relativt høy da, alt i alt meget pluss.

5. Onkel Blå – Er en relativt nystartet greie. Men de kaller seg en moderat restaurant. De har oppe i disse tider også og de leverer middag 7 dager i uka. Vi valgte tre retters utkjøringsmenyen pulled pork burger og ble fornøyde. Forrett var asparges parmesan og beter, alle rettene ble levert i miljøvennlig emballasje. Prisen var relativt høy og hjemkjøring var inkludert, desserten lemon curd tarlette med marengs var utsøkt .

Vi er fornøyde i redaksjonen til Halvard Henry og co som er representert med programleder Lars og sekretær Synnøve. Vi må komme med at vi savner veldig og gå ut og spise, det håper vi snart vil skje og da vil vi anbefale alle til å ta turen ut i Moss teste ut hva byen våres har å tilby og teste ut deres utvalg av god mat. Det må vi si var meget bra så for oss har take away tatt helt av – Testingen fortsetter neste uke!!

Kanskje du også liker

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død

Tidligere AC/DC bassist Paul Matters er død. Nyheten om hans bortgang ble avslørt av vennen Rod Wescombe på Facebook. Matters begynte i AC/DC i 1975 …

Les Mer

Megadeth – Countdown To Extinction er 28 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Megadeth med Dave Mustaine, David Ellefson, Nick Menza, Marty Friedman som var medlemmene i bandet i 1992 kom ut med deres femte album. Det er nå …

Les Mer

Simon Wiles utnevnt til midlertidig sjef i Fleetwood Town etter Joey Bartons exit

Fleetwood Town FC kan bekrefte at Simon Wiles (35) er utnevnt til midlertidig manager. Klubbens ungdomstrener tar ansvar etter Joey Bartons avgang mandag, han vil …

Les Mer