Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lars Nicolai og vennegjengen på konsert med Kurt Nilsen

Programleder og selvoppnevnt konsertanmelder Lars tok turen med vennegjengen til Oslo Spektrum for å få med seg årets viktigste juletradisjon. Julekonserten med Kurt Nilsen og band med KORK (Kringkastingsorkestret). Dette har blitt en juletradisjon for mange.

Det blir ikke noe jul uten Kurt Nilsen som har med seg gjester bak mikrofonen. Dette er det tiende året Kurt setter opp julekonserten i Norge. Og juleplaten hans med coverlåter av kjente å kjære julesanger, salmer og hymner ligger på listetoppen hvert år. Dette er unikt! Det var fullt kjør og kø om billettene, som vanlig revet bort. Såpass mange billetter ble solgt at det ble satt opp ekstra billetter på torsdag.

Lars Nicolai og Synnøve fikk gode plasser og kona til Lars Nicolai som følger gitaristen Tommy tett var begeistret, og denne kvelden var intet unntak da hun satt fem meter unna han. Teknisk guru (Tor-Arne) med kona var også på plass. Kveldens julekonsert ble arrangert med tv produksjon til NRK som var på plass, rett og slett fordi NRK hadde valgt ut Kurts julekonsert som årets tv sendte julekonsert. Og for et show vi fikk!!

Sannsynligvis tidenes beste julekonsert! Kurt Nilsen med KORK lager et magisk lydbilde i verdensklasse og med en Kurt i storform var dette en helt fantastisk kveld der høydepunktene sto i kø! Det var såpass mange høydepunkter at vi måtte velge ut de beste høydepunktene:

Kurt dukket opp midt i salen på senterscenen i Spektrum og fremførte Nå tennes tusen julelys. En sang fra platen som sjelden brukes live. «Himmel på jord» ble fremført eksepsjonelt og ikke et øye var tørt. Tommy Kristiansen (Norges nye gitarhelt) briljerte på gitaren, Yngve Jordalen turnet på kontrabassen, Martin Windstad banka løs på trommene og for og ikke glemme Lars Andreas Aspesæter på klassiske tangenter. Kompisgjengen Lind, Nilsen, Fuentes, Holm fremførte sin hyllest til Anne Grete Preus med hennes sang «Når himmelen faller ned».

Litt uvant opptreden fra den egentlig dypt seriøse Christel Alsos fordi vi fikk vi se en humoristisk side. Blant annet om et juletre som stinket tørrfisk et år, som skapte en litt spesiell juleatmosfære. Christels fremføring av Nordnorsk julevise var helt fantastisk og vi elsker henne for det. Stjernesludd med KORK er alltid bra! Salen ristet!

«Gje meg handa di venn» med alle mobiler som lyser opp stjernehimmelen må vi ikke glemme å nevne! Alt i alt en magisk konsert med juleglede og musikalske prestasjoner! Vi elsker julen med Kurt!

Terningkast 6.

Kanskje du også liker

Vi skal komme oss gjennom dette – Dette fikser vi, men historien vil bli forandret etter coronaviruset har blitt beseiret!!

Vi er nå inne i en krevende tid som tar på oss alle. Vil vi komme sterkere ut av denne vanskelige tiden når vi beseirer …

Les Mer

Ny musikk først – november, del 2, 2019

Da er jeg endelig tilbake med en ny del av ny musikk først som jeg mener fortjener en stor oppmerksomhet på Halvard Henry og co. …

Les Mer

The Walking Dead jobber med å hente tilbake Lauren Cohan etter at Whiskey Cavalier ble kansellert i mai

Etter syv år på The Walking Dead ønsket Lauren Cohan å utvide seg til andre prosjekter, men så langt har det dessverre ikke fungertså bra. …

Les Mer

Reklame