Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lars Nicolai og vennegjengen på konsert med Kurt Nilsen

Programleder og selvoppnevnt konsertanmelder Lars tok turen med vennegjengen til Oslo Spektrum for å få med seg årets viktigste juletradisjon. Julekonserten med Kurt Nilsen og band med KORK (Kringkastingsorkestret). Dette har blitt en juletradisjon for mange.

Det blir ikke noe jul uten Kurt Nilsen som har med seg gjester bak mikrofonen. Dette er det tiende året Kurt setter opp julekonserten i Norge. Og juleplaten hans med coverlåter av kjente å kjære julesanger, salmer og hymner ligger på listetoppen hvert år. Dette er unikt! Det var fullt kjør og kø om billettene, som vanlig revet bort. Såpass mange billetter ble solgt at det ble satt opp ekstra billetter på torsdag.

Lars Nicolai og Synnøve fikk gode plasser og kona til Lars Nicolai som følger gitaristen Tommy tett var begeistret, og denne kvelden var intet unntak da hun satt fem meter unna han. Teknisk guru (Tor-Arne) med kona var også på plass. Kveldens julekonsert ble arrangert med tv produksjon til NRK som var på plass, rett og slett fordi NRK hadde valgt ut Kurts julekonsert som årets tv sendte julekonsert. Og for et show vi fikk!!

Sannsynligvis tidenes beste julekonsert! Kurt Nilsen med KORK lager et magisk lydbilde i verdensklasse og med en Kurt i storform var dette en helt fantastisk kveld der høydepunktene sto i kø! Det var såpass mange høydepunkter at vi måtte velge ut de beste høydepunktene:

Kurt dukket opp midt i salen på senterscenen i Spektrum og fremførte Nå tennes tusen julelys. En sang fra platen som sjelden brukes live. «Himmel på jord» ble fremført eksepsjonelt og ikke et øye var tørt. Tommy Kristiansen (Norges nye gitarhelt) briljerte på gitaren, Yngve Jordalen turnet på kontrabassen, Martin Windstad banka løs på trommene og for og ikke glemme Lars Andreas Aspesæter på klassiske tangenter. Kompisgjengen Lind, Nilsen, Fuentes, Holm fremførte sin hyllest til Anne Grete Preus med hennes sang «Når himmelen faller ned».

Litt uvant opptreden fra den egentlig dypt seriøse Christel Alsos fordi vi fikk vi se en humoristisk side. Blant annet om et juletre som stinket tørrfisk et år, som skapte en litt spesiell juleatmosfære. Christels fremføring av Nordnorsk julevise var helt fantastisk og vi elsker henne for det. Stjernesludd med KORK er alltid bra! Salen ristet!

«Gje meg handa di venn» med alle mobiler som lyser opp stjernehimmelen må vi ikke glemme å nevne! Alt i alt en magisk konsert med juleglede og musikalske prestasjoner! Vi elsker julen med Kurt!

Terningkast 6.

Kanskje du også liker

Se traileren til den første filmen som handler om Covid-19 og kritikken hagler mot Michael Bay

Songbird er en kommende amerikansk romantisk thrillerfilm basert på COVID-19-pandemien regissert av Adam Mason, som var med på å skrive manus sammen med Simon Boyes, …

Les Mer

Coronaviruset: Southampton FC første Premier League-klubb som kunngjør at spillere vil utsette en del av lønningene frem til juni

Southampton FC har blitt den første Premier League-klubben som kunngjør at spillerne vil utsette en del av lønningene midt i coronavirus-pandemien. Manager Ralph Hasenhuttl og …

Les Mer

Deep Purple er tilbake med nytt album Whoosh! og europaturné starter 31.mai

Deep Purple vil gi ut sitt nye album Whoosh! 12. juni. Legendene er tilbake med sitt 21. album, det markerer tredje gang de har jobbet …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly