Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

LAs Staples Center skal få nytt navn etter kryptovalutafirma

Et av de største sports- og underholdningsstedene i USA, Staples Center i Los Angeles vil bli omdøpt etter et kryptovalutaselskap i en avtale på flere millioner dollar.

Et Singapore-basert firma vil betale mer enn 700 millioner dollar (520 millioner pund) for rettighetene til stadion med 20 000 seter, som vil bli kalt Crypto.com Arena.

Det har blitt enighet om en 20-årig avtale med eieren Anschutz Entertainment Group (AEG).

Omleggingen trer i kraft fra juledag.

Staples Center er hjemsted for fire profesjonelle idrettslag – basketballspillerne LA Lakers, LA Clippers og LA Sparks, samt ishockeyens LA Kings.

Det har også vært vertskap for store boksebegivenheter i tillegg til noen av musikkens største stjerner, inkludert Bruce Springsteen og Taylor Swift.

Stadionet ble åpnet i oktober 1999, og dette skulle markere dens første navneendring. Kontorforsyningsselskapet Staples Inc betalte opprinnelig 100 millioner dollar for navnerettighetene for en 10-årsperiode. I 2009 signerte den en avtale om å forlenge disse rettighetene på ubestemt tid.

Men i 2019 kjøpte stadioneier AEG tilbake rettighetene for en ikke avslørt sum.

Crypto.com ble lansert i 2016. Ifølge nettsiden har selskapet rundt 10 millioner brukere og 3000 ansatte.

Hovedvirksomheten er å drive en nettbørs som lar brukere handle og lagre kryptovalutaer, men den har nylig lansert sin egen token.

Selskapets medgründer, Kris Marszalek, sa til Los Angeles Times at «i de neste årene vil folk se tilbake på dette øyeblikket som øyeblikket da krypto krysset avgrunnen inn i mainstream».

De siste årene har kryptovalutaselskaper blitt stadig mer involvert i sportssponsing ettersom industrien søker å oppnå mainstream-anerkjennelse.

Crypto.com har allerede mer enn $400 millioner verdt med sportssponsoravtaler, inkludert et høyprofilert skjortepartnerskap med Philadelphia 76ers.

I mellomtiden, i juni, annonserte Major League Baseball et femårig samarbeid med kryptovalutautvekslingsselskapet FTX.

Og i Storbritannia kunngjorde Premier League-fotballklubben Watford nylig at deres nye skjortesponsor, Stake, hadde betalt dem i kryptovaluta. Klubben hadde tidligere vært sponset av industrigiganten Bitcoin.

Kanskje du også liker

Musikkåret 1991

For 30 år siden var jeg 15 år og bodde på Lunner i Hadeland og var allerede da en lidenskapelig stor fan av musikk. På …

Les Mer

David Lee Roth fra Van Halen gir seg

For flere tiår siden ropte David Lee Roth: «And the cradle will rock». Den berømte artisten/vokalisten rocket verden vår fredag morgen. – Jeg legger skoene …

Les Mer

Aston Villa sparket Dean Smith etter fem strake tap

Aston Villa har sparket manager Dean Smith etter tre år på Villa Park. 50-åringen forlater klubben etter Villas 1 – 0-tap mot Southampton på fredag, …

Les Mer