Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Led Zeppelin skapte historie i dag i 1971 med deres fjerde studioalbum Led Zeppelin IV

På denne dagen i dag i 1971 startet Led Zeppelin et to ukers løp på 1.plass på hitlistene i Storbritannia med albumet Four Symbols, ellers kjent som Led Zeppelin IV. Med det åtte minutter lange sporet Stairway To Heaven ble albumet liggende på Billboard i en uke i løpet av fem år, og solgte over 23 millioner eksemplarer i USA alene.

Den uformelle innstillingen på Headley Grange inspirerte bandet og lot dem prøve forskjellige arrangementer av materiale og lage sanger i en rekke stilarter. Etter at bandets forrige album Led Zeppelin III mottok lunken anmeldelser fra kritikere, bestemte de seg for at deres fjerde album offisielt ville være uten navn, som i stedet ble representert med fire symboler valgt av hvert bandmedlem, uten å ha navnet eller andre detaljer på forsiden.

I motsetning til de to foregående albumene fikk bandet selskap av noen gjestemusikere. Sammen med Robert Plant (vokal), Jimmy Page (gitar), John Paul Jones (bass, multiinstrumentalist) og John Bonham (trommer) var Fairport Convention vokalist Sandy Denny på The Battle of Evermore, og Rolling Stones pianist Ian Stewart på Rock and Roll.

Som med tidligere album ble mesteparten av materialet skrevet av bandet selv om det var en coverlåt, en hardrock omfortolkning av Memphis Minnie-blues-sangen When the Levee Breaks. Albumet var en kommersiell og kritisk suksess og er Led Zeppelins mestselgende som solgte over 37 millioner eksemplarer over hele verden. Det er et av de mest solgte albumene i USA, mens kritikere jevnlig har plassert det høyt på lister over tidenes største album.

Led Zeppelin har påvirket min musikksmak siden barndommen og det med god grunn. Her er mine favoritter fra deres legendariske fjerde studio Led Zeppelin IV, som er 50 år i 2021. Kos deg med 100 % klassisk rock slik det skal spilles!!

Kanskje du også liker

Theo Walcott er tilbake i Southampton FC etter 14 år i Arsenal og Everton

Theo Walcott er tilbake der alt startet en gang for 15 år siden. Siden januar 2006 har 31-åringen spilt for Arsenal, Everton som nå er …

Les Mer

United States of America er i ferd med å rakne fullstendig

Politidrapet på George Floyd var gnisten som kan antenne hele Trumps luftslott av feilslått pressepolitikk og ulmende mistillit blant egne supportere og innbitte motstandere. Er …

Les Mer

The Walking Dead – Sesong 10 trailer

Den tiende sesongen av The Walking Dead, en amerikansk post-apokalyptisk skrekk-TV-serie på AMC skal etter planen ha premiere 6. oktober 2019. Serien er utviklet for …

Les Mer