Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Led Zeppelin skapte historie i dag i 1971 med deres fjerde studioalbum Led Zeppelin IV

På denne dagen i dag i 1971 startet Led Zeppelin et to ukers løp på 1.plass på hitlistene i Storbritannia med albumet Four Symbols, ellers kjent som Led Zeppelin IV. Med det åtte minutter lange sporet Stairway To Heaven ble albumet liggende på Billboard i en uke i løpet av fem år, og solgte over 23 millioner eksemplarer i USA alene.

Den uformelle innstillingen på Headley Grange inspirerte bandet og lot dem prøve forskjellige arrangementer av materiale og lage sanger i en rekke stilarter. Etter at bandets forrige album Led Zeppelin III mottok lunken anmeldelser fra kritikere, bestemte de seg for at deres fjerde album offisielt ville være uten navn, som i stedet ble representert med fire symboler valgt av hvert bandmedlem, uten å ha navnet eller andre detaljer på forsiden.

I motsetning til de to foregående albumene fikk bandet selskap av noen gjestemusikere. Sammen med Robert Plant (vokal), Jimmy Page (gitar), John Paul Jones (bass, multiinstrumentalist) og John Bonham (trommer) var Fairport Convention vokalist Sandy Denny på The Battle of Evermore, og Rolling Stones pianist Ian Stewart på Rock and Roll.

Som med tidligere album ble mesteparten av materialet skrevet av bandet selv om det var en coverlåt, en hardrock omfortolkning av Memphis Minnie-blues-sangen When the Levee Breaks. Albumet var en kommersiell og kritisk suksess og er Led Zeppelins mestselgende som solgte over 37 millioner eksemplarer over hele verden. Det er et av de mest solgte albumene i USA, mens kritikere jevnlig har plassert det høyt på lister over tidenes største album.

Led Zeppelin har påvirket min musikksmak siden barndommen og det med god grunn. Her er mine favoritter fra deres legendariske fjerde studio Led Zeppelin IV, som er 50 år i 2021. Kos deg med 100 % klassisk rock slik det skal spilles!!

Kanskje du også liker

Sir Peter Snell, århundrets atlet i New Zealand er død i en alder av 80 år

New Zealand sørger over tapet av sin største friidrettsutøver gjennom alle år etter bortgangen av Sir Peter Snell. Den tre ganger olympiske mesteren døde når …

Les Mer

Huddersfield Town henter inn assistenttreneren til Leeds United som ny manager

Huddersfield Town har bekreftet Carlos Corberan som klubbens nye manager. Carlos går til Terrier fra Leeds United, der han var assistenttrener for Marcelo Bielsa da …

Les Mer

Dave Grohl bekrefter at supergruppa Them Crooked Vultures blir gjenforent

Foo Fighters frontfigur Dave Grohl har bekreftet at han har til hensikt å gjenforene Them Crooked Vultures, hans supergruppe med Queens of the Stone Age-sanger …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly