Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leeds United-legenden Norman Hunter er død

I formiddag kom den triste nyheten at den tidligere Leeds United, Bristol City, Barnsley-spilleren er død i en alder av 76 år.

Norman Hunter som ble født 29.oktober, 1943 i Eighton Banks i Gateshead, England ble forrige uke innlagt på sykehus med Covig-19. Leeds skriver på sine nettsider at klubbikonet er død som følge av coronaviruset.

En uttalelse fra klubben som bekrefter hans død, lyder:

Leeds United er ødelagte for å lære om bortgangen til klubblegenden Norman Hunter i en alder av 76. Han etterlater et stort hull i Leeds United-familien, hans arv vil aldri bli glemt og vår tankene er hos Normans familie og venner på denne vanskelige tiden.

Med mer enn 700 opptredener i en 15-årig karriere på Elland Road, var Hunter synonymt med suksessen Leeds hadde på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet under Don Revie, en manager hvis personlige forhold til andre var så sterk at andre medlemmer av troppen refererte spøkefullt til han som «Normans far».

Bare tre spillere har hatt flere opptredener for Leeds, Jack Charlton, Billy Bremner og Paul Reaney, alle lagkamerater til Norman Hunter i en tid da klubben var den mektigste i engelsk fotball. Hunter var med på å vinne ligatittelen i 1969 og 1974, FA-cupen i 1972, og ble i 1974 den første noensinne mottakeren av Professional Football Association’s spiller for året.

Tidligere lagkamerat Eddie Gray sier til TalkSport:

Norman var en virkelig flott fotballspiller. Mange flotte spillere har vandret gjennom portene til Elland Road, og Norman var der oppe med de beste av dem. Det er en trist dag for alle som er tilknyttet klubben. Han var en stor leser av spillet, flott venstrefot på han, stor pasningsspiller, så innflytelsesrik i teamet vårt.

Gary McAllister, en tidligere Leeds kaptein og manager:

I den sanneste forstand av ordet er han en legende og han satte nivåene på Leeds United. Howard Wilkinson vant en liga og andre ledere har gjort det bra, men Revie-tiden og laget han spilte i var det beste. Når du ser den gruppen sammen, kan du se hvor nær de er.

Når du diskuterer spillere i forskjellige tidsepoker, snakker du om fysiskheten til Norman, men toppspillerne tilpasser seg, ville han ha vært en toppspiller i dag.

Peter Reid, en tidligere Leeds-manager beskrev Hunter som en gigant av en mann og snakket et døgn før dødsfallet ble kunngjort, sa Johnny Giles at spillerens tøffhet var litt misvisende. Norman var en av de beste profesjonelle jeg noen gang har spilt med eller mot, sa den tidligere lagkameraten. Et førsteklasses individ og en av de mest ydmyke menneskene du noen gang kunne møte. Han var alltid takknemlig for det fotballen hadde gitt han.

VM-vinneren Sir Geoff Hurst – var et ikke-spillende medlem av troppen i 1966 og måtte vente 41 år på å motta medalje og sier: Norman var en stor del av den engelske troppen på dagen. Han vil bli veldig savnet.

76-åringen fikk 28 England-landskamper mellom 1965 og 1974, og hans eneste opptreden i VM-finalen var som en erstatter i Englands kvartfinale 3 – 2 tap for Vest-Tyskland i 1970. Et annet medlem på den siden er målvakt Peter Bonetti som døde nå på søndag .

Peter Shilton, den tidligere England-keeperen beskriver Hunter som «en fantastisk mann» hvis selskap han alltid hadde stor glede av. Jeg spilte med han for England og fortsatte å møte han på forskjellige fotballbegivenheter gjennom årene, sier Shilton. Det var alltid bra å ta igjen. Min medfølelse med familien med et så forferdelig tap.

Gary Lineker, programleder for Match of the Day og en annen tidligere landslagsspiller for England, postet:

Vokste opp med å se på mektige Leeds United som Norman Hunter var en del av. Dette forferdelige viruset var en takling for mye. Hunter ble utnevnt til manager for Barnsley 16. september 1980 etter at den tidligere Leeds United-spiller Allan Clarke gikk av for å overta som manager i Leeds United. Den sesongen tok Norman Hunter Barnsley til andreplass i tredje divisjon og vant opprykk til divisjon to.

Etter noen gode sesonger begynte Barnsley å slite og Hunter ble sparket 8. februar 1984. Andre klubber legenden var manager var i Rotherham United fra 1985 til 1987) og i Bradford City fra 1989 til 1990 frem til sin pensjon. Norman giftet seg med Susan i 1968,  og paret fikk to barn!

Leeds United sier i en uttalelse at klubbikonet etterlater et stort hull i Leeds United-familien og hans arv vil aldri bli glemt. Det som er også er trist å tenke på er at legenden fra Nordøst England aldri få oppleve sitt kjære Leeds United rykke opp til Premier League etter 15 år på nivå to og tre i engelsk fotball. Våres tanker går til Leeds United-supporterne  i disse spesielle coronavirus-tider!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ny musikk først del 1, oktober – 2019

I første post av ny musikk først for oktober skal du få gleden av å lytte til og se ti norske band jeg setter pris …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – John Lennon ble drept på denne dagen i dag i 1980

I dag er det 39 år siden legenden, helten, ektemann, pappa og fredsaktivist John Lennon ble skutt og drept ved Dakota bygdningen, New York, USA av Mark …

Les Mer

Juventus FC har sparket Maurizio Sarri etter å ha blitt slått ut av UEFA Champions League

Juventus har sparket manager Maurizio Sarri et døgn etter å ha blitt slått ut av Champions League i den siste 16-delsfinalen til Lyon. Den tidligere …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly