Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leslie West – Legendarisk Mountain frontmann er død

Leslie West, den legendariske gitaristen til det banebrytende hardrockbandet Mountain, har gått bort i en alder av 75 år. Hans død ble bekreftet av Dean Guitars.

“Det er med et tungt hjerte at vi  er lei oss over å høre om bortgangen til #Dean Artist og en del av Dean-familien, Leslie West. Legendarisk og enestående. Rest in Peace, ”les en tweet fra gitarselskapet nedenfor».

Ifølge Rolling Stone fikk West en hjertestans hjemme i nærheten av Daytona, Florida, og kom aldri tilbake til bevissthet.

West ble født Leslie Weinstein i New York City den 22. oktober 1945. Han opprinnelig dannet Mountain i 1969, men bandet ble oppløst og omgrupperte seg ved forskjellige anledninger de siste 50 årene. Mountain ga ut flere album gjennom tiårene, og begynte med debuten i 1970, Climbing! Den LPen ga gruppens signaturlåt, «Mississippi Queen», som siden har blitt coveret av en rekke artister inkludert Ozzy Osbourne.

Mountain’s siste album var Masters of War i 2007, som utelukkende besto av Bob Dylan-cover og med gjestesang av Ozzy på tittelsporet.

Blant Mountains andre karrierehøydepunkter var en legendarisk opptreden på Woodstock – som den gang bare var bandets tredje konsert noensinne.

Før utgivelsen av Mountains debutalbum ga West ut en solo-LP, med tittelen Mountain, der den inneholdt singelen “Long Red”. Han spilte sangen med Mountain på Woodstock, og trommepausen fra den forestillingen er en av de mest samplede musikkbitene i hiphop. Den er brukt i mer enn 600 sanger, inkludert spor av Eric B. & Rakim, EPMD, Jay-Z, Kanye West, Eminem og mer.

I dagene frem til hans bortgang kom det rapporter om at West hadde dårlig helse. Hans bror Larry skrev på Facebook, “Hans hjerte ga seg og han er i en ventilator. Kanskje ikke komme gjennom natten. ” Larry bekreftet siden Leslies bortgang til Rolling Stone.

Gjennom årene har West blitt sitert av dusinvis av hardrock- og metalmusikere som en stor innflytelse.

Før Wests bortgang tvitret Twisted Sister-frontfigur Dee Snider, “De siste timene på denne jorden for den fantastiske Leslie West fra Mountain. Stemmen og gitaren hans blir stille, men musikken hans vil leve for alltid. Jeg er knust. Bønner for ham og hans fantastiske kone, rocken hans, Jenni. ”

I 2011 måtte West amputere nedre høyre ben på grunn av komplikasjoner fra diabetes.

Bare i forrige uke coveret Foo Fighters-frontfigur Dave Grohl «Mississippi Queen» med Greg Kurstin som en del av en åtte netters Hanukkah-hyllest til jødiske musikere.

Våres tanker går ut til Leslie Wests familie, venner og bandkamerater i denne vanskelige tiden. Se en klassisk forestilling fra 1970 av «Mississippi Queen» nedenfor.

Leslie Weinstein er født 22 oktober, 1945 i New York City, USA og døde 23.desember, 2020 i en alder av 75 år. Legenden på gitar var aktiv fra 1964 til sin død.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Kellye Nakahura fra M*A*S*H er død

Kellye Nakahara som er mest kjent som sykepleier Kellye på den ikoniske tv-serien M * A * S * H, er død i en alder …

Les Mer

Miljøbomben ingen snakker om

Hver nyttårsaften fyrer vi i verden opp millioner av tonn med co2 rett ut i luften. Millioner av kroner går rett opp i røyk til …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Jim Morrison fra The Doors ble født på denne dagen i dag i 1943

Dagen i dag i musikkhistorien går til en av historiens mest mystiske vokalister som dessverre ble kun 27 år. Fra 1965 til 1971 da The …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly