Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Luften har gått ut av fotballen?

Reklame

Siden de strenge Covid-19 restriksjonene fra helsemyndighetene på alt av idrett ble innført for over en måned siden har dette ført til at alt av organisert idrett utendørs, innendørs har blitt stoppet.

All sport ligger brakk og den største publikumsmagneten på vår/sommer og høst er fotball for menn og kvinner, som ligger nede for telling med en ball uten luft. Spillere og funksjonærer har blitt permittert i hopetall og denne bråstoppen på årets sesong får store sportslige og økonomiske konsekvenser. Men banene er bra da, synd ingen kan bruke de annet en fem og fem av gangen.

Det er veldig lite aktivitet på fotballbanene bortover og prøver man seg på å lage til en kamp eller to med kompisene på løkka kan dette bli stanset av politiet. I verste fall straffeforfulgt under smitteparagrafen. De økonomiske konsekvensene kan bli katastrofale. Til og med svenskene har tatt til fornuft med å stanset Allsvenskan og Superettan. Men hva svenskene har foretatt seg ellers er fint lite, der kan man fortsatt ta seg en tur på løkka. Eller? Er dette i ferd med å endre seg? Banene i Norge er i alle fall noenlunde stengt og målene er teipet i sammen og plassert midt på banen mange steder enda. Ting kan endre seg over tid!

Tilbake til Norge. Der kan konsekvensene bli enorme. En sen start som i Juni har blitt diskutert. Det blir enten eller være for årets sesong, senere start enn det betyr en halvering av antall kamper, kamper uten publikum og en anonym serie som spilles uten en cup. Vi snakker da om en reduksjon av proffligaen Eliteserien på over halvparten og hvem er det som gidder å sponse noe sånt? Det er ikke bra reklame å satse på en halvveis serie i årets sesong, nesten uansett nivå. Da er det bedre å trikse ballen alene i bakgården.

Sponsorer vil falle fra fra den øvre del av proffidretten på sommertiden i Norge. Drar det ut vil det også påvirke starten på vinteridretten 2020/2021. Inntektsgrunnlaget for hele Eliteserien i for eksempel Norge er sponsorer og publikumstall. Uten alt dette skal spillerne i klubbene fortsatt ha lønn, heldigvis har spillerne lov å trene nå. Det er en høyre venstre finte i riktig retning. Uansett har inntektsgrunnlaget til klubbene fått seg et solid skudd for baugen. I verste fall kan Eliteserien miste muligheten til å være en profesjonell liga og klubbene kan miste proffstatusen. Det vil i praksis si at tusenvis av fotballrelaterte jobber forsvinner og at alle proffene blir arbeidsledige!

Vi som er Halvard Henry og vennene hans frykter det verste for fotballen i Norge. Det vil sette norsk fotball årtier tilbake og bare de største klubbene vil kunne klare å satse profesjonelt. Vil dette føre til at det vokser frem en skandinavisk liga ut av dette? Tiden vil vise, men vi har ikke lyst til å reise til Hammarby på bortekamp. Vi vil se at fotballen overlever dette, skjer ikke det så sliter vi. Da kan man med stor sikkerhet si at: Lufta har gått ut av ballen?

Har luften gått ut av ballen spør ukens leder. Er du enig om eksistensen for norsk fotball er i fare? Kommentar ønsket velkommen!!

Kanskje du også liker

Vi anbefaler 20 serier som kommer på strømmetjenester og TV

Det skjer mye om dagen på strømmetjenester/TV der serier blir født, ser en ny vår og blir kansellert. Her er min anbefaling av 20 serier …

Les Mer

Zombieland 2: Double Tap – Official Trailer

Den første traileren til Zombieland: Double Tap oppfølgeren til komedien i 2009 ble slippet torsdag, og flere av skuespillerne som var med i den første …

Les Mer

Ukens leder – Amerikansk katastrofe i tyske øyne

President Trump sier at han ønsker å beskytte lovlydige amerikanere. I 1933 ga Hitler ut sitt dekret fra rikets president for beskyttelse av mennesker og …

Les Mer