Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Malik B – Grunnlegger i The Roots er død

Malik Abdul Basit, rapper, sanger og grunnlegger av The Roots, er død, ifølge en uttalelse som er lagt ut på gruppens Twitter-konto. Han var 47 år.

Vi informerer deg beklageligvis om bortgangen til vår elskede bror og mange år lange The Roots-medlem Malik Abdul Basit, heter det i uttalelsen. Må han bli husket for sin hengivenhet til islam og innovasjon som en av de mest begavede MC-ene gjennom tidene. Vi ber deg om å respektere familien hans i vår sorgtid. En publicist for gruppen bekreftet nyheten.

Dødsårsaken er ikke bekreftet. Basit som opptrådte under navnet Malik B., var en del av den Philadelphia-baserte gruppen fra sin begynnelse til omtrent 1999, da han forlot bandet midt i gruppespenninger beskrevet i sangen «Water» fra The Roots-albumet «Phrenology.» Skrevet av Tariq «Black Thought» Trotter, snakker sporet til Basits kamp med avhengighet.
Basit fortsatte med å produsere solo-materiale og dukket flere år etter sin avgang også opp på flere spor på Roots-album.

Malik Abdul Basit som er hans opprinnelige navn ble født 14.november, 1972 i Philadelphia, Pennsylvania, USA og døde 29.juli, 2020 i en alder av kun 47 år. Han var aktiv fra 1987 helt til det siste og etterlater seg mange fans i sorg!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Mike Garrity utnevnt til assistent hovedtrener

Blackpool FC som spiller på nivå 3 i engelsk fotball har kunngjort utnevnelsen av Mike Garrity som assistent. Han gjenforenes med Neil Critchley (manager) som …

Les Mer

Ukens leder – Handling på rødt nivå

Etter at myndighetene igjen innførte rødt nivå på Covid-19 her i Norge ble det innført munnbind og økte avstandsregler i alle butikker samt mengdekontroll på …

Les Mer

Grunnlegger, bassist B.B. Dickerson i War er død

Morris “B.B.” Dickerson, medstifter og bassist til funk-rockbandet War, er død 71 år gammel. Musikeren døde fredelig på et sykehus i Long Beach, California fredag …

Les Mer