Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Malik B – Grunnlegger i The Roots er død

Malik Abdul Basit, rapper, sanger og grunnlegger av The Roots, er død, ifølge en uttalelse som er lagt ut på gruppens Twitter-konto. Han var 47 år.

Vi informerer deg beklageligvis om bortgangen til vår elskede bror og mange år lange The Roots-medlem Malik Abdul Basit, heter det i uttalelsen. Må han bli husket for sin hengivenhet til islam og innovasjon som en av de mest begavede MC-ene gjennom tidene. Vi ber deg om å respektere familien hans i vår sorgtid. En publicist for gruppen bekreftet nyheten.

Dødsårsaken er ikke bekreftet. Basit som opptrådte under navnet Malik B., var en del av den Philadelphia-baserte gruppen fra sin begynnelse til omtrent 1999, da han forlot bandet midt i gruppespenninger beskrevet i sangen «Water» fra The Roots-albumet «Phrenology.» Skrevet av Tariq «Black Thought» Trotter, snakker sporet til Basits kamp med avhengighet.
Basit fortsatte med å produsere solo-materiale og dukket flere år etter sin avgang også opp på flere spor på Roots-album.

Malik Abdul Basit som er hans opprinnelige navn ble født 14.november, 1972 i Philadelphia, Pennsylvania, USA og døde 29.juli, 2020 i en alder av kun 47 år. Han var aktiv fra 1987 helt til det siste og etterlater seg mange fans i sorg!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

I dag er det 27 år siden trommeslageren, Jeff Porcaro i Toto døde

En av grunnene til jeg ble fan av Toto i en alder av 12 år var Jeff Porcaro på trommer og i dag er det …

Les Mer

Will Smallbone har signert med Southampton FC til sommeren 2024

Southampton FC er glade for å kunngjøre midtbanespilleren Will Smallbone (20) har signert en ny fireårskontrakt på St Mary’s. Akademikandidaten på 20 år, har avtalt …

Les Mer

Markus Henriksen klar for Bristol City

Nå i kveld skriver Sky Bet Championship-klubben Hull City at de har blitt enig med Bristol City om å låne ut landslagsspilleren, Markus Henriksen (27) …

Les Mer