Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Malik B – Grunnlegger i The Roots er død

Malik Abdul Basit, rapper, sanger og grunnlegger av The Roots, er død, ifølge en uttalelse som er lagt ut på gruppens Twitter-konto. Han var 47 år.

Vi informerer deg beklageligvis om bortgangen til vår elskede bror og mange år lange The Roots-medlem Malik Abdul Basit, heter det i uttalelsen. Må han bli husket for sin hengivenhet til islam og innovasjon som en av de mest begavede MC-ene gjennom tidene. Vi ber deg om å respektere familien hans i vår sorgtid. En publicist for gruppen bekreftet nyheten.

Dødsårsaken er ikke bekreftet. Basit som opptrådte under navnet Malik B., var en del av den Philadelphia-baserte gruppen fra sin begynnelse til omtrent 1999, da han forlot bandet midt i gruppespenninger beskrevet i sangen «Water» fra The Roots-albumet «Phrenology.» Skrevet av Tariq «Black Thought» Trotter, snakker sporet til Basits kamp med avhengighet.
Basit fortsatte med å produsere solo-materiale og dukket flere år etter sin avgang også opp på flere spor på Roots-album.

Malik Abdul Basit som er hans opprinnelige navn ble født 14.november, 1972 i Philadelphia, Pennsylvania, USA og døde 29.juli, 2020 i en alder av kun 47 år. Han var aktiv fra 1987 helt til det siste og etterlater seg mange fans i sorg!

 

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien: Foo Fighters – There Is Nothing Left To Lose er 20 år

Foo Fighters kom ut med deres tredje studioalbum There Is Nothing Left To Lose i dag 2.november, 1999. Albumet inneholder fem singler med blant annet Learn To Fly, …

Les Mer

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre …

Les Mer

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly