Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Marie Fredriksson fra Roxette er død

I formiddag kom den triste nyheten at vokalisten, soloartisten Marie Fredriksson (61) er død etter lengre tids sykdom.

Det melder svenske Expressen tirsdag.

– Det er med stor sorg vi må kunngjøre at en av våre største og mest elskede artister er borte. Marie Fredriksson døde om morgenen 9. desember etter tidligere sykdom, skriver hennes manager Marie Dimberg i en pressemelding.

I 2002 ble Marie Fredriksson svært syk da hun ble rammet av en hjernesvulst, og legene ga henne et halvt år igjen å leve. Tre år senere kunne hun fortelle at hun var friskmeldt. Men i 2016 orket hun ikke lenger å holde konserter eller spille inn nye album på grunn av ettervirkninger av sykdommen. Dermed ble en stor sommerturné som var planlagt innstilt.

Den folkekjære artisten var mest kjent fra popduoen Roxette, som var en svensk popduo bestående av Per Gessle og Marie Fredriksson. Gessle skriver i en pressemelding at tiden har gått så altfor fort.

– Det kjennes ut som det var i går at Marie og jeg satt i min lille leilighet i Halmstad og delte drømmer. Og hvilken fantastisk drøm vi fikk dele, sier Gessle.

– All min kjærlighet til deg og din familien. Ting vil aldri bli det samme, sier han og refererer til Roxette-sangen «Things will never be the same».

Den svenske Grand Prix-artisten Pernilla Wahlgren, også kjent for nordmenn for serien Wahlgrens Värld, fikk nyheten under en pressekonferanse i Sverige og sier til Aftonbladet at det er et stort tap.

– Jeg føler at det kommer til å bli verdenssorg ettersom hun var en så fantastisk artist og menneske, som var for ung, selv om jeg vet at hun har vært syk lenge, sier hun.

Gun-Marie Fredriksson som er hennes opprinnelige navn ble født 30.mai, 1958 i Össjö, Ängelholm, Skåne og døde 9.desember, 2019 som etterlater seg mannen Mikael Bolyos (62), og deres to barn på 23 og 26 år. Hun var aktiv fra 1978 helt til det siste.

Bortgangen til Marie er trist og vi sørger over det store tapet av den folkekjære artisten fra Skåne. Marie var og er en unik artist med en stor stemme som mange har elsket siden slutten av 80-tallet. Personlig var jeg veldig begeistret for musikken til Roxette med albumene Look Sharp fra 1988, Joyride fra 1991. Med denne bortgangen har vi mistet en stor personlighet som vil sette dype spor etter seg!

Her er mine Topp 15 favoritter med Marie på vokal!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Manuel Pellegrini ny manager for Real Betis

Real Betis har utnevnt tidligere Real Madrid, Manchester City og West Ham-trener Manuel Pellegrini som deres manager fra neste sesong på en treårskontrakt, sier La …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 2 -2019

Det har bare gått noen dager vi postet første del av ny musikk først som Halvard setter stor pris på om dagen. Her får vi …

Les Mer

Når skal elendigheten ta slutt for den gamle storheten fra Melløs

Jeg hadde ikke tenkt til å skrive et innlegg om mitt kjære Moss Fotballlklubb her på nettsiden, men nå føler jeg for å si det …

Les Mer