Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Marion Ramsey – Best kjent fra Politiskolen-filmene er død

Marion Ramsey, kjent for å spille i «Police Academy» -filmene og som var med i Broadway i 1978s «Eubie», Døde torsdag hjemme hos seg selv i Los Angeles. Skuespillerinnen ble 73 år.

Roger Paul fra Roger Paul Inc., byrået som var manager for Ramsey, bekreftet nyheten til bransjenettstedet Variety. Ramsey hadde nylig blitt syk, men hennes eksakte dødsårsak er foreløpig ikke bestemt.

Selv om mange kanskje kjenner Ramsey for sin rolle som offiser Laverne Hooks i Politiskolen-filmene begynte karrieren hennes veldig tidlig. I 1964 dukket hun opp i Hello, Dolly og på 1970-tallet etablerte hun seg som et teater-, film- og tv-talent. På scenen spilte hun i «Miss Moffat», og på skjermen deltok hun i variasjonsshowet «Keep On Truckin ‘» på ABC Network og hadde en fast rolle på «Cos.»

I 1984 førte til rollen som skulle markere Ramsey’s karrieresuksess. Med det første «Politiskolen-filmene» fant Ramsey en filmfranchise som skulle se henne gjennom 1980-tallet. Hun fortsatte å spille i filmene gjennom den sjette delen i 1989, «Politiskolen 6: By under beleiring.»

Ramsey fortsatte å skinne på skjermen etter at hun forlot filmserien – som fortsatte å inkludere en annen film og to serier. Hun portretterte engangsroller på «Beverly Hills, 90210» og «MacGyver,» mens hun uttrykte D.I. Holler i den animerte «The Addams Family» fra 1992 til 1993.

Skuespilleren fortsatte sin karriere langt ut på 2010-tallet, og gjenforenet med andre stjerner fra filmserien Politiskolen i Steve Guttenberg for «Lavalantula» (2015) og «2 Lava 2 Lantula!» (2016). Hennes siste skuespillerkreditt kom i 2018’s «When I Sing», en film om en kvinne som plutselig feide inn i musikkbransjen etter en lang skuffende musikkarriere.

Marion Ramsey (10. mai 1947 – 7. januar 2021) var en amerikansk skuespillerinne og sanger.  Hun var en gjenganger i serien Cos, men var mest kjent for sin rolle som den myke taleoffiseren Laverne Hooks i Politiskolen-filmene. Senere dukket hun opp i filmene Recipe for Disaster and Return to Babylon, og i TV-filmene for SyFy, som Lavalantula og 2 Lava 2 Lantula!  Skuespillerinnen var aktiv fra 1975 til 2018!

Ramsey var også en aktiv talsmann for hiv- og aids-bevissthet. Hun etterlates av sine tre brødre. Som barn elsket jeg Marion Ramsey som politikvinnen Officer Laverne Hooks. Slik jeg vil husker henne var hun alltid glad, stort smil og masse humor som en filmelsker husker godt. Tusen hjertelig takk for gode minner på skjermen Marion!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien: Foo Fighters – There Is Nothing Left To Lose er 20 år

Foo Fighters kom ut med deres tredje studioalbum There Is Nothing Left To Lose i dag 2.november, 1999. Albumet inneholder fem singler med blant annet Learn To Fly, …

Les Mer

The Record Academy og MusiCares oppretter fond for artister som sliter på grunn av coromaviruset

The Record Academy har gått sammen med veldedige stiftelse MusiCares for å sette opp et avlastningsfond for artister som er påvirket av det som skjer …

Les Mer

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly