Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Megadeth – Countdown To Extinction er 28 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien

Megadeth med Dave Mustaine, David Ellefson, Nick Menza, Marty Friedman som var medlemmene i bandet i 1992 kom ut med deres femte album. Det er nå 28 år siden og albumet har vært en terapi for meg på disse årene, det er mange favoritter på Countdown To Extinction men det er spesielt en låt som har påvirket meg grenseløst siden første lytting. Captive Honour er en sånn låt!!

Megadeth Countdown To Extinction er etter min mening det beste albumet til bandet fra Los Angeles, USA. Albumet gikk rett inn på 9.plass på VG LISTA TOPP 40. 2.plass på Billboard. Dave Mustaine hadde lenge vært i bitter strid med Metallica og Megadeth klarte aldri toppe Metallica sine album. Albumet Metallica, også kjent som The Black Album kom i 1990 og solgte mer enn noen andre Metallica-album tidligere hadde gjort.

Dave Mustaine ønsket å legge om stilen for å oppnå den samme suksessen som Metallica, det resulterte med Countdown to Extinction. Albumet er ifølge Dave Mustaine selv det beste albumet Megadeth noen gang har gitt ut.

For min del er Dave Mustaine en bedre musiker enn sine gamle venner i Metallica. Denne bitterheten var bra for fansen som er også splittet med synet av Metallica vs Megadeth. I 2004 kom Metallica: Some Kind of Monster ut og der ser vi alt om bitterheten. Countdown To Extinction fikk positiv reaksjon fra musikkritikere, som bemerket dens politisk orienterte tekster og forenklet lyd i forhold til deres forrige plate. Albumet kom inn på Billboard 200 på nummer to, bandets høyeste plassering noensinne.

Etter hvert oppnådde Countdown To Extinction dobbelt platinastatus og ble deres mest kommersielt vellykkede album. Platen ble nominert til beste metallprestasjon under Grammy Awards 1993, mens albumets tittelspor vant Humane Society’s Genesis Award for å bevisstgjøre dyrerettighetsspørsmål.

I anerkjennelse av albumets 20-årsjubileum, startet Megadeth en turné på 20-årsjubileum i Sør-Amerika, og spilte albumet i sin helhet. I tillegg ble en spesialutgave av 20-årsjubileet gitt ut i november 2012, og et live-album med en fremføring av hele albumet ble gitt ut i september 2013. Albumet er og blir et album som jeg setter svært høyt, mye på grunn en tid i mitt liv der jeg var langt ned og Dave Mustaine i spissen for et elskverdig band reddet meg fra langt stygt stup i det mørke!

Countdown To Extinction er 28 år i dag og blir ansett som bandets beste album av fansen over hele verden. Her er mine fem favoritter fra albumet som har satt dype spor etter seg. Tusen hjertelig takk!!

Kanskje du også liker

Innflytelsesrik duo har signert nye kontrakter med Sheffield United

I forkant av Premier League-omstart har Blades fått god klarsignal av kaptein Billy Sharp og visekaptein Ollie Norwood som signerte nye kontrakter med Sheffield United. …

Les Mer

Lars Nicolai Skjølingstad og kona Synnøve besøker Statholdergaarden

Jeg er blitt betimelig matinteressert i mitt relativt lange liv. Det siste tiåret har jeg frekventert på mange spennende spisesteder av høy kvalitet, fortrinnsvis i …

Les Mer

1 år siden i dag korona kom til Norge

I dag er det ett år siden korona kom til Norge og hva har skjedd på dette året?   Det har skjedd en del og …

Les Mer