Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mesterligaen i ishockey er avlyst

Det som skulle være den store happeningen til Stavanger Oilers har i dag blitt avlyst på grunn av situasjonen pr dato i Europa.

Mesterligaen i ishockey (CHL) er avlyst denne sesongen, opplyser arrangøren tirsdag. Stavanger skulle vært norsk deltaker.

Tidligere er det innledende gruppespillet erstattet med en turnering bestående bare av utslagsrunder. Stavanger skulle møte svenske Rögle i 16-delsfinalen, som var utsatt fra oktober til november. Nå er det klart at det ikke blir noe av.

– CHL-styret ble tvunget til å treffe den vanskelige avgjørelsen på grunn av coronaviruspandemien, ettersom situasjonen i Europa ikke er forbedret, heter det i en uttalelse.

Det pekes blant annet på reiserestriksjonene som gjelder mellom europeiske land.

«Alt tatt i betraktning, måtte CHL-styret komme til den svært vanskelige konklusjonen at det å spille en sesong 2020/21 ikke kan håndteres for Champions Hockey League eller de deltakende klubbene både fra et operativt og økonomisk perspektiv,» sa CHL-president Peter Zahner etter en ekstraordinær videokonferanse tirsdag. ”Helsen og sikkerheten til alle deltakende team har høyeste prioritet, og med den nåværende utviklingen av den epidemiologiske situasjonen ville vi dessverre ikke kunne garantere at alle alltid kommer hjem med god helse og uten å måtte gjennomgå karantenebegrensninger, uansett hvor sofistikerte beskyttelseskonseptene våre er. ”

Av disse grunner vil sesongen 2020/21 avbrytes – et skritt som kunngjøres med stor beklagelse da CHL jobbet hardt de siste par månedene for å få en europeisk klubbkonkurranse til å skje til tross for vanskelige tider. Zahner fortsatte: ”Jeg vil takke alle våre deltagende klubber, aksjonærer, partnere og alle andre involverte for støtten vi fikk med forberedelsene til denne meget unike 2020/21 sesongen. Pandemien er utenfor vår kontroll, dette er et faktum vi dessverre må akseptere. ”

Dette var forventet, men likevel er det trist for dette er det store for klubber i Europa som vil vise hvem som er størst, avgjørelsen som CHL har tatt i dag er riktig. Helse går først foran alt annet og så får vi håpe at vi kommer tilbake til normalen i 2021!

Kanskje du også liker

Friends forsvinner fra Netflix

I dag kom nyheten at den svært populære TV serien som gikk sin seiersgang fra 1994 til 2004 forsvinner fra Netflix 2020. AT&T som eier …

Les Mer

Bolton Wanderers er sikret for fremtiden etter at klubben har fått nytt eierskap

Bolton Wanderers overlevelse er sikret etter at Football Ventures (Whites) Limited fullførte sin langvarige overtakelse av klubben i kveld. Administratorer hadde advart om at klubben …

Les Mer

Avdelingsoppsettet for PostNord-ligaen 2020 er klart

I formiddag ble det klart hvem som skal møte Fredrikstad Fotballklubb i PostNord-ligaen i 2020 og de som støtter Moss FK, Kvik-Halden er dette en …

Les Mer