Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mesterligaen i ishockey er avlyst

Det som skulle være den store happeningen til Stavanger Oilers har i dag blitt avlyst på grunn av situasjonen pr dato i Europa.

Mesterligaen i ishockey (CHL) er avlyst denne sesongen, opplyser arrangøren tirsdag. Stavanger skulle vært norsk deltaker.

Tidligere er det innledende gruppespillet erstattet med en turnering bestående bare av utslagsrunder. Stavanger skulle møte svenske Rögle i 16-delsfinalen, som var utsatt fra oktober til november. Nå er det klart at det ikke blir noe av.

– CHL-styret ble tvunget til å treffe den vanskelige avgjørelsen på grunn av coronaviruspandemien, ettersom situasjonen i Europa ikke er forbedret, heter det i en uttalelse.

Det pekes blant annet på reiserestriksjonene som gjelder mellom europeiske land.

«Alt tatt i betraktning, måtte CHL-styret komme til den svært vanskelige konklusjonen at det å spille en sesong 2020/21 ikke kan håndteres for Champions Hockey League eller de deltakende klubbene både fra et operativt og økonomisk perspektiv,» sa CHL-president Peter Zahner etter en ekstraordinær videokonferanse tirsdag. ”Helsen og sikkerheten til alle deltakende team har høyeste prioritet, og med den nåværende utviklingen av den epidemiologiske situasjonen ville vi dessverre ikke kunne garantere at alle alltid kommer hjem med god helse og uten å måtte gjennomgå karantenebegrensninger, uansett hvor sofistikerte beskyttelseskonseptene våre er. ”

Av disse grunner vil sesongen 2020/21 avbrytes – et skritt som kunngjøres med stor beklagelse da CHL jobbet hardt de siste par månedene for å få en europeisk klubbkonkurranse til å skje til tross for vanskelige tider. Zahner fortsatte: ”Jeg vil takke alle våre deltagende klubber, aksjonærer, partnere og alle andre involverte for støtten vi fikk med forberedelsene til denne meget unike 2020/21 sesongen. Pandemien er utenfor vår kontroll, dette er et faktum vi dessverre må akseptere. ”

Dette var forventet, men likevel er det trist for dette er det store for klubber i Europa som vil vise hvem som er størst, avgjørelsen som CHL har tatt i dag er riktig. Helse går først foran alt annet og så får vi håpe at vi kommer tilbake til normalen i 2021!

Kanskje du også liker

Ukens leder – Black Weekend

Årets mest dustete tradisjon er nå ferdig, nemlig det amerikanske påfunnet Black Weekend og Black Friday. Det dreier seg om panisk handling og forferdelige impulskjøp …

Les Mer

Mudvayne er offisielt gjenforent etter mange år fra hverandre

Mudvayne har offisielt kunngjort at de har gjenforent seg. Alternativ-metal-bandet ble grunnlagt i Illinois i 1996, og etter å ha gitt ut fem studioalbum gikk …

Les Mer

Stephanie Niznik fra Tv seriene Everwood og Star Trek er død

Skuespillerinnen Stephanie Niznik, best kjent fra for hennes rolle som Nina Feeney i Everwood og Kell Perim i Star Trek: Insurrection døde 23.juni i Encino, …

Les Mer