Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Metallica – Master of Puppets er 34 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien

I dag er det 34 år siden Metallica kom ut med deres tredje studio album, Master of Puppets i 1986. Albumet gikk rett inn på 29.plass på Billboard, 30.plass på VG LISTA TOPP 40 det året. Hittil har albumet solgt over seks millioner kopier bare i USA. Det var bandets siste album med bassisten Cliff Burton, som døde i en bussulykke i Sverige under albumets kampanjeturné.

I en retrospektiv anmeldelse så AllMusics Steve Huey på Master of Puppets som Metallicas beste album og bemerket at selv om det ikke var så uventet som Ride the Lightning, er det et mer musikalsk og tematisk konsistent album.

Master of Puppets ble sertifisert seks ganger platina av RIAA i 2003 etter å nådd seks millioner eksemplarer i USA, og ble senere sertifisert seks ganger platina av Music Canada og gull av BPI. I 2015 ble Master of Puppets det første metallinnspillingen som ble valgt ut av Library of Congress for bevaring i National Recording Registry for å være kulturelt, historisk eller estetisk betydelig.

Metallica besto av disse medlemmene i 1986 på Master of Puppets.

James Hetfield – Vokal og gitar
Kirk Hammett – Gitar
Cliff Burton – Bass og vokal
Lars Ulrich – Trommer
Jason Newsted – Bass og vokal

Her er Halvard Henrys fem favoritter fra Master of Puppets som er 34 år i dag, som blir ansett av undertegnedes beste og største album Metallica har gitt ut ved siden And Justice For All som kom ut i 1988. 34 år og vi kan trygt si at Master of Puppets er et tidløst album som den danske produsenten Flemming Rasmussen har skapt sammen med legendene!

Uansett hvor mye debatt vi om Metallica om gode og nye og hvor mye bedre eller dårligere enn Megadeth, så kan vi trygt si at Metallica har skapt et monster av et album som i dag har blitt 34 år. Master of Puppets er et album som sprengte grenser i 1986 som sprenger fortsatt grenser den dagen i dag!

Kanskje du også liker

Avdelingsoppsettet for PostNord-ligaen 2020 er klart

I formiddag ble det klart hvem som skal møte Fredrikstad Fotballklubb i PostNord-ligaen i 2020 og de som støtter Moss FK, Kvik-Halden er dette en …

Les Mer

Ken Hensley fra Uriah Heep er død

Ken Hensley, best kjent som Uriah Heeps keyboardspiller og sjefssangforfatter fra 1970 til 1980, er død etter en kort sykdom. Han var 75. Den triste …

Les Mer

Stjørdals-Blink Fotball og Grorud Fotball er klare for OBOS-Ligaen

Årets sesong er nå over i Postnord-Ligaen og her er det vinnere og tapere. Vi starter først med vinnerne: Stjørdals-Blink Fotball rykker opp til OBOS-Ligaen …

Les Mer