Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Metallica – Ride the Lightning er 35 år i dag

Ride the Lightning er det andre studio albumet til det amerikanske heavy metal-bandet Metallica, ble sluppet på denne dagen i dag i 1984. av det uavhengige plateselskapet Megaforce Records. Albumet ble spilt inn på tre uker med produsent Flemming Rasmussen i Sweet Silence Studios i København, Danmark. Kunstverket er basert på et konsept fra bandet, viser en elektrisk stol som blir truffet av lynet som strømmer fra bandets logo.

Tittelen er hentet fra en passasje i Stephen Kings roman The Stand. Selv om det er forankret i thrash metal-sjangeren, viste albumet bandets musikalske vekst og lyriske raffinement. Dette var delvis fordi bassist Cliff Burton introduserte det grunnleggende om musikkteori for resten av bandet og hadde mer innspill i låtskrivingen. I stedet for å stole strengt på raske tempoer som på sin debut Kill ‘Em All, utvidet Metallica tilnærmingen ved å bruke akustiske gitarer, utvidede instrumenter og mer komplekse harmonier. De samlede innspillingskostnadene ble betalt av Metallicas europeiske label Music for Nations fordi Megaforce ikke klarte å dekke det. Det var det siste albumet med låtskrivingsbidrag fra den tidligere hovedgitaristen Dave Mustaine (Megadeth), og den første som inneholder bidrag fra hans erstatter, Kirk Hammett.

Ride the Lightning fikk positiv respons fra musikkritikere, som så det som en mer ambisiøs innsats enn forgjengeren. Metallica promoterte albumet på Bang That Head That Don’t Bang Bang European turné i slutten av 1984, og på sin nordamerikanske etappe i første halvdel av 1985. Bandet opptrådte på store musikkfestivaler som Monsters of Rock og Day on the Green senere samme år. To måneder etter utgivelsen signerte Elektra Records Metallica til en flerårig avtale og ga ut albumet på nytt. Ride the Lightning toppet seg på nummer 100 på Billboard 200 uten radioeksponering.

Selv om det først ble presset 75.000 eksemplarer for det amerikanske markedet, solgte albumet en halv million i november 1987. Det ble sertifisert 6 × platina av Recording Industry Association of America (RIAA) i 2012 for frakt av seks millioner eksemplarer i USA. Mange rockepublikasjoner har rangert Ride the Lightning på sine beste albumlister, og sa at det hadde en varig innvirkning på sjangeren. Ride the Lightning er i dag 35 år og albumet har tålt tiden, de beste låtene er Creeping Death, Fight Fire with Fire, For Whom the Bell Tolls, Fade to Black, The Call of Ktulu.

Som nevnt i artikkelen var dette det siste albumet Dave Mustaine var med på og to år senere dannet han et band som ble fienden til Metallica. I 20 år konkurrerte de tidligere kameratene mot hverandre som endte opp med offentlig krangel, bitterhet som havnet på dokumentaren Some Kind of Monster fra 2004.

Metallica – Ride the Lightning er i dag 35 år. Historie ble skapt denne dagen i dag i 1984!!

Kanskje du også liker

Keeperlegenden Ray Clemence er død

Tidligere England, Liverpool og Tottenham-keeper Ray Clemence er død 72 år gammel. I en uttalelse sier Clemence-familien at han «gikk fredelig bort i dag, omgitt …

Les Mer

God jul

Julen er her, endelig litt ro i sjela og kjærligheten til familien og venner er stor, samtidig har vi en alvorlig pandemi i tankene, årets …

Les Mer

Darkthrone går i studio for å lage nytt album tidlig i 2021

Gledelig nyheter til fansen. Darkhrone med Fenriz og Nocturno Culto går i studio for å lage et  nytt album tidlig i 2021. Det vil være …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly